Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAKTIKA1.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
605.7 Кб
Скачать

2.3 Перегляд властивостей об'єктів

З кожним об'єктом Windowsпов'язані певні властивості. Ці властивості ви можете переглянути у вікні Проводника. Для цього досить клацнути по пікто­грамі об'єкта правою кнопкою миші та вибрати з контекстного меню опцію Свойства.

Якщо ви клацнете по позначці файла, відкриється діалогове вікно. У цьому вікні ви зможете отримати таку інформацію:

– тип файла (наприклад, Приложение, Документ MicrosoftWord, ФайлPRNтощо);

– ім'я охоплюючої папки;

– розмір файла в байтах;

– ім'я в позначеннях MS-DOS;

– дати створення, зміни та відкриття файла;

– атрибути файла (Только для чтения, Скрытый, Архивный чи Системний).

Аналогічні дані наводяться у вікні властивостей папки. Це діалогове вікно також викликається з контекстного меню командою Свойства.

2.4 Відкриття документа, реєстрація файлів.

З вікна Проводник (або Мой компьютер) ви можете легко запускати про­грами та відкривати документи. Для цього слід у правій частині вікна Про­водник відкрити папку з бажаним файлом або його ярликом та двічі клацнути мишею по значку файла (або клацнути один раз, якщо встановлено режим оди­ночного клацання). Тобто при відкритті документа вам не потрібно спеціально запускати програму редактора, за допомогою якого було створено документ. Система зробить це за вас: вона завантажить редактор та відкриє в ньому по­трібний вам документ.

Чому при клацанні по значку того чи іншого документа відбувається запуск по­трібного додатка? У Windowsіснує поняття реєстрації типів файлів. Реєстрація - це встановлення зв'язку між типом файла та додатком, який має працювати з даним типом файлів. Для визначення типу файла використовується розширення його імені. Наприклад, розширення .bmpвідповідає растровому графічному,doc- текстовому файлу у форматіWordтощо. Якщо даний тип файла зареєстровано, то подвійне клацання по значку файла приведе до запуску додатка, з яким пов'язаний цей тип файла, і до автоматичного відкриття самого файла.

2.5 Копіювання та переміщення файлів і папок.

Оберіть вихідний об'єкт (файл або папку) у правій частині вікна Проводник і далі дійте за будь-якою зі схем, наведених нижче.

– При натиснутій клавіші Ctrlперетягніть об'єкт лівою кнопкою миші до цільової папки в лівій частині вікна.

– Правою клавішею захопіть об'єкт та перетягніть його до цільової папки. Відпус­тіть праву кнопку і у контекстному меню оберіть команду Копировать.

– Клацніть правою кнопкою миші по вихідному об'єкту й оберіть у контекстному меню команду Копировать. Потім клацніть правою кнопкою у цільовому вікні або по значку цільової папки та оберіть у меню команду Вставить.

– Оберіть команду Правка - Копировать (або натисніть кнопку Копировать в буфер на панелі інструментів), відкрийте папку, до якої збираєтесь скопіювати об'єкт, і далі виконайте команду Вставить з меню Правка (або натисніть кнопку Вставить из буфера).

Слід зазначити, що якщо цільова папка не відображена у лівій частині вікна Провідника, але на екрані є її зовнішня папка, то при перетягуванні об'єкта, що копіюється, кнопкою миші притримайте піктограму під значком зовнішньої папки, доки вона не розкриється. Після цього наведіть піктограму на цільову папку та відпустіть кнопку миші. За допомогою цього прийому ви можете спускатися вниз по структурі папок. Копіювати можна як окремий об'єкт, так і групу файлів чи папок. Виділіть цю групу та дійте так, як було описано.Буфер обміну - це ділянка пам'яті комп'ютера, зарезервована для тимчасового зберігання будь-яких даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]