Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ministerstvo_osviti_i_nauki_Ukrayini.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
790.53 Кб
Скачать

Висновки

У процесі виконання курсової роботи були розраховані числові характеристики графів: ранні та пізні строки початку подій, резерви часу, ранні та пізні строки початку та завершення робіт (операцій), критичний шлях, заданого графа. Були розглянені алгоритми Дейкстри та Форда-Фалкерсона, за допомогою яких у поданому графі були визначені найкоротший шлях та максимальна пропускна здатність відповідно.

У другому розділі було використано два способи мінімізації логічних функцій — аналітичний та за допомогою карт (матриць) Карно. У процесі синтезу скінченого автомата були послідовно отримані проміжна таблиця переходів-виходів, таблиця істинності, вирази логічних функцій для змінних стану автомата на наступному кроці, а також вираз логічної функції для вихідної змінної автомата, було побудовано структурну схему. Отримані ДДНФ функцій були мінімізовані за допомогою карт Карно. За результуючими функціоналами було побудовано принципіальну електронну схему скінченого автомата, що містить у собі 4 елементи «ні», 4 елементи «або», 18 елементів «і» та 2 елементи пам’яті.

При розгляданні одного з операторів (case) інтегрованого середовища Turbo Pascal за допомогою КВ-граматики та нормальної форми Бєкуса було продемонстровано, що в межах граматики, що розглядається, подана мова програмування є універсальною — за допомогою КВ-граматики можна реалізувати будь-яку форму запису кожного з операторів. Розроблена в останньому завданні програма реалізує матрицю відношень чисел від 0 до 9.

Усе вищезазначене дозволяє стверджувати, що виконана у повному обсязі курсова робота закріплює та демонструє знання, отримані під час вивчення дисципліни «Основи дискретної математики».

Список використаної літератури

  1. Бондаренко М.Ф. Комп’ютерна дискретна математика.—Харків: «Компанія СМІТ», 2004.— 464с.

  2. Горбатов В.А. Основи дискретної математики.— К.: «Наукова думка», 2000. — 312с.

  3. Новиков Ф.А. Дискретна математика для програмістів.— Харків: «Ранок», 1998.— 304с.

  4. Слєсарєв В.В. Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни «Основи дискретної математики».— Дніпропетровськ: НГУ, 1998.—26 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]