Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_Suprun_A_S / Доповідь.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
56.32 Кб
Скачать

5

Шановний голова, члени комісії та присутні до Вашої уваги пропонується доповідь: «Оцінка фінансового стану та шляхи його покращення на прикладі ПСП «Банівка»».

Головною метою дипломної роботи є оцінка фінансового стану підприємства, перспектива та напрямки його покращення на майбутнє, а також вивчення і аналіз показників, що характеризують фінансовий стан будь-якого підприємства

Фінансовий стан підприємства – це здатність, спроможність підприємства фінансувати свою діяльність. Він характеризується забезпеченням фінансовими ресурсами, які необхідні для нормального функціонування підприємства, доцільністю їх розміщення та ефективність використання, фінансовими взаємовідносинами з іншими юридичними та фізичними особами, платоспроможністю та фінансовою стійкістю.

Об’єктом дослідження дипломної роботі виступає ПСП «Банівка» Приморського району Запорізької області.

За результатами проведеного дослідження виявлено:

1. ПСП «Банівка» займається в основному виробництвом, переробкою і реалізацією сільськогосподарської продукції. Згідно наказу про облікову політику на підприємстві застосовується меморіально-ордерна форма бухгалтерського обліку.

2. ТАБЛИЦЯ 1 за період 2004-2008 рр. спостерігалось економічне зростання підприємства. Відбулося збільшення за такими показниками: вартість валової продукції – на 64,61%; виручка від реалізації – на 110,67%; прибуток – на 3767,16%; середня вартість основних засобів – на 217,06%; середня вартість оборотних засобів – на 20,96%; Сума активів - на 114,17%. Зменшення відбулось земельної площі – на 12,29% та чисельності робітників – на 80,08%.

3. Розрахунки ТАБЛИЦЯ 2 свідчать, що підприємство станом на кінець 2008 р. має загальну вартість майна у розмірі 9412 тис. грн. За останні 5 роки спостерігається його збільшення на 5017,4 тис. грн. На кінець періоду, який досліджується 65,67% загальної вартості майна займають необоротні активи, 34,33% займають оборотні активи. Всі активи підприємства з роками мали тенденцію до збільшення.

Як бачимо РИСУНОКУ 1, на протязі 2004-2008 рр. спостерігається зростання поточних активів у 2005 р. на 14%, 2006 р. - 49%, 2007 р. - 50%, 2008 р. - 33% відповідно проти минулого року. Майже всі активи підприємства на протязі аналізованих років збільшились, лише темп зміни оборотних активів зменшився в 2007 році на 12%, на це вплинуло зменшення кількості запасів на підприємстві в цьому році.

Із РИСУНОКУ 2 видно, що переважна частина основних засобів підприємства в 2008 р. припадає на виробничі машини та обладнання, будівлі, споруди і передавальні пристрої. Загалом їх вартість становить близько 78,4% сумарної вартості основних засобів. Проте, якщо питома вага будівель та споруд поступово зростає протягом періоду, який аналізується, то стосовно частки виробничих машин спостерігається тенденція до її скорочення у загальній вартості основних засобів підприємства. За даних обставин така тенденція може стати безпосередньою передумовою скорочення виробничих потужностей господарства, не дивлячись на незначне поповнення складу активної частини основних засобів у 2006 р.

4. Таблиця 3 Наведені баланси підприємства на вказані дати не є ліквідними, а саме:

- підприємство не має достатньої суми наявних грошових коштів для розрахунків з кредиторами (А1 ≤ П1). На кінець 2008 р. найбільш ліквідні активи покривають найбільш строкові зобов'язання лише на 4,61.

- не ліквідними є друга група активів протягом усього аналізованого періоду. Тому що, підприємство користується послугами установ банків і має заборгованості по короткостроковими кредитам.

- ліквідними є третя група активів протягом усього аналізованого періоду. Активи, що повільно реалізуються покривають у повному обсязі довгострокові забов’язання.

Оцінка фінансового стану підприємства з урахуванням ступеню ліквідності активів ПСП «Банівка», що підприємство на потязі 2004-2008 рр. мало передкризовий (критичний) тип сталості.

5. ТАБЛИЦЯ 4 Аналіз показників платоспроможності підприємства вказує, що суб'єкт дослідження не є платоспроможним. Так, станом на кінець 2006 р., воно може негайно за рахунок наявних грошових коштів погасити відповідно лише 5,7% та 1,1% найбільш термінових зобов'язань, що майже у 4 та 19 разів нижче за оптимальне значення. У той же час при нормативі 70-80% підприємство за рахунок наявних грошових коштів та очікуваних надходжень від дебіторів може розрахуватися з боргами короткострокового характеру лише на 2,4% - у 2008 р.

Відхилення від рекомендованих значень спостерігається щодо коефіцієнту загальної ліквідності, лише в 2007 р. він перебував в оптимальному значені 2,95, а в 2008 р. навпаки мав мінімальне значення 1,17 за весь аналізований період. Отримані кошти від перетворення оборотних активів на готівку станом на кінець 2008 р. дозволять перекрити кредиторську заборгованість товарного характеру та поточні зобов'язання за розрахунками лише на 117%, що у 2 разів менше оптимального значення.

Коефіцієнт співвідношення кредиторської та дебіторської заборгованості показує, що у 2008 р. підприємство на 1грн. дебіторської заборгованості залучало 0,175 грн. Тобто при недостатності власного капіталу підприємство використовувало у господарському обороті, як єдине джерело фінансування, кредиторську заборгованість.

Коефіцієнт співвідношення активів у 2006 р. становить 52,3%, що нижче рекомендованого значення майже у 2 рази.

6. Таблиця 6 Проаналізувавши часткові показники фінансової стійкості псп «Банівка» за 2004-2008 рр. Можна сказати що більшість коефіцієнтів знаходяться в оптимальному значені, крім:

  • коефіцієнта забезпеченості запасів, який з роками зменшився на 69,39%, показує, що підприємство не забезпечено у повному обсязі запасами у власному капіталі;

  • коефіцієнта маневреності зменшився на 80%, це вказує на те, що частина власного капіталу вкладена у невелику кількість найбільш мобільних активів;

  • коефіцієнта забезпеченості оборотних активів зменшився на 70,21%, але в 2007 році цей коефіцієнт був в оптимальному значені. Вказує на те, що підприємство незабезпечене в повному обсязі оборотними активами;

Інші коефіцієнти знаходяться трохи вище мінімального значення. Найбільш стійким роком можна назвати 2007 р., найменш стійким 2004 р.

Соседние файлы в папке Diplom_Suprun_A_S