Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

цаль лаби / мої / 12 _ 11

.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
19.55 Кб
Скачать

Завдання 12

Жінка вже сама по собі є носієм певної інформації, але щоб відповідати своєму положенню в суспільстві, варто створити певний імідж. Хороший смак проявляється у умінні підбирати для свого одягу тканини. Діловий стиль передбачає добротні тканини без ефекту «блиску», щільні і натуральні: твід, шерсть, для блузок – шовк.

1) Для ділової жінки менш придатна сукня, але якщо вона її одягає, то кращим кольором сукні вважається темно-синій, коричневий, сірий, світло-сірий. Менше підходять зелений, яскраво-жовтий, ніжно-голубий, світло-рожевий.

2) Діловій жінці потрібно носити блузи білого кольору з рукавами, блуза може бути кольоровою, так й однотонною, доповнюватися шарфиком, шийною хусткою або скромним намистом. Ніколи не надягайте на роботу блузки без рукавів або ж не знімайте жакета. Незважаючи на гарну форму плечей і засмаглу шкіру, відкриті плечі - моветон.

3) Жакет повинен бути темних кольорів , повинен відповідати вашому розміру й бути зручним. Він повинен бути завжди застібнутим. Найкраща довжина - не нижче стегон. Правильна довжина рукава досягає кінця зап'ястя.

4) Спідниця в діловому костюмі - це м’якший і жіночніший варіант для бізнес-леді. Спідниці допускаються прямі, розкльошені, класичні і з драпіруванням. Довжина до коліна або трохи вище, колір темний. У спідниці ділового крою може бути розріз, але не більше десяти сантиметрів.

5) Брюки менш консервативний предмет одягу, але і при їх виборі слід дотримувати деякі правила. Кращим вибором будуть класичні брюки, які чудово виглядатимуть на будь-якій жінці. Дотримуйте міру - брюки не повинні дуже обтягувати ноги, але при цьому і вони не мають бути надмірно широкі, оскільки це позбавляє весь костюм офіційності. Крім того, врахуйте, що дослідження психологів довели - імідж ділової жінки не підвищується, якщо вона носить брюки.

6) Для ділових буднів зараз найкраще підходить костюм. До костюму можна підібрати жилет,він має бути темних кольорів і добре сидіти по фігурі.

7) Кожній жінці необхідний костюм, що надає їй респектабельний вид. Костюм є головною частиною гардероба ділової жінки. Кольори повинні бути темно-синій, темно-сірий, маслиновий або темно-вишневий. Такий костюм виглядає солідно й традиційно.

8) Діловий стиль жінки обов’язково вимагає наявності колготок, навіть, якщо це літо, альтернативою колготкам у спеку можуть бути панчохи з поясом. Колір колготок має відповідати вашому образові.

9) Взуття ділової жінки воно в ідеалі має бути з натуральної шкіри й із закритим носом, темних кольорів. Каблук - помірно високий, стійкий - так ви почуватиметеся впевненішою і «твердо стоятимете на ногах».

10) Прикраси – найважливіша частина гардероба ділової жінки. Кольорова хустинка, брошка, фігурна шпилька, оригінальний пояс, й інші деталі жіночого туалету надають її виглядом індивідуальність, шарм, на відміну від інших.Прикрас повинно бути якомога менше, але в той же час не можна від них відмовлятися зовсім. Найбільш оптимальними є прикраси без каменів носити краще дорогі прикраси.

11) Зачіска має бути строгою, але разом з тим елегантною. Довгі волосся знижують рейтинг ділових якостей. Якщо волосся довгі, всі вони обов'язково підбираються в зачіску, побудована на суворих, прямих лініях. Недопустимі завитки, локони, будь-які хвилясті лінії.

12) Косметикою потрібно користуватися завжди. Запах духів має бути також ледь помітний, однак самі духи – дорогими і тонкими. Макіяж повинен бути непомітним (мінімум туші для вій, тіні, помади – і не занадто яскраві) і звичайно гармонувати з кольором волосся, розрізом, кольором очей, формою обличчя. Неяскравим також повинен бути денний макіяж.

13) Діловий жінці слід носити класичні сумки, середнього розміру з однотонним натуральної шкіри. Колір сумки повинен сполучатися над кольорами взуття. Ще краще підійде портфель, аташе-кейс, папка. Кольори: чорний, коричневий, сірий.

14) Правильно підібрані окуляри надають обличчю жінки діловий вираз, авторитетність. Шанси багатьох маленьких жінок з не виразною зовнішністю збільшуються, коли вони одягають окуляри навіть з простим склом. Оправа повинна бути пластмасова, середніх розмірів. Для брюнеток підбирають оправу в тон її волосся, а для блондинок – коричневого кольору. Однак, хоча окуляри і надають солідності діловій жінці, проте дещо зменшують її привабливість, тому на роботі жінці доцільно носити окуляри, а на зустрічах неділового характеру – користуватися контактними лінзами.

15) Колір вашого мобільного телефону мусить бути класичної (креативні розписи не вітаються), а чохол, за наявності такого, може бути з натуральної шкіри. Телефон, підвішений на шнурку і прикрашає шию, не припустімо, у діловому світі.

Завдання 11

Телефонну розмову розпочинають ввічливо. Слід мати на увазі, що неввічливий початок розмови може вплинути на її результативність. Коли телефонна розмова закінчується, то слухавку має першою покласти жінка, а потім — чоловік. Старший за віком або службовим становищем першими кладуть слухавки. Завершення розмови. Діалог повинен закінчитися ввічливо, на позитивній ноті. Обов’язково подякуйте співбесіднику за увагу і за те, що приділив Вам час. Після завершення телефонної розмови запишіть його результати, і сплануйте свої подальші дії.

Вважається, що оптимальна тривалість телефонної розмови становить три хвилини, з яких:

- взаємне представлення – 20 +/- 5 сек.;

- введення співрозмовника в курс справи – 40 +/- 5 сек.;

- обговорення ситуації – 100 +/- 5 сек.;

- заключні слова – 20 +/- 5 сек.

Приклад телефонної розмови

Клієнт – Алло.

Я – Здраствуйте, будьте ласкаві позвіть мені Олександра Івановича Корченка.

Клієнт – Я вас слухаю,по якому ви питанні телефонуєте.

Я – Мені потрібна інформація по термін і обсяг поставки готових виробів.

Клієнт – Вибачте, але на даний момент я не можу надати вам необхідну інформацію у зв’язку із змінною даних, зателефонуйте через 3 дня.

Я – Добре я вам через 3 дня зателефоную.

Клієнт – Дякую що ви мені пішли на зустріч .

Я – Немає за що, до побачення.

Клієнт – До побачення .

Соседние файлы в папке мої