Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податкова політика Ден. Маг. 2014.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
665.09 Кб
Скачать

Передмова

Вивчення теоретичних та практичних основ податкової політики держави є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців з високою організаційною культурою, професійною підготовкою та особистісними якостями.

Дисципліна «Податкова політика» згідно з навчальним планом відноситься до дисциплін циклу професійної підготовки студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр за галуззю знань 0305 - Економіка та підприємництво за спеціальністю 8.03050803 - Оподаткування і спрямований на здобуття ґрунтовних знань з найважливіших питань та особливостей сучасної податкової політики держави.

Вивчення дисципліни «Податкова політика» ґрунтується на засвоєнні знань блоку економічних та профілюючих дисциплін базової фінансової освіти: «Податкова система», «Фінанси», «Фінансовий аналіз», «Фіскальне адміністрування», «Податкові розрахунки і звітність», «Податкові системи зарубіжних країн».

Завдання вивчення податкової політики полягає в тому, щоб розглядаючи ту чи іншу форму фінансових відносин держави, розуміти їх сутність: що вони відображають, як впливають на поведінку їх суб’єктів та як позначаються на інтересах цих суб’єктів, як враховуються при цьому інтереси окремих фізичних і юридичних осіб та держави, яка результативність фінансового та податкового впливу на соціально-економічний розвиток країни в цілому та добробут її громадян і фінансовий стан підприємств. Тільки на основі таких усебічних і ґрунтовних знань державної податкової політики можливе в подальшому успішне вивчення окремих сфер і ланок фінансової системи.

Матеріали даного навчально-методичного посібника спрямовано на з’ясування теоретичних основ податкової політики, вирішення певних завдань, що стоять перед суспільством, організації податкової роботи та адміністрування податків, набуття навичок застосування на практиці знань з обліку податків і зборів, визначення переваг застосування інструментів податкового регулювання.

Структурними складовими навчально-методичного посібника є: програма навчальної дисципліни, завдання та методичні рекомендації до самостійної роботи, плани та методичні рекомендації до практичних занять, індивідуальні завдання та методичні рекомендації до їх виконання, контрольні заходи, список рекомендованої літератури.

Навчально-методичний посібник з дисципліни «Податкова політика» підготовлено відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу.

1. Програма навчальної дисципліни

Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни «Податкова політика» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів у галузі знань 0305 – Економіка та підприємництво спеціальності 8.03050803 – Оподаткування.

Предмет дисципліни: закономірності і методологія формування податкової політики в контексті забезпечення стабільності державних фінансів та стійкого розвитку суспільства.

Міждисциплінарні зв’язки: вивчення податкової політики ґрунтується на знаннях дисциплін: податкова система, фінанси, фінансовий аналіз, фіскальне адміністрування, податкові розрахунки і звітність, податкові системи зарубіжних країн.

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

Змістовий модуль 1. Теоретичні основи формування податкової політики держави

Змістовий модуль 2. Сучасні тенденції та перспективи розвитку податкової політики держави