Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оформлення курсового_БД.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
94.21 Кб
Скачать

Документування

В розділі "Документування" повинні знаходитися 2 доку-менти: "Інструкція користувача" та "Інструкція програміста".

Інструкція користувача

Інструкція користувача призначена для навчання користу-вача безпосередній роботі з програмою. Тут необхідно описати функціонування системи з точки зору користувача.

Інстукція повинна бути побудована за такою схемою:

а) загальні правила роботи з програмою (система паролів, вхід в програму і вихід з неї, призначення режимів головного меню і робота з ним, загальний опис системи допомоги, тощо);

б) послідовність підготовки вихідних даних (порядок заповнення таблиць);

в) послідовність коригування інформації (поточна работа з БД);

г) опис роботи в окремих режимах головного меню;

д) опис роботи при друкуванні документів;

ж) усунення нестандартних ситуацій (збій БД, переіндек-сація БД, зміна розрахункових коефіцієнтів тощо);

з) налагодження інтерфейсу за бажанням користувача (паролю, кольору).

Інструкція програміста

В інструкції програмісту необхідно вказати:

а) вимоги програми до оперативної та дискової пам’яті;

б) необхідні для функціювання БД програмні засоби;

в) вимоги до технічних засобів;

г) вимоги по налаштуванню операційної системи;

д) опис особливостей роботи програми, необхідних для відновлення її працездатності, архівації даних і сервісного обслуговування.

Список літератури

В списку літератури необхідно вказувати не тільки літера-туру по програмуванню і адреси Internet-сайтів, але й вико-ристані службові інструкції, ГОСТи, спеціальну літературу, технічну документацію і т.д.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Текст пояснювальної записки разом із текстами модулів додатків треба роздрукувати на стандартних аркушах білого паперу формату А4 (210  297 мм) за допомогою редактора Microsoft Word. Текст розміщується тільки з одного боку аркуша. На кожній сторінці треба передбачити поля: зверху та знизу – 20 мм, ліворуч – 30 мм, праворуч – 10 мм. Використовується тільки шрифт Times New Roman 14 пт з одинарним інтервалом. Для програм з обсягом, що перевищує 10 сторінок, можна використовувати шрифт 12 пт. Текст записки (крім програм) вирівнюється по ширині.

Всі сторінки курсової роботи, починаючи з другої, нумеруються зверху в центрі сторінки. Нумерація сторінок курсової роботи повинна бути наскрізною, включаючи сторінки з текстами програм, таблицями або блок-схемами алгоритмів.

Перша сторінка роботи – титульний лист. Зразок оформлення титульного листа наведений в Додатку 1. На другій сторінці роботи має бути наведеним зміст роботи, який складається з переліку усіх розділів та підрозділів роботи та номерів сторінок, з яких вони починаються. Перелік повинен виглядати як нумерований багаторівневий список у редакторі Word та мати заголовок "ЗМІСТ". Розділи та підрозділи нумеруються тільки арабськими цифрами.

Кожен розділ починається з нової сторінки. На початку розділу треба вказати його номер та назву, що повинні співпадати з назвою в "ЗМІСТі". Заголовки усіх розділів треба виділяти напівжирним шрифтом розміром 18 пт, заголовки підрозділів – шрифтом 16 пт. Якщо наприкінці сторінки вміщується тільки заголовок підрозділу, то він переноситься на початок нової сторінки.

Блок-схеми алгоритмів чи інші рисунки обов'язково виконуються із застосуванням необхідних інструментів для креслення або засобами редактору Word у відповідності з діючими стандартами.

Розташування інформації в пояснювальній записці повинно відповідати структурі курсової роботи .

На внутрішній стороні останньої сторінки закріплюється конверт з диском. На поверхні диска треба написати шифр групи та прізвище студента.

Роздрукована пояснювальна записка обов'язково зшивається зліва. Не дозволяється використовувати папки з пластиковими файлами.