Добавил:
Допоможу чим зможу) Відсигнальте якщо знайшли шось корисне) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
60
Добавлен:
15.12.2017
Размер:
2.93 Mб
Скачать

Механізм закладок

Для організації збереження в упорядкованому вигляді посилань на Web-ресурси в браузері Internet Explorer використовується механізм закладок. Суть його полягає в тому, що за командою користувача браузер запам'ятовує зазначену URL-адресу ресурсу у вигляді спеціального файлу на жорсткому диску (з розширенням URL). Особливістю такого файлу є те, що його можна використовувати у вигляді гіперпосилання для доступу до ресурсу. Із закладками можна виконувати різноманітні дії: будувати ієрархію папок із закладками, редагувати, видаляти, копіювати тощо.

Закладки користувача розміщуються в папці Избранное. Для роботи з ними існують дві можливості: використовувати команди меню Избранное або скористатися панеллю закладок Избранное (рис. 2.7), яка вмикається та вимикається кнопкою панелі інструментів з такою самою назвою. В обох випадках користувачу надаються однакові можливості зі створення й упорядкування закладок.

Для додавання нової закладки, що посилається на активну сторінку, треба виконати такі дії:

  • виконати команду Избранное-Добавить в избранное...або натиснути кнопку Добавить панелі закладок;

  • у вікні "Добавление в избранное" в полі Имя відредагувати назву закладки (якщо це необхідно);

  • натиснути кнопку Добавить в», щоб відобразити дерево папок із закладками (якщо воно приховане);

  • вибрати одну з існуючих папок для зберігання закладкиабо скористатись кнопкою Создать папку... для створення іншої;

  • встановити опцію Сделать доступний автономно і встановити параметри доступу, якщо планується використовувати закладку для перегляду сторінки в автономномурежимі;

  • завершити операцію додавання закладки, натиснувшикнопку ОК.

Рис. 2.7. Вікно браузера з увімкнутою панеллю закладок

Упорядковувати вміст папки Избранное зручно у вікні "Упорядочить избранное" (рис. 2.8), яке викликається за допомогою команди Избранное-Упорядочить избранное... або кнопки Упорядочить панелі закладок. У ньому можна створювати нові папки для закладок, перейменувати папки і закладки, переміщувати закладки з однієї папки до іншої, видаляти закладки та папки тощо.

Рис. 2.8. Вікно упорядкування закладок

Швидкі посилання

У програмі передбачений швидкий доступ до закладок за допомогою спеціальної панелі інструментів Ссылки, яку також називають рядком швидких посилань. Цей рядок, як правило, приховується наприкінці рядка адрес у згорнутому вигляді, а щоб розгорнути його, достатньо клацнути на кнопці >>.

Щоб розмістити закладку на поточній сторінці в рядку швидких посилань, треба перетягнути до нього значок логотипа Internet Explorer перед URL у рядку адрес. Аналогічно за допомогою перетаскування можна розмістити в рядку швидких посилань окрему закладку або папку закладок з панелі закладок чи журналу відвідувань.

Для видалення закладки або папки закладок з рядка достатньо клацнути на ній правою кнопкою і з контекстного меню вибрати команду Удалить.

Усі закладки і папки закладок, що відображаються в рядку швидких посилань, фактично розміщуються в підпапці Ссылки папки Избранное. Тому для впорядкування посилань у рядку — додавання, переміщення, видалення — також зручно використовувати вікно "Упорядочить избранное" (команда Избранное-Упорядочить избранное...).

Соседние файлы в папке Лаби (умови)