Добавил:
abhai2013@gmail.com Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом.docx
Скачиваний:
98
Добавлен:
30.06.2018
Размер:
4.09 Mб
Скачать

1.2Аналіз існуючих iгор в жанрi "Tower Defense"

На сьогоднішній день існує достатня кількість ігор в жанрі Tower Defense. Розглянемо деякі з них.

Першим розглянемо найпопулярнішу гру Defense Zone 3 [12], яку можна побачити на рис. 1.1.

Рисунок 1.1 – Гра Defense Zone 3

Defense Zone - серія тактичних стратегій із серії «оборона веж» завоювала чимало позитивних відгуків серед шанувальників жанру в першу чергу завдяки відмінно опрацьованої графіки і високо деталізованим юнітам. Не останню роль в популярності Defense Zone зіграв і різнобічний геймплей, який включає в себе багатий вибір веж і значну різноманітність ворогів різних класів і можливостей, що дозволяє гравцям використовувати різні тактичні схеми. Гра вийшла 14 грудня 2016 року. Автором і видавцем гри э Артем Котов, який розробив усі три частини.

Defense Zone 3 - третя частина популярної серії, що отримала ще більш гарну графіку, масу нових можливостей, такі як:нові рівні та динамічна модель зміни погодних умов. Геймплей Defense Zone 3 можна побачити на рис. 1.2.

Рисунок 1.2 Геймплей Defense Zone 3

Другою грою буде Generals TDHD[13], яку можна побачити на рис. 1.3.

Рисунок 1.3 – Generals TD HD

В цій грі ваша задача вкрай проста і водночас дуже складна. Ваше завдання вбивати всіх супротивників що з'являються на дорозі що веде до вашого головного штабу. Використовувати вам потрібно автоматичні вежі. Якщо ви хочете затримати ворогів на місці, то можна поставити казарму в якій будуть з'являтися ваші війська, або використовувати додаткові пристосування для знищення ворога. Вийшла вона 14 листопада 2017 року и остання версія на даний момент 1.2.1. Геймплей Generals TD HD можна побачити на рис. 1.4.

Рисунок 1.4 – Гемплей GeneralsTDHD

Третьою грою буде Tower Defense Zone 2 [14], яку можна бачити на рис. 1.5.

Рисунок 1.5 – Tower Defense Zone 2

Tower Defense Zone 2 - продовження популярної тактичної стратегії з серії Tower Defense. Сиквел є певним сюжетним продовженням першої частини. Для тих хто не знайомий з початком історії відзначимо, що на землю було скоєно підступний напад інопланетних загарбників, але за допомогою сучасної зброї, останніх технологій і особового складу людству вдалося відбити напад і космічні агресори відступили. Однак перегруперовавшісь і мобілізувавши всі наявні сили інопланетяни знову вчинили спробу захоплення планети. Саме про ці події і піде мова в Tower Defense Zone 2. Геймплей Tower Defense Zone 2 можна побачити на рис. 1.6.

Рисунок 1.6 – Геймплей Tower Defense Zone 2

1.3 Розробка математичної моделі комп'ютерної гри-стратегії "Tower Defense"»

Стрільба в іграх жанру Tower Defense працює завдяки векторам, за допомогою яких розраховується відстань між туреллю та противником.

Розрахунок відстані здійснюється за формулою:

(1.1)

де – відстань між точками,

–координата по осі х другої точки (пікселі),

–координата по осі х першої точки (пікселі),

–координата по осі y другої точки (пікселі),

–координата по осі y першої точки (пікселі).

Таким чином математична постанова задачі проектування ПК розробки програмного комплексу комп'ютерної гри-стратегії "Tower Defense":

Проведемо перевірочний розрахунок за наведеною математичної моделі наступним завданням

Постановка.

Є турель з певним радіусом атаки та противник зі своїм радіусом. Треба знайти відстань між центрами турелі й противника, щоб дізнатися входить противник у радіус дії турелі чи ні.

Початкові дані:

Радіус турелі – 80 пікселів. Радіус противника – 24 пікселя.

Турель має координати 450, 130 та противник 500, 180.

Виходячи з даних визначимо відстань між ними і порівнюємо її з радіусом турелі.

Рішення.

Розрахунок відстані (пікселі):

Після проведених розрахунків отримали, що відстань між туреллю та противником з координатами 450, 130 та 500, 180 відповідно дорівнює 70.71 піксель, що є менше радіуса турелі в 80 пікселів. Звідси робимо висновок що противник знаходися в полі досяжності турелі и буде обстріляний нею.

Соседние файлы в предмете Дипломная работа (подготовка и защита)