Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна робота Пошукові системи.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
1.67 Mб
Скачать

1.4. Як вони читають сторінки вашого web-сайту?

Коли пошукової робот відвідує сторінку, він переглядає її видимий текст, зміст різних тегів у вихідному коді вашої сторінки (title tag, meta tags, і т.д.), а так само гіперпосилання на сторінці. Судячи зі слів посилань, пошукова машина вирішує, про що сторінка. Є багато факторів, використовуваних для обчислення ключових моментів сторінки "граючу роль". Кожна пошукова машина має свій власний алгоритм для оцінки й обробки інформації. Залежно від того, як робот настроєний, інформація індексується, а потім доставляється в базу даних пошукової системи

Після цього, інформація, доставлена в індексні бази даних пошукової системи, стає частиною розвідувача й процесу ранжирування в базі. Коли відвідувач здійснює запит, розвідувач переглядає всю базу даних для видачі кінцевого списку, релевантного пошуковому запиту

Бази даних пошукових систем піддаються ретельній обробці й приведенню у відповідність. Якщо ви вже потрапили в базу даних, роботи будуть відвідувати вас періодично для збору будь-яких змін на сторінках і впевненості в тому, що мають саму останню інформацію. Кількість відвідувань залежить від установок пошукової машини, які можуть варіюватися від її виду й призначення

Іноді пошукові роботи не в змозі проіндексувати web-сайт. Якщо ваш сайт упав або на сайт іде велику кількість відвідувачів, робот може бути безсильний у спробах його індексації. Коли таке відбувається, сайт не може бути переіндексований, що залежить від частоти його відвідування роботом. У більшості випадків, роботи, які не змогли досягти ваших сторінок, спробують пізніше, у надії на те, що ваш сайт найближчим часом буде доступний.

Багато пошукових роботів не можуть бути ідентифіковані, коли ви переглядаєте логи. Вони можуть відвідувати вас, але логи затверджують, що хтось використовує Microsoft броузер і т.д. Деякі роботи ідентифікують себе використанням ім"я розвідувача (googlebot) або його клону (Scooter = AltaVista).

Залежно від того, як робот настроєний, інформація індексується, а потім доставляється в бази даних пошукової машини.

Бази даних пошукових машин піддаються модифікації в різний термін. Навіть директорії, що мають вторинні пошукові результати використовують даних роботів як зміст свого web-сайту.

Зазвичай, роботи не використовуються розвідувачами лише для вищевикладеного. Існують роботи, які перевіряють бази даних на наявність нового змісту, відвідують старий зміст бази, перевіряють, чи не змінилися посилання, завантажують цілі сайти для перегляду й так далі.

З цієї причини, читання лог-файлів і спостереження за видачею пошукової системи допомагає вам спостерігати за індексацією ваших проектів

Розділ іі. Безпечні прийоми роботи. Організація праці на робочрму місці

    1. Охорона праці в Україні

Охорона праці — це система законодавчих актів, соціально економічних, органiзацiйних, технічних, гігієнічних i лікувально-профілактичних міроприємств i засобів, забезпечуючи безпеку, охорону здоров’я i працездатність людини в процесі праці. Це — прикладна наукова соцiально-технiчна дисципліна. Вона займається виявленням i вивченням виробничих небезпек i професійних шкiдливостей i розробки методів їх попередження i ослаблення. Це буде допомагати усуненню нещасних випадків на виробництві i професійних захворювань працівників, аварій, пожеж. Утворилась ця дисципліна на поєднанні багатьох наук. У ній використані наукові досягнення фізики, хімії, математики, трудового права, економіки, організації i планування виробництва, електротехніки, промислової естетики i ряду других галузей знань.

Методологічною основою охорони праці являється аналіз умов праці, технологічного процесу, виробничого обладнання, використовючих i отриманих речовин з точки зору можливості виникнення небезпечних i шкідливих виробничих факторів.

Стратегічним направленням розвитку охорони праці являється створення безпечної техніки i безпечних технологій, комплексна автоматизація виробництва i на цій основі забезпечення на всіх підприємствах умов, виключаючи виробничий травматизм, професiйнi захворювання i важку фізичну працю.