Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
29
Добавлен:
17.05.2018
Размер:
2.18 Mб
Скачать

5 Каналоутворююча апаратура

Інформація, зібрана концентратором ЛП від контролерів нижнього рівня, передається на центральний пункт безпосередньо або транслюється через аналогічні лінійні пункти. Як канал зв'язку може бути використана фізична лінія, виділений ВЧ-канал з двопровідним закінченням або цифровий канал. З'єднання концентраторів виконуються за схемою «точка-точка» і / або «зірка».

Вид каналу зв'язку і вид з'єднання визначається відстанню між концентраторами (протяжністю лінії зв'язку), об'ємом переданої інформації, наявністю і видом апаратури зв'язку, встановленої в межах ділянки, устатковані системою АПК-ДК.

Розглянемо роботу ПІК 10. До десяти аналоговим диференціальним входам релейно-транзисторного комутатора можуть прикладатися змінні напруги амплітудою 0В <U < 50В частотою 25Гц, 50Гц, або 75Гц. Ці напруги подаються на контакти реле. Для кожного каналу є окреме реле. Нормальний стан контактів всіх реле - розімкнуте. Реле включаються послідовно по командам мікроконтролера тільки після того, як на мікроконтролер від ХОСТ-процесора надійшла команда на проведення вимірювань напруг і опорів витоку аналогових ланцюгів. На вихід релейно-транзисторного комутатора потрапляє вхідна напруга через контакти одного з десяти реле, яке включено в даний момент. У включеному стан може знаходитися тільки одне реле. З виходу релейно-транзисторного комутатора напруга надходить на диференційний вхід аналогового перетворювача. Таким чином, до диференціального входу аналогового перетворювача послідовно прикладається напруга кожного аналогового каналу

На рисунку 5 представлена ​​функціональна схема приладу ПІК 10.

Рисунок 5 – Функціональна схема ПІК 10

Джерелом аналогових сигналів є колійні реле, з кіл яких ці сигнали і знімаються. На іншому кінці аналогової лінії в кожному ланцюзі диференціального входу аналогового перетворювача також встановлений послідовний резистор. Для вхідних напруг 0В <U < 50В ці резистори повинні мати опір 51.1 кОм. У разі необхідності, змінюючи номінал цих резисторів, можна змінювати діапазон вхідних напруг.

В аналоговому перетворювачі вхідна напруга випрямляється прецизійним випрямлячем, фільтрується, і у вигляді однополярного аналогового сигналу, з напругою, рівним середньому значенню вхідного сигналу, подається на мультиплексор і АЦП мікроконтролера, де перетвориться в восьми бітний код.

У проектованої системі, зовнішні аналогові диференціальні ланцюга підключення ПІК 10 ізольовані від заземлень і заземлених корпусів. Опір ізоляції зовнішніх аналогових ланцюгів повинно бути не менше 15МOм ... 20МОм. Для отримання оперативної інформації про поточний значення цього параметра необхідно вимірювати опір витоку між зовнішніми аналоговими ланцюгами і «землею». Для вимірювання опору витоку використовується джерело постійної напруги, НЧ фільтр з повторювачем, вхідні кола аналогового перетворювача і релейно-транзисторний комутатор. Спосіб вимірювання опору витоку ілюструється на малюнку 3.3. «Мінус» джерела напруги 24В з'єднаний з системним заземленням, а «плюс» - через високоомний резистор Rв (2МОм) і вимірювальний резистор Rизм з «локальним корпусом» приладу ПІК 10. «Локальний корпус» об'єднує загальні ланцюга приладу ПІК 10 і ізольований від системних корпусів і заземлень. Через «локальний корпус», резистори вхідних ланцюгів аналогового перетворювача і контакти включеного реле релейно-транзисторного комутатора, напруга + 24В прикладається до однієї із зовнішніх аналогових ланцюгів.

Соседние файлы в папке 8 переездов 16 сигн установок АПКДК