Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП коза / ПЗ.docx
Скачиваний:
48
Добавлен:
20.11.2017
Размер:
608.65 Кб
Скачать
  1. Розрахунок ширини пішохідної частини тротуарів

Пішохідний рух у загальному об’ємі міських пересувань складає 26 —30℅. Ширину тротуарів визначено з урахуванням категорії та функціонального призначення вулиці (дороги) залежно від інтенсивності пішохідного руху, а також розміщення в їх межах опор, щогл, дерев тощо. Прийнято ширину однієї смуги пішохідного руху кратною 0,75 м, але не менше наведеної в нормах. [1]

На основі заданої перспективної розрахункової інтенсивності пішохідного руху, визначаємо необхідну кількість смуг руху на пішохідній частині тротуару:

, (3.1)

Де: Nпіш – задана величина інтенсивності руху у години «пік»; піш/год (за завданням); Nп.см – пропускна спроможність 1 смуги руху (піш/год).

(шт.)

Ширину пішохідної частини тротуару визначаємо за формулою:

(м) (3.2)

Ширину тротуарів слід визначати з урахуванням категорії та функціонального призначення вулиці (дороги) залежно від інтенсивності пішохідного руху, а також розміщення в їх межах опор, щогл, дерев тощо. Ширина однієї смуги пішохідного руху повинна бути кратною 0,75 м, але не менше наведеної в таблиці 2.6 [1]. За розрахунками ширина пішохідної частині тротуару становить 3 м, що відповідає нормам категорії магістральної вулиці районного значення згідно ДБН [1].

  1. Проектування поперечного профіля магістралі

Для магістральної вулиці районного значення розроблен поперечний профіль, у межах червоних ліній довжиною 51,5 м. Головні елементи поперечного профілю є:

  • проїжджа частина яка складає 23,5 м налічує 3 смуги в кожному напрямку ;

  • пішохідна частина тротуарів шириною 3 м, які розміщені з обох сторін магістралі;

  • зелені смуги для розміщення підземних комунікацій (на них не дозволяється розміщувати споруди, висаджувати дерева та високорослі чагарники). Ширина смуги 4 м, які розміщені з обох боків від проїзжої частини.

Згідно з п. 7.34 ДБН [1] ширину розподільчих смуг між елементами поперечного профілю вулиць і доріг визначали, виходячи із умов розміщення підземних комунікацій, озеленення, необхідності зниження негативної дії транспорту на навколишнє середовище, але не менше розмірів, наведених у табл. 7.2 ДБН [1].

На магістральній вулиці запроектовані трамвайні колії в обох напрямках, що розташована на окремому полотні, які обмежені по боках зеленими захисними смугами шириною 2 і 3 м. Трамвайне полотно має ширину 6 м з уклоном 6 ‰, одна трамвайна колія має ширину 1,524 м згідно з ДБН [1].

Проектування поперечного профілю міських вулиць і доріг було проведено з урахуванням забезпечення вимог з:

  • безпеки і зручності руху усіх видів транспорту;

  • безпеки і зручності руху пішоходів;

  • естетичного рішення перспективи вулиці;

  • можливості стадійного розвитку поперечного профілю;

  • економічності прийнятих рішень.

На рисунку 4.1 зображено поперечний профіль магістральної вулиці районного значення.

Рисунок 4.1 – Поперечний профіль магістральної вулиці районного значення.

Соседние файлы в папке КП коза