Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rob_zosh_LR_Inet_ALL2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
209.41 Кб
Скачать

Лабораторна робота №7.

Тема: Налаштування FTP сервера.

      1. Мета: Оволодіти базовими навичками по конфігуруванню ftp серверів на прикладі безкоштовного серверу FileZilla. Хід роботи.

  1. Встановили FTP сервер _____________________ із файлу _________________________.

  2. Створили у FTP сервері користувача з іменем ________ ____________та задали пароль _____________________.

  3. Створили папку з прізвищем ____________________та номером групи _____________і задали наступні права доступу для себе _________________________________ для інших користувачів ____________________________ _________________________________________________.

  4. Використовуючи Total Commander по експериментували з різними правами доступу, зокрема такими ___________ _________________________________________________.

  5. Ознайомилися з наступними можливостями конфігурування FTP серверу _______________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

  6. Оформили звіт.

Контрольні запитання.

  1. Для чого використовується FTP сервер? ______________ __________________________________________________________________________________________________

  2. Як створити анонімного користувача FTP серверу? _____ __________________________________________________________________________________________________

  3. Як добавити нового користувача FTP серверу? _________ __________________________________________________________________________________________________

  4. Які права доступу до папок та файлів можна встановити в FTP сервері? ______________________________________ __________________________________________________________________________________________________

      1. Лабораторна робота №8

Тема: Робота з телеконференціями (новинами), дошкою оголошень

Мета : Оволодіти базовими навичками по користуванню телеконференціями.

Хід роботи.

1. Підписалися на групу новин.

Завантажили програму ___________________________________.

Виберали у лівій частині вікна програми папку _____________. У правій частині вікна з'явився ___________________________,

Для підключення клацнули на значку ______________________ на панелі інструментів. Появиться діалогове вікно Группы новостей (Newsgroups).

Вибрали закладку _______________ в нижній частині цього вікна. У вікні вивівся список __________________________ __________________________________. Проти назв груп, на які вже є підписка, зображено _______________________________.

Для того, щоб залишились тільки підписані новини слід вибрати закладку_______________________________________.

Перейшли на закладку ___________________, клацнувши на ній.

Підписалися на новини news.com. Для цього ______________ назву цієї групи і клацнули на кнопках _____________________ ___________________, а потім ______________.

Розгорнули папку ______________________ в лівій частині вікна. Вставлена нова папка ____________________. Для появи списку статей слід ________________ клацніть на __________ _____________________________________________________. Клацнули на повідомленні ____________________________ __ . Його зміст появився в ___________________________________ частині правого вікна.

Виконали підписку на такі групи:__________________________.

Перейшли на закладку Все. У полі вводу занесли слово ______ ________________________ і натиснули Enter. З всього списку груп новин залишилися тільки ті, __________________________ _______________________________________________________.

2. Взяли в обговоренні питання на тему ____________________ _______________________________________________________

Перейшли в групу новин _________________ і клацнули на кнопці Создать сообщение (Compose Message) на панелі інтсрументів Outlook Express. Появиться вікно______________ ______________________________________________________.

3. Переглянули повідомлення, якими поповнилася група новин ___________________, а саме _______________ повідомлень.

4. Повідомлення, перед якими стоїть символ "+" або слово "Re"означають ______________________________________ ____________________________________________________

5. Відіслали _____________________ в групу новин ______ ____________________________________________________.

6. Відмінили підписку на ___________________ групи новин.

7. Помістили повідомлення _____________________________ на дошку оголошень.

8. Переглянули всі повідомлення, які є в рубриці __________ ___________________ оголошення, і зв'язалися з автором ___________________________________________ оголошення.

9. Вибрали дошку оголошень на тему "__________________ ________________________" і клацнули на кнопці Обновить. На дошці є ____________ повідомлень. Надіслали оголошення "__________________________________________" на ___________________________________ дошку оголошень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]