Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕСЕ МАКРО.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
44.07 Кб
Скачать

Висновок

В «Економіксі» написано: «Что такое инфляция? Инфляция – это повышение общего уровня цен. Это, конечно, не означает, что повышаются обязательно все цены. Даже в периоды довольно быстрого роста инфляции некоторые цены могут оставаться относительно стабильными, а другие падать.цены имеют тенденцию подниматься очень неравномерно. Одни подскакивают, другие поднимаются более умеренными темпами, а третьи вовсе не поднимаются».

З цього випливає, що дійсно, окремо від інфляції попиту та інфляції витрат виділяти ще й такий вид інфляції, як структурна інфляція (незважаючи на їх тісний зв'язок та схожість) доцільно та необхідно.

Причиною структурної інфляції – такого складного для розуміння явища – може бути незбалансованість як міжгалузева, так і внутрішньогалузева. Кожна причина, у свою чергу, також може формуватися під дією різних чинників.

Механізм функціонування структурної інфляції, як я вже зазначала, нагадує мені маятник, що постійно здійснює коливання з однієї сторони в іншу: швидке зростання цін на відносно недооцінені товари та повільне на відносно переоцінені товари, постійна зміна статусів товарів (переоцінені/недооцінені), і як наслідок, загальне зростання цін в економіці.

1 Розраховано на основі даних Державного комітету статистики України, Національного статистичного офісу Великобританії та Національного інституту статистики Іспанії.

13

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]