Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

цаль лаби / мої / 18 п_ч

.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
16.14 Кб
Скачать

Завдання 18

На нашу думку в даному завданні більш доцільні такі види спостережень за використанням робочого часу управлінського персоналу і організації його праці:

1) Хронометраж - такий її різновид спостережень, у якому вивчають циклічно повторювані елементи оперативної роботи, і навіть окремі елементи підготовчо-заключної праці та обслуговування робочих місць. За допомогою хронометражу визначається тривалість елементів виробничої операцій, що циклічно повторюються.

2) Фотохронометраж. Це комбінований метод вивчення витрат робочого дня, у якому одночасно визначається структура витрат часу - протягом зміни чи іншого періоду часу й тривалість окремих елементів виробничої операції, які мають циклічною повторюваності. Фотохронометраж проводять у тих випадках, коли спостереження за складом та структурою виробничого процесу необхідно доповнити високоточними замірами тривалості окремих найбільш важливіших трудових операцій та рухів робітників.

3) СФРД (Самофотографія робочого дня) - це урахування витрат робочого дня, проведений самим працівником. У цьому відбиваються всі види витрат робочого дня вдається виявити пропозиції управлінського персоналу з раціоналізації організації праці.

4) Фотографія часу використання обладнання — це спостереження за його роботою і перервами в ній з метою одержання даних для обґрунтування затрат часу на обслуговування (одним робітником або групою робітників).

5) ФРН (Фотографія робочого дня) - це вид спостережень, у якому вимірюють все без винятку витрати часу, здійснювані працівником за певного періоду роботи (за зміну чи обрання значна її частина).

Розглянувши вище зазначені види можна тепер сказати, що в : першому випадку більш доцільно використати - фотохронометраж; другому випадку використати – ФРН(фотографію робочого дня); третьому випадку використати – СФРД (самофотографію робочого дня); четвертому випадку використати – хронометраж.

Соседние файлы в папке мої