Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
45_Plan_rah.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
661.5 Кб
Скачать

62 "Короткострокові векселі видані"

На субрахунку 621 "Видані короткострокові векселі" ведеться облік векселів, виданих установою згідно із законодавством і термін сплати яких встановлено протягом дванадцяти місяців з дати балансу.

63 "Розрахунки за виконані роботи"

На рахунку 63 "Розрахунки за виконані роботи" ведеться облік розрахунків з постачальниками, підрядниками і замовниками за виконані роботи з капітального будівництва і надання послуг у наукових установах, виробничих (навчальних) майстернях та підсобних (навчальних) сільських господарствах.

Рахунок 63 "Розрахунки за виконані роботи" має такі субрахунки:

631 "Розрахунки з постачальниками та підрядниками";

632 "Розрахунки з часткової оплати замовлень на дослідно-конструкторські розробки, що виконуються за рахунок бюджетних коштів";

633 "Розрахунки із замовниками за виконані роботи і надані послуги з власних надходжень";

634 "Розрахунки із замовниками за науково-дослідні роботи, що підлягають оплаті";

635 "Розрахунки із залученими співвиконавцями для виконання робіт".

На субрахунку 631 "Розрахунки з постачальниками та підрядниками" обліковуються розрахунки з постачальниками за будівельні матеріали, конструкції та деталі, обладнання для устаткувань тощо та розрахунки з підрядниками за конструкції і деталі, передані їм для будівництва та монтажу, і за виконані будівельно-монтажні роботи.

На субрахунку 632 "Розрахунки з часткової оплати замовлень на дослідно-конструкторські розробки, що виконуються за рахунок бюджетних коштів" обліковуються розрахунки з підприємствами та організаціями з виконання ними замовлень на дослідно-конструкторські розробки для науково-дослідних установ.

На субрахунку 633 "Розрахунки із замовниками за виконані роботи і надані послуги з власних надходжень" обліковуються розрахунки із замовниками за виконані роботи або надані послуги, реалізовані готові вироби.

На субрахунку 634 "Розрахунки із замовниками за науково-дослідні роботи, що підлягають оплаті" обліковуються розрахунки із замовниками за виконані науково-дослідні роботи.

На субрахунку 635 "Розрахунки із залученими співвиконавцями для виконання робіт" обліковуються розрахунки з виконавцями, які залучені для виконання окремих науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт науково-дослідної установи.

64 "Розрахунки із податків і зборів"

Рахунок 64 "Розрахунки із податків і зборів" призначено для узагальнення інформації про розрахунки установи за податками та зборами (обов'язковими платежами) згідно з законодавством.

Рахунок 64 "Розрахунки із податків і зборів" має такі субрахунки:

641 "Розрахунки за податками і зборами в бюджет";

642 "Інші розрахунки з бюджетом".

На субрахунку 641 "Розрахунки за податками і зборами в бюджет" обліковуються розрахунки установи з бюджетом з податків і зборів.

Аналітичний облік субрахунку 641 ведеться з розподілом на види податків і зборів, які сплачуються установою.

На субрахунку 642 "Інші розрахунки з бюджетом" обліковуються інші розрахунки установи з бюджетом.

65 "Розрахунки із страхування"

На рахунку 65 "Розрахунки із страхування" ведеться облік розрахунків за відрахуванням на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та за іншими розрахунками за страхуванням.

Рахунок 65 "Розрахунки із страхування" має такі субрахунки:

651 "За розрахунками із загальнообов'язкового державного соціального страхування";

652 "Розрахунки із соціального страхування";

654 "Розрахунки з інших видів страхування".

На субрахунку 651 "За розрахунками із загальнообов'язкового державного соціального страхування" ведеться облік розрахунків за єдиним внеском на загальнообов'язкове державне соціальне страхування тощо.

За кредитом субрахунку 651 "За розрахунками із загальнообов'язкового державного соціального страхування" відображаються нараховані зобов'язання за єдиним внеском на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також одержані кошти від органів страхування, а за дебетом - погашення заборгованості.

На субрахунку 652 "Розрахунки із соціального страхування" ведеться облік розрахунків за операціями з часткової сплати за путівками на санаторно-курортне лікування, облік розрахунків зі сплати штрафних санкцій за виявлені перевірками порушення порядку використання страхових коштів тощо.

На субрахунку 654 "Розрахунки з інших видів страхування" обліковуються розрахунки з інших видів страхування, передбачених законодавством.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]