Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Самоаналіз виховного заходу

.docx
Скачиваний:
106
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
21.66 Кб
Скачать

Самоаналіз виховного заходу

Тема: День святого Валентина

Виховний захід був проведений 14 лютого 2013 року у 9-А класі ЗОШ № 15 м. Херсона о 8.00 на першому уроці. Відповідальний за проведення студент-практикант факультету перкладознавства Яковенко Є.М. Також на виховний захід була запрошена класний керівник 9-А класу.Були присутні 14 учнів, 4 учнів були відсутні з поважної причини.

Виховний захід був проведений у формі гри-змагання.

Мета заходу:

освітня: розширити знання учнів про історію свята, донести до дітей важливість уміння виражати свої почуття;

розвивальна: розвивати артистичні здібності, кмітливість, увагу й уяву учнів; виховна: виховувати повагу до почуття кохання та дружби, взаєморозуміння у колективі.

Форма роботи, тема, мета та завдання заходу підібрані у відповідності загальним завданням навчально-виховного процессу у школі, віковим та індивідуальним особливостям учнів.Дітям були зрозумілі завдання та вимоги заходу.Учні із зацікавленістю та легкістю приймали участь у проведенні свята. Під час підготовки виховного заходу були враховані вікові особливості, інтереси та активність учнів. Захід спрямований на розвиток та розкриття пізнавальних та творчих здібностей учнів.Серед виховних цілей, які ми можемо досягти – зміцнення дружніх стосунків в учнівському колективі, привернути увагу учнів до театрального мистецтва та тіснішого спілкування.

Тема виховного заходу актуальна і цінна, оскільки у житті підлітків старшого шкільного віку проблема взаємостосунків одна з провідних. Під час підготовки виховного заходу було враховано мету виховання як особистості, так і класного колективу.

Мета та завдання були розкриті перед учнями переконливо, чітко та емоційно. Саме свято пройшло у дружній атмосфері, цікаво і організовано.

Виховний захід пройшов на високому емоційному рівні, діти проявили добру організованість при його проведенні.Вони приймали активну участь у проведенні заходу.

Класний керівник допомогла організувати учнів для підготовки заходу. Під час проведення заходу вона була у ролі спостерігача, також допомагала підтримувати дисципліну у класі.

Конспект класної години складається з таких частин:

підготовчий етап:

А)Інформування про необхідність проведення заходу;

Б)Підбір матеріалу;

В)Сортування матеріалу;

Г)Складання сценарію;

Ґ) Декорування класної кімнати;

хід виховного заходу:

  1. вступ;

  2. основна частина, яка складається зі сценки та вікторини;

  3. заключна частина.

Підготовча робота має проходити у такій послідовності:

  1. інформування про необхідність проведення заходу;

  2. підбір матеріалу;

  3. сортування матеріалу;

  4. складання сценарію;

  5. декорування класної кімнати

Методика проведення виховного заходу була підібрана студентом-практикантом вірно,тому що подібні заходи вже проводились у цьому класі,відповідала завданням навчально-виховного процесу,інтересам учнів,рівню їх розвитку.

Посталену мету та завдання виховного заходу вдалось реалізувати повністю.Такий висновок я зробив тому,що даний захід викликав у дітей багато позитивних емоцій.Учні набули нових знань та розширили свій кругозір.

ВИСНОВОК:Загалом виховний захід пройшов успішно,поставлену мету та завдання вдалось повністю реалізувати.Діти залишилися задоволеними,захід їм дуже сподобався.