Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FG_Bili_Rosi_virobnichy_zvit.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
67.19 Кб
Скачать
    1. Аналіз сфери постачання та збуту

Підприємство володіє значним інтелектуальним потенціалом, має дружні, тісні стосунки з партнерами, оснащене сучасними інформаційними засобами діяльності і управління, облік і управління діяльністю здійснюються при допомозі комп'ютерної мережі.

ПОП ім Войкова вступає у взаєморозрахунки з такими організаціями постачальниками :

Підприємство – постачальник

Сфера діяльності

Місце знаходження

ФГ "ОЛИШІВКА"

вирощування зернових та технічних культур

чернігівська обл., чернігівський р-н, смт олишівка вул. молодіжна буд. 20

ФГ "СЕКВОЯ"

  • вирощування зернових та технічних культур

чернігівська обл., с.андріївка вул. слобідська буд. 86

ТОВ "БІОКАРТ-АГРО"

  • вирощування зернових та технічних культур

чернігівська обл., чернігівський р-н, с.ведильці вул. тракторна буд. 19

ТОВ "ЮКРЕЙН АГРО ГРУП"

  • вирощування зернових та технічних культур

чернігівська обл., чернігівський р-н, с.количівка вул. тракторна буд. 18

Перелічені вище контрагенти підприємства, постачають даному підприємству сировину та матеріали, паливо, запасні частини, електроенергію, добрива та ін.. Всі підприємства-постачальники є визнаними та довіреними підприємствами з якими спів працює наше господарство.

ПОП ім Войкова виступає постачальником, тобто, реалізатором виготовленої продукції на власному виробництві іншим підприємствам-покупцям. Найбільш реалізовується продукція рослинництва (пшениця озима, кукурудза на зерно, картопля) та тваринництва (молоко і ВРХ).

Основними документами при купівлі-продажі є накладні.

Господарські відносини між підприємствами оформлюються шляхом підписання договорів та угод. Відсутність грошових коштів на рахунках багатьох підприємств вимушує постачальників користуватися такими формами оплати як передплата.

РОЗДІЛ 2. СИСТЕМА БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ТА ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ

2.1 Форма організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємстві та структура бухгалтерської служби.

Бухгалтерія – це самостійний структурний підрозділ апарату управління, який здійснює облік і звітність підприємства відповідно до вимог нормативно-законодавчих актів.

Функції, права та обов’язки цього відділу визначається положенням «Про бухгалтерію», яке затверджено в порядку визначення статуту підприємства.

Основними функціями бухгалтерії є:

  • облікова;

  • контролююча;

  • аналітична.

Визначені функції бухгалтерії підприємства держава здійснює контроль і нагляд за господарською діяльністю суб’єктів господарювання у таких сферах:

1. збереження та витрачання коштів і матеріальних цінностей;

2. фінансово-кредитних відносин, валютного регулювання та податкових відносин пов’язаних з додержанням суб’єктів господарсько-кредитних зобов’язань перед державною та розрахунковою дисципліни та додержання вимог валютного законодавства і податкової дисципліни;

3. цін і ціноутворення, що передбачає додержання суб’єктами господарювання державних цін на продукти і послуги;

4. монополізму та конкуренції з питань додержання антимонопольного конкурентного законодавства;

5. земельних відносини за використанням і охороною земель;

6. Виробництва і праці за дотриманням стандартів, норм, правил законодавства про працю, за безпекою виробництва й праці і додержання умов здійснення господарської діяльності;

Таким чином функції бухгалтерії тісно пов’язана з роботою всих служб та відділів, виробничих підрозділів підприємства, від яких вона отримує необхідну інформацію для обліку і контролю і надає економічну інформацію на прийняття управлінських рішень. Тим самим бухгалтерія здійснює безпосередній вплив на процеси постачання, виробництва, збуту продукції, режими економії ресурсів, рентабельності та інші показники діяльності підприємства.

Вимоги до бухгалтерського апарату в ПОП імені Войкова»:

1) узгодженість між відділами та виконавцями;

2) зв’язок між бухгалтерією та іншими структурними підрозділами підприємства, а також зовнішніми організаціями підприємства;

3) оперативність керівництва та швидкість виконання;

4) високо якісне обслуговування підприємства, його кореспондентів та відвідувачів;

5) доведення кількості операцій до необхідного мінімуму та ліквідація паралелізму;

6) економія на штатах досягається правильним розміщенням облікових кадрів на окремих ділянках облікового процесу та найбільш ефективного використання технічних засобів обліку.

Ведення бухгалтерського обліку покладено на бухгалтерську службу на чолі з головним бухгалтером. Головний бухгалтер забезпечує дотримання на підприємстві встановлених методів бухгалтерського обліку, складання і подання у встановлені строки фінансової звітності, організовує і контролює відображення на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій, складає графік документообігу та контролює його дотримання. Розподіл обов’язків між працівниками бухгалтерії – це один із елементів організації бухгалтерського обліку. При розподілі обов’язків враховують такі фактори : важливість тієї чи іншої роботи, кваліфікація робітників, організаційна структура облікового процесу, при розподілі службових обов’язків виходячи з того, що відповідальні та складні роботи виконувались найбільш кваліфікованими працівниками. На підприємстві бухгалтерія складається з 4 бухгалтерів (бухгалтер з оплати праці та зобов’язань, бухгалтер з обліку виробництва, бухгалтер з обліку необоротних та оборотних активів, а також бухгалтер з обліку розрахункових операцій ) , та головного бухгалтера.

Рисунок 2.1

Як видно з рисунку 2.1 бухгалтерська служба сільськогосподарського виробничого кооперативу побудована за лінійним принципом, тобто всі працівники бухгалтерії підпорядковуються — головному бухгалтеру. Отже, кожен з бухгалтерів займається своєю топологічною ділянкою обліку, що дає можливість уникати дублювання даних та підвищувати ефективність роботи.

Обліковим апаратом у господарстві є один головний бухгалтер, який виконує такі обовязки:

  • Забезпечує дотримання в господарстві єдиних методологічних основ бухгалтерського обліку;

  • Складає та здає в установлені терміни фінансову, статистичну, податкову звітність;

  • Організовує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій;

  • Бере участь в оформленні матеріалів, повязаних з недостачею, псування активів господарства, та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]