Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
12,13,14.docx
Скачиваний:
55
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
35.75 Кб
Скачать

Комплексне кваліфікаційне завдання № 14 з професії: 4112 «Оператор комп'ютерного набору»

Ви працюєте оператором комп'ютерного набору 1-ї категорії і Вам пропонується виконати роботи згідно із запропонованим варіантом:

  1. Дайте класифікацію комп’ютерних мереж.

  2. Дайте визначення операційній системі. Основні складові ОС. Опишіть термін:

Варіант

Операційна система — це програма, яка завантажується при ввімкненні комп’ютера. Вона виконує діалог з користувачем, загальне управління комп’ютером, його ресурсами оперативною пам’яттю, місцем на дисках і т.д., виконує запуск інших програм на виконання та звільняє зайняту ними оперативну пам’ять після їх завершення і т.д. Операційна система забезпечує користувачу та прикладним програмам зручний спосіб спілкування інтерфейс .

Управління роботою комп’ютера при безпосередньому звертанні до процесора дуже складне, оскільки процесор сприймає і видає інформацію у вигляді двійкового коду. Крім цього, елементарні операції для роботи з пристроями комп’ютера та управління ресурсами — це операції низького рівня. Тому дії, що необхідні для користувача та прикладних програм, складаються з декількох сотень або тисяч таких елементарних операцій, наприклад, як включити-виключити мотор дисководу, встановити зчитуючі головки на визначений циліндр, вибрати визначену зчитуючу головку і т.д.

Основна причина необхідності ОС полягає в тому, що вона ховає від користувача ці складні і непотрібні йому подробиці і надає йому зручний інтерфейс для роботи.

1

Багатозадачність ОС

Багатозадачність – це можливість одночасного виконання декількох прикладних програм. Починаючи з версії Windows 98 реалізовано незалежну і витісняючу багатозадачність, в рамках цього механізму операційна система сама відводить певний час кожній із працюючих програм і по його завершенні передає керування іншій програмі це дозволяє ефективніше використовувати ресурс ПК і зменшує імовірність що помилкова програма «підвісить» систему. Дозволяє одночасне виконання певної кількості програм розподіляючи між ними порівну системні ресурси.Поняття багатозадачності означає підтримку паралельного виконання декількох програм, які працюють в рамках однієї обчислювальної системи, в окремий момент часу прикладом багатозадачності є – ОС Window.

2

Багатокористувацкість ОС

В ОС може бути певна кількість користувачів. Кожен з яких має свій обліковий запис (логін + пароль) кожен користувач має певні права в операційній системі. Критично важливі структури ядра ОС доступні тільки для читання що робить ОС стабільнішою оскільки драйвери та звичайні програми не можуть пошкодити ядро ОС.Багатокористувацькі операційні системи на відміну від одно користувацьких, підтримують одночасну роботу на одному ПК кількох користувачів кожен з яких встановлює зручне для своєї роботи оточення не руйнуючи конфігурацій що створив для себе інший користувач. Кожного користувача можна обмежити в правах використання певних файлів, папок, або інших ресурсів ПК.

3

Розрядність ОС

операційні системи поділяються на 8-, 16-, 32- і 64- розрядні. При цьому мається на увазі, що розрядність операційної системи не може перевищувати розрядності процесора

  1. Опишіть наступні операції в Adobe InDesign.

Варіант

1

Поділ сторінок на колонки та робота із майстер-сторінками. Налаштування колонцифри

2

Змінювання параметрів стилів форматування символів та абзаців

3

Змінювання параметрів стилів форматування таблиць та клітинок таблиць

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]