Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП коза / ПЗ.docx
Скачиваний:
48
Добавлен:
20.11.2017
Размер:
608.65 Кб
Скачать
  1. Організація поверхневого стоку території магістралі

Проектування водовідвідних систем і споруд на міських магістральних вулицях і дорогах було проведено виходячи з місцевих природних та архітектурно-планувальних умов у комплексному взаємозв’язку з рішенням інженерної підготовки та благоустрою відповідно до ДБН [2]. У містах має бути влаштована закрита система поверхневого водовідведення з двостороннім розміщенням зливоприймальних колодязів на проїжджій частині магістральних вулиць і доріг, що й вплинуло на прийняття такого рішення.

При організації поврхневого стоку було дотримано вимоги до найменших величин повздовжніх уклонів магістралей для асфальтобетонних покриттів 5‰, рекомендованих поперечних уклонів для проїжджої частини (20‰) та тротуарної частини 15 ‰, забезпечить необхідний водостік вздовж лотків магістралей та з’їздів. [5]

Якщо відведення атмосферних вод не організувати, значні маси води можуть накопичуватись на поверхні вулиць та забудованих територій, що порушує рух транспорту, а іноді може затопити низько розташовані ділянки та підвали будівель.

Дощоприймачі встановлено на всіх понижених місцях вулиць та перехрестків. Відстань між ними становить від 35 до 50 м, залежно від нахилу вулиць та їх ширини. Відстань від дощоприймача до першого оглядового колодязя не перевищує відстані 50 м.

10 Розміщення інженерних конструкцій та освітлення магістралі

Магістральні підземні інженерні мережі розміщено у межах поперечних профілів вулиці: під тротуарами і розділювальною смугою – інженерні мережі в колекторах; у межах розділювальних смуг –водопровід й дощову каналізацію [6].

Відстані по горизонталі (у світлі) від найближчих підземних інженерних мереж до будинків і споруд та між сусідніми інженерними мережами при їх паралельному розміщенні прийнято з врахуванням вимог п. 8.56 ДБН [5].

Необхідно відмітити, що при розташуванні інженерних мереж (напр. водогони, теплотраси всі види каналізаційних мереж) враховано вимоги відносно розрахункового рівня промерзання ґрунту для відповідного кліматичного району. Розміщення підземних інженерних комунікацій показано на типовому поперечному профілі магістралі, а на плані їх перетину показуємо місце прокладання [7].

Освітлювальні опори розміщено конструктивно з обох боків проїжджої частини з кроком 50 м залежно від прийнятого типу світильників.

Тротуари відокремлені від проїзної частини спеціальною розподільчою смугою, ширина якої прийнята достатньою для організації в ній «кишень», які призначені для розміщення зупинок автобусного і тролейбусного транспорту [1].

На магістралі запроектовано такі інженерні мережі:

  • кабелі електричного транспорту, які розташовані на глибині 0,5 м;

  • кабелі зовнішнього освітлення, запроектовані аналогічно – на глибині 0,5 м, але вже від краю дороги на відстані 2,5 м;

  • каналізація діаметром 0,5 м розташована на глибині нижче рівня промерзання ґрунту, а саме – 2,4 м, та від краю дороги на 2 м;

  • оглядові колодці розташовані на перехрестях для збору стічних вод, та відповідно вздовж магістралі на відстані не більше 42 метрів. На кожному перехресті розміщений головний колектор;

  • водостік;

  • водогін.

Інженерні мережі запроектовані відповідно до вимог ДБН [3].

На рисунку 10.1 зображено поперечний профіль вулиці розкладкою підземних інженерних мереж .

Соседние файлы в папке КП коза