Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Perediplomna_praktika_yakobchuk.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
173.57 Кб
Скачать

2. Характеристика продукції (діяльності), яку випускає (проводить) підприємство

У наші дні дуже перспективним і стрімко, що розвивається видом, надання послуг є вантажні перевезення, а також послуги вантажників. З кожним місяцем число фірм, що займаються цією справою, стрімко росте. Саме людські потреби і є основною причиною стрімкого розвитку сфери вантажних перевезень. Діяльність ПП Ящук А. В. пов’язана із наданням транспортно-експедиторських послуг. Транспортно-експедиторська послуга - робота, що безпосередньо пов'язана з організацією та забезпеченням перевезень експортного, імпортного, транзитного або іншого вантажу за договором транспортного експедирування.

Оптимальне поєднання ціни, швидкості виконання замовлення та надійного обслуговування. У вашому розпорядженні декілька вантажівок готових цілодобово у будь-якому напрямку доставити ваш вантаж. Ми надаємо транспортно-експедиторські послуги в сфері “ВАНТАЖНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ”: Доставка товару, будівельних матеріалів (пісок, щебінь, цемент, цегла, камінь на фундамент та огорожі, дошки, дрова, вугілля брикет) перевезення меблів, перевезення тракторів, погрущиків, офісний переїзд. Вантажні перевезення здійснюються як по Тернополю,  Тернопільській області, так по всій території України...

3. Планування і оснащення свого робочого місця (техніка з комп’ютерної техніки)

В оснащення мого робочого місця входить персональний комп’ютер, принтер, клавіатура та мишка. Комп’ютер установлений у добре освітленому та зручному для роботи місці.

На ПК установлена операційна система Windows7SP1x64 та наступне програмне забезпечення:

  • Google Chrome 41.0.2272.118 m,

  • Microsoft Offiсe 2010,

  • FileZilla 3.0.1,

  • Adobe Reader 11,

  • WinRAR,

  • AIDA64ExtremeEdition2.30.1900,

  • AdobePhotoshopCS6.

Широке промислове та побутове використання ПК актуалізувало питання охорони праці їхніх користувачів. Найбільш повним нормативним документом щодо забезпечення охорони праці користувачів ПК є "Державні санітарні норми та правила роботи з візуальними дисплейними терміналами (ВДТ) електронно-обчислювальних машин" ДСанПіН 3.3.2.007-98.

Конструкція робочого місця користувача ВДТ має забезпечити підтримання оптимальної робочої пози. Робочі місця з ВДТ слід так розташувати відносно вікон, щоб природне світло падало збоку, переважно зліва.

Робочі місця з ВДТ повинні бути розташовані від стіни з вікнами на відстані не менше 1,5 м, від інших стін — на відстані 1 м, відстань між собою - не менше ніж 1,5 м.

Для забезпечення точного та швидкого зчитування інформації в зоні найкращого бачення площина екрана монітора повинна бути перпендикулярною нормальній лінії зору. При цьому повинна бути передбачена можливість переміщення монітора навколо вертикальної осі в межах ±30° (справа наліво) та нахилу вперед до 85° і назад до 105° з фіксацією в цьому положенні.

Клавіатура повинна бути розташована так, щоб на ній було зручно працювати двома руками. Клавіатуру слід розміщати на поверхні столу на відстані 100 .300 мм від краю. Кут нахилу клавіатури до столу повинен бути в межах від 5 до 15°, зап'ястя на долонях рук повинні розташовуватись горизонтально до площини столу.

Приміщення, які призначені для роботи з ПЕОМ мають змішане освітлення. Площа на якій розташовується одне робоче місце з ПЕОМ повинно становити не менше як 6,0 м2, об'єм приміщення не менше як 20 м3. Поверхня підлоги повинна бути рівною без вибоїн, не слизькою, зручною для очищення та вологого прибирання, мати антистатичні властивості. Забороняється застосовувати для оздоблення інтер’єру полімерні матеріали, які виділяють у повітря шкідливі хімічні речовини.

Освітлення робочого місця та робочого приміщення

Вимоги до освітлення приміщень та робочих місць під час роботи з ВДТ:

  • освітленість на робочому місці повинна відповідати характеру зорової роботи, який визначається трьома параметрами: об'єктом розрізнення - найменшим розміром об'єкта, що розглядається на моніторі ПК; фоном, який характеризується коефіцієнтом відбиття; контрастом об'єкта і фону;

  • необхідно забезпечити достатньо рівномірне розподілення яскравості на робочій поверхні монітора, а також у межах навколишнього простору;

  • на робочій поверхні повинні бути відсутні різкі тіні;

  • в полі зору не повинно бути відблисків (підвищеної яскравості поверхонь, які світяться та викликають осліплення);

  • величина освітленості повинна бути постійною під час роботи;

  • слід обирати оптимальну спрямованість світлового потоку й необхідний склад світла.

Природне освітлення повинно здійснюватися у вигляді бічного освітлення. Вікна обов'язково повинні розташовуватися з одного боку приміщень і необхідна наявність сонцезахисних засобів, що знижують перепади яскравості між природним освітленням та свічення екрану ЕОМ. Освітлення у приміщеннях з ЕОМ має бути змішаним. Найкраще, щоб орієнтація світлових отворів приміщень з ЕОМ була на північ. Розташувати робоче місце, обладнане ЕОМ, необхідно таким чином, щоб в поле зору не потрапляли вікна або освітлювальні прилади. Коли штучне освітлення змішується з природним рекомендується використовувати лампи за спектральним складом близькі до сонячного світла. Також використовують плівки з металізованим покриттям або жалюзі з вертикальними полями, які регулюються. Штучне освітлення у приміщеннях з ПЕОМ здійснюється у вигляді комбінованої системи освітлення з використанням люмінесцентних джерел світла в світильниках загального освітлення, які розташовують у рівномірному порядку над робочими місцями. Оптимальна освітленість робочих приміщень для роботи з ПЕОМ 300-500 лк.

Захист від статичної електрики

Розрахунок захисного заземлення. Для захисту від статичної електрики та для запобігання створенню значної напруженості поля у приміщеннях з ПЕОМ використовують нейтралізатори та зволожувачі повітря. Підлога повинна мати антистатичні покриття.

Всі ПЕОМ заземлені. Згідно з санітарно-гігієнічними нормами напруженості електричного поля, які є допустимими, проводиться захист від статичної електрики. Ці рівні не повинні перевищувати 20 КВ протягом години.

Тривалість регламентованих перерв під час роботи з ЕОМ за 8-годинної денної робочої зміни залежно від характеру праці:

15 хвилин через кожну годину роботи - для розробників програм із застосуванням ЕОМ;

15 хвилин через кожні дві години - операторів із застосуванням ЕОМ;

10 хвилин після кожної години роботи за ВДТ для операторів комп'ютерного набору.

Особлива увага звертається на те, що дотримання вимог, викладених у Правилах, значно знизить наслідки несприятливої дії на працівників шкідливих та небезпечних факторів, які супроводжують роботу з відео-дисплейними терміналами. В першу чергу, це стосується зорових та нервово-емоційних перевантажень, серцево-судинних захворювань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]