Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ практика.doc
Скачиваний:
69
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
352.77 Кб
Скачать

42

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ національний ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра економіки і підприємництва

Реєстр. №_14/981 – 13.02.2013.

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Перший проректор

_______________Ф.Б. Рогальський

“_____” _______________201___ р.

Програма організації виробничої практики

для студентів 4 курсу

напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства»

галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»

факультету економіки

Херсон – 2013

Програма організації виробничої практики для студентів 4 курсу напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства», галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво».

Програма практики розроблена відповідно до «Методичних рекомендацій освітньо-професійних програм підготовки бакалавра напрямку «економіка та підприємництво», «Методичних вказівок «Практика студентів у Херсонському національному технічному університеті», «Методичних рекомендацій з розробки навчально-методичного забезпечення спеціальності» та робочих навчальних програмам, розроблених викладачами кафедри економіки і підприємництва ХНТУ.

Укладач: к.е.н., доцент Буренко Ю.О., к.т.н., доцент Олійник Н.М., ст. викладач Мєшкова-Кравченко Н.В., кількість сторінок – 40

Розглянуто на засіданні кафедри економіки і підприємництва

Протокол № __4__ від «_23_» __листопада__ 2012 р.

Завідувач кафедри М.В. Шарко

Схвалено на засіданні методичної ради факультету

Протокол № ______ від «______» ____________ 20____ р.

Голова А.В. Софієнко

Загальні положення

Практика студентів у навчальному закладі є початковим етапом у системі практичної підготовки до роботи спеціалістів, початковою ланкою практичного засвоєння професії. У цей період закладаються основи досвіду професійної діяльності, практичних умінь і навичок, професійних якостей, особистості спеціаліста, відношення до професії. Від ступеня успішності роботи на цьому етапі залежить професійне становлення студента в якості спеціаліста.

Практика студентів за напрямом підготовки 6.030504 «Економіка підприємства» являється складовою частиною основної освітньої програми до підготовки бакалаврів, хоча й винесена за рамки навчальних модулів, і містить у собі завдання по закріпленню й застосуванню теоретичних знань, отриманих у процесі навчання, а також освоєнню методів і придбання практичних навичок з питань функціонування економічного механізму управління підприємством і всіх його основних частин у ринкових умовах господарювання.

До основного із цих питань відносяться організація й планування виробництва; економічність та ефективність застосовуваних технологій, виробничого обладнання й процесів; організація трудових процесів, форм і систем заробітної плати; маркетингових досліджень ринку, менеджменту, систем управління, аналізу результатів виробничо-господарської діяльності, взаємин та зв'язків підприємства з постачальниками сировини й споживачами продукції, фінансів і технічного розвитку підприємства, планування, організації, контролю, регулювання й мотивації праці в усіх напрямках виробничо-господарської діяльності.

Виробнича практика проводиться на четвертому курсі (восьмий семестр) тривалість практики 4 тижні (6 кредитів). Студенти проходять практику професійного аналізу з метою виконання випускної роботи за кваліфікацією бакалавра.