Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нова_робоча_програма_з_іноземної мови.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.42 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

Херсонський державний університет

Загальноуніверситетська кафедра мовної освіти

Робоча програма з іноземної мови

Кафедра мовної освіти

Напрям підготовки – нефілологічні спеціальності

Курс – I - IIІ ( І -V семестри)

Кількість годин – 252 год:

практичних занять – 82 год,

самостійна робота – 170 год.

Форма навчання – денна

ХЕРСОН – 2012

Програма розроблена: викл. Воробйова А.В.

Програму підготовлено на основі:

Програма з англійської мови для професійного спілкування / [Г. Є. Бакаєва, О. А. Борисенко, І. І. Зуєнок, В.О. Іваніщева, Л. Й. Клименко, Т. І. Козимирська, С. І. Кострицька, Т. І. Скрипник, Н. Ю. Тодорова, А. О. Ходцева]. К.: Ленвіт, 2005. 119с. (Рекомендована Міністерством освіти і науки України (Лист Міністерства освіти і науки України № 14/18.2-481 від 02.03.2005р.).

Програму затверджено на засіданні кафедри мовної освіти

протокол № __ від ___ вересня 200__ р.

Зав. кафедри мовної освіти доц. Н.В. Місяк

Пояснювальна записка

У зв‘язку з приєднанням України до європейського та світового простору, гостро постало питання модернізації вищої освіти.

Болонська угода європейських країн в галузі освіти передбачає підготовку конкурентноспроможних кадрів, що зумовило підвищення рівня професійної підготовки випускників вищої школи.

Підготовка програми з іноземної мови є зумовлена вимогами Державної національної програми «Освіта» («Україна ХХІ століття») [20], Національної доктрини розвитку освіти України у ХХІ столітті [24], Законом України «Про вищу освіту» [50], які передбачають підвищення якості освіти, шляхом структурної перебудови національної освітньої системи, розширення міжнародного співробітництва, що, в свою чергу, вимагає знання іноземних мов.

Сучасні світові глобалізаційні процесі та тенденції економічного розвитку країн потребують навчання людини впродовж усього життя та спрямовують на самоосвіту. Тому як вивчення, так і використовування іноземних мов виходить далеко за межі обов'язкової освіти, і потребують вивчення їх упродовж усього життя.

Мета і завдання курсу „ Іноземна мова ”

Метою курсу є формування у студентів професійних мовних компетенцій, що сприятиме їхньому ефективному функціонуванню у культурному розмаїтті навчального та професійного середовищ.

Практична мета: формувати у студентів загальні та професійно орієнтовані комунікативні мовленнєві компетенції (лінгвістичну, соціолінгвістичну і прагматичну) для забезпечення ефективного спілкування в академічному та професійному середовищі.

Освітня мета: формувати у студентів загальні компетенції (декларативні знання, вміння й навички, вміння вчитися); сприяти розвитку здібностей до самооцінки та здатності до самостійного навчання, що дозволятиме студентам продовжувати навчання в академічному і професійному середовищі як під час навчання у ВНЗ, так і після отримання диплома про вищу освіту.

Пізнавальна: залучати студентів до академічних видів діяльності, що активізують і розвивають увесь спектр пізнавальних здібностей.

Розвиваюча мета: допомагати студентам у формуванні загальних компетенцій з метою розвитку їх особистої мотивації (цінностей, ідеалів); зміцнювати впевненість студентів як користувачів мови, а також їх позитивного ставлення до вивчення мови.

Соціальна: сприяти становленню критичного самоусвідомлення та вмінь спілкуватися і робити вагомий внесок у міжнародне середовище, що постійно змінюється.

Соціокультурна мета: досягати широкого розуміння важливих і різнопланових міжнародних соціокультурних проблем, для того щоб діяти належним чином у культурному розмаїтті професійних та академічних ситуацій