Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
allbest-r-00516661 / 516661.rtf
Скачиваний:
9
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
779.12 Кб
Скачать

7.5 Внутрішня ставка дохідності

Внутрішня ставка дохідності (Internal Rate of Return, IRR) характеризує рівень дохідності інвестиційного проекту, який забезпечує окупність здійснених вкладень за весь період його експлуатації [2,275-281].

Висновок

У процесі дослідження були розглянуті основні поняття зв'язані з інвестиційним проектом, його аналізом, новітні напрямки оцінки і дослідження ефективності і прибутковості інвестиційних проектів. Інвестиційний проект являє собою основний документ, що визначає необхідність здійснення реального інвестування, в якому у загальноприйнятій послідовності розділів викладаються основні характеристики проектної ідеї та фінансові показники, що пов’язані з її реалізацією.

У світовій практиці основними підходами до аналізу інвестиційних проектів є підходи, засновані на аналізі ризиків. Однак за допомогою цих методів можна оцінити проекти лише за можливими оцінками або фінансовою звітністю. Новітній напрямок аналізу інвестиційних проектів дозволяє оцінити інвестиційний проект із погляду еволюції його складових і до кількісного аналізу відсіяти свідомо збиткові проекти. Ризиком реального інвестування проекту є вірогідність виникнення несприятливих фінансових наслідків у вигляді втрати очікуваного інвестиційного доходу через невизначеність умов його реалізації.

Аналіз одиничного ризику інвестиційного проекту ґрунтується на оцінці ризиків, що притаманні його грошовим потокам. Характер розподілу вірогідностей отримання певних грошових потоків від інвестиції та їх кореляція визначають і характер розподілу вірогідностей показників чистого приведеного доходу та внутрішньої ставки дохідності проекту. В умовах нестабільного економічного середовища в Україні дуже важливо зважати увагу на реальність проектів. На жаль класичні методи не можуть дати таку однозначну оцінку. Використання цих методів дає змогу економити ресурси та витрачати їх на ті проекти, що не є програшними споконвічно. Використання цих методів дозволить не тільки реалізовувати нові проекти, але і доводити до логічного завершення і раніше початі проекти. Новітні підходи можуть також дати відповідь на питання про коректування допущених помилок на стадії реалізації проекту.

Список літератури

  1. В.Г. Федоренко «Інвестиційний менеджмент», Київ-2001.

  2. І.О. Бланк, Н.М.Гуляєва «Інвестиційний менеджмент»: Підручник. – К.: Київ. нац..торг.-екон. ун-т,2003. – 398 с.

  3. Н.П .Берсенєв «Роль і місце програмних продуктів в оцінці ефективності інвестиційних проекті» – М.: ТКФ Альт,

http://www.aup.ru/books/m 74/13/htm.

4. А. Швейдер, Я. Коцман, Г. Топчишвіллі «Наука перемагати в інвестиціях, менеджменті і маркетингу. – М.: ТОВ «Видавництво АСТ», 2002 – 232 с.

І. Практичне завдання

1. Основні відомості про підприємство

Закрите акціонерне товариство «Тернопільський завод залізобетонних конструкцій» знаходиться в м. Тернопіль по вулиці Текстильна 1. голова правління Тимчук Михайло Павлович. Зареєстроване державним реєстратом 25.07.1995 Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради.

Вид економічної діяльності: виробництво збірних бетонних та залізобетонних виробів. Код за КВЕД: 26.61.1 в Тернопільській області.

Даного емітента обслуговує реєстратор ЗАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк».