Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom2.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.93 Mб
Скачать

4.2 Переваги Windows 7 для великих і середніх підприємств:

Windows 7 відрізняється функціями, які допомагають вам і вашим замовникам вирішувати найважливіші технічні та ділові завдання:

- Корпоративний пошук. Єдиний засіб, який допомагає знаходити файли на будь-яких комп'ютерах, у мережах і серверах Microsoft Office SharePoint.

- DirectAccess. Можливість підключення до корпоративних ресурсів для віддалених користувачів без створення віртуальної приватної мережі (VPN).

- BranchCache. Прискорене відкриття файлів і веб-сторінок у віддалених офісах.

- BitLocker. Захист даних на знімних пристроях.

- ІТ-управління. Вдосконалені функції допомагають зменшити кількість системних запитів для користувачів і підвищити гнучкість для ІТ-адміністраторів.

- AppLocker. Проста установка заборон на запуск додатків і можливість підвищити безпеку.

- Віртуальна інфраструктура настільних ПК. Нові можливості дозволяють збільшити коефіцієнт використання пам'яті і підвищити зручність роботи для користувачів.

- Сумісність. Покращення в цій галузі включають засіб Device Stage, єдину точку доступу до всіх підключеним і бездротових пристроїв, в якій користувачі можуть переглядати стан пристроїв і виконувати типові завдання.

4.3 Переваги Windows 7 для малих підприємств:

- Локальний пошук Windows. Допомога в пошуку файлів на локальному комп'ютері або в мережі.

- Центр пристроїв. Засіб Device Stage, єдина точка доступу до всіх підключеним і мобільними пристроями, дає користувачам можливість переглядати стан пристроїв і виконувати типові завдання.

- Підключення до домену. Простота і безпеку підключення до сервера через мережу.

- HomeGroup. Зручний загальний доступ до мультимедійних файлів, документів і принтерів з великого числа ПК в офісах без домену.

- Друк з урахуванням інформації про місцезнаходження. Простота пошуку потрібного принтера як в офісі, так і вдома.

- Підвищена безпека Internet Explorer 8. Фільтри забезпечують конфіденційність і запобігають спроби фішингу.

- Вдосконалені можливості резервного копіювання. Мобільні користувачі отримують можливість створювати резервні копії файлів в мережі, а не на локальних дисках.

4.4 Переваги Windows 7 для іт-фахівців

Windows 7 надає ІТ-фахівцям гнучкі можливості, необ-необхiднi для задоволення різноманітних потреб кінцевих користувачів, і зручні засоби управління цими можливостями. Переваги для ІТ-фахівців можна розбити на три групи.

- Забезпечення високої продуктивності праці користувачів. Windows 7 забезпечує високу продуктивність праці кінцевих користувачів практично скрізь, де б не знаходилися самі користувачі або необхідні їм дані.

- Підвищена безпека і контроль. Windows 7 грунтується на системі безпеки Windows Vista і дає більшу свободу дій ІТ-спеціалістам, які відповідають за безпеку ПК і даних.

- Спрощене управління ПК. Windows 7 полегшує ІТ-спеціалістам розгортання настільних комп'ютерів, ноутбуків, віртуальних середовищ і керування ними, а також дозволяє застосовувати засоби та навички, що використовувалися при роботі з Windows Vista.

Пакет Microsoft ® Desktop Optimization Pack (MDOP), оновлюваний не рідше разу на рік, доповнює переваги для організацій. Спільне використання Windows 7 і пакету MDOP дозволяє оптимізувати в організації інфраструктуру настільних комп'ютерів і гнучко підстроїтися під унікальні бізнес-потреби.

4.5 Опис операційной системи Microsoft Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008 R2 - серверна операційна система компанії «Microsoft», яка є вдосконаленою версією Windows Server 2008. Надійшла у продаж 22 жовтня 2009. Як і Windows 7, Windows Server 2008 R2 використовує ядро ​​Windows NT 6.1. Нові можливості включають поліпшену віртуалізацію, нову версію Active Directory , Internet Information Services 7.5 і підтримку до 256 процесорів. Це перша ОС Windows, доступна тільки в 64-розрядному варіанті.

Active Directory.

За допомогою Active Directory замовники можуть управляти посвідченнями та взаємовідносинами, що формують мережу організації. Служби Active Directory інтегровані з Windows Server 2008 R2, можуть використовуватися відразу після розгортання і дозволяють організаціям централізовано настроювати параметри систем, користувачів і додатків та управляти цими параметрами. Доменні служби Active Directory (AD DS) зберігають дані каталогів і управляють взаємодією між користувачами та доменами, в тому числі входом до домену, перевіркою достовірності і пошуком в каталозі. Крім того, інтегровані ролі підтримують засоби і технології управління посвідченнями і доступом, які дозволяють централізовано керувати технологіями та обліковими даними і надавати доступ до пристроїв, програм та даних тільки уповноваженим користувачам.

Server Manager - це нове, засноване на ролях засіб управління Windows Server 2008. Він є комбінацією Управління даним сервером і Майстер налаштування безпеки з Windows Server 2003. Server Manager є поліпшеним діалогом Майстер настроювання сервера який запускався за умовчанням в Windows Server 2003 при вході в систему. Тепер він дозволяє не тільки додавати нові ролі, але ще і об'єднує в собі всі операції, які користувачі можуть виконувати на сервері, а також забезпечує консолідоване, виконане у вигляді єдиного порталу відображення поточного стану кожної ролі.

На даний момент неможливо віддалене використання Server Manager, однак заплановано створення клієнтської версії.

Висновки за розділом

У четвертому розділі наведено перелік програмного забезпечення, а також опис ОС Microsoft Windows 7 та Microsoft Windows Server 2008 R2.

ВИСНОвКИ

У своєму курсовому проекті я зробив обґрунтування проекту «Локальна мережа ”Системавтоматика”». У роботі був зроблений аналіз мережі. Побудований план будівлі та опис його особистостей. Була реалізована логічна та функціональна схеми. Був описан перелік та опис мережевого обладнання. В якості обладнання при створенні мережі було віддано перевагу на користь фірм D-Link та Linksys. Обґрунтування обладнання проводилося з урахуванням технічних характеристик.

На другому етапі була описана логічна адресація мережі. Також наглядно показана працездатність мережі в Active Directory. Та проведене моделювання мережі у середовищі Cisco Packet Tracer. Наступним етапом було тестування пропускної здатності каналу мережі.

В наступному розділі було описане програмне забезпечення сервера та робочих станцій. А також опис операційних систем Microsoft Windows 7 та Server 2008 R2.

Під час ознайомлення з локальною мережею «Системавтоматика» були виявленні проблеми у вигляді збоїв у працездатності. Та не великих проблем, коли к серверу звертається більш ніж 5 клієнтів одночасно. У наступній дипломній роботі, я спробую допомогти підприємству, щодо захисту та працюванню мережі з як найменшими збоями.

Список використаних джерел

1) Олифер В.Г. Компьютерные сети. Принципы, технологии, протоколы [учебник для вузов. 3-е изд.] / В.Г. Олифер. – СПб.: Питер, 2008.- 958с.

2) Официальный сайт ООО «НПП «Системавтоматика « [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://sysauto.com.ua/index.html

  1. Официальный сайт D-Link[Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www.dlink.ru/

  2. Отдел информатизации. [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www.pro-spo.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=1705:-microsoft-windows&catid=60:msdn-academic-aliance&Itemid=95

  3. Компания «Интерфейс». [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www.interface.ru/windows7/preimushestva.html

  4. Компания «Gestetner». [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www.gestetner.com.ua/proddescr.asp?group=1&sgroup=2&id=82289

  5. Сети и системы связи. [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www.ccc.ru/magazine/depot/05_07/read.html?1101.htm

  6. On-line библиотека. [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www.xserver.ru/computer/nets/razn/42/

  7. Берлога инженера. [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://beta.delta-z.com/iperf-utilita-dlya-testirovaniya-propusknoj-sposobnosti-seti/

  8. Всё про о*nix системи. [Электронный ресурс] – Режим доступа: http://mannix.ru/prilozhenia/iperf-izmerenie-propusknoj-sposobnosti-kanala.html

  9. Официальный сайт D-Link[Электронный ресурс] – Режим доступа: http://www.cisco.ru/

  10. Фратто М. М. Механизмы защиты корпоративных сетей.-М.,2001

  11. Семенов А.Б. проектирование и расчет структурированных кабельных

систем / А.Б. Семенов. – М.: ДМК Пресс, М.: Компания IT, 2003. – 416 с.

  1. Кульгин М. В. Компьютерные сети. Практика построения.-СПб., 2003.

  2. Стэн Шатт. Мир компьютерных сетей/ Пер. с англ.- К.: BHV, 1996-288 с.

  3. Дженниннгс Ф. Практическая передача данных: модемы, сети и протоколы/ Пер. c англ. - М.: Мир, 1989. - 272 с.

  4. Крейг Хант. Персональные компьютеры в сетях TCP/IP: Пер. с англ. - К.: Издательская группа BHV, 1997. - 384 с.

  5. Горностаев Ю.М. Международная компьютерная сеть Internet/ Технологии компьютерных коммуникаций, т.43 - М.: СП "Эко-Трендз" и НИФ "Электронные знания", 1993. - 87 с.

  6. Microsoft Corporation. Компьютерные сети. Учебный курс/ Пер. с англ. - М.: Издательский отдел "Русская Редакция" ТОО "Channel Trading Ltd.". - 1997. - 696 с.

  7. Башлы П. Н. Современные сетевые технологии: учебное пособие, - М., 2006

Додатки

Додаток А

План підприємства

Додаток Б

Схема електропостачання

Додаток В

Фізична структура мережі

Додаток Г

Порівняння версій Windows 7:

Функція / Редакція

Початкова

Домашня базова

Домашня розширена

Професійна

Корпоративна

Максимальна

Продаж тільки під OEM-ліцензіями

Продаж тільки на ринках, що розвиваються

Продаж в роздріб і через OEM-ліцензування

Продаж тільки під корпоративними ліцензіями

Продаж в роздріб (обмежено) і по OEM-ліцензій

64-бітна і 32-бітова версії

Так

Так

Так

Так

Так

Так

Підтримка декількох моніторів

Ні

Так

Так

Так

Так

Так

Підтримка до 192 Гб пам'яті (для 64-бітових версій W7)

Ні

до 8 Гб

Так

Так

Так

Так

Центр відновлення Windows

Немає підтримки локальної мережі

Немає підтримки локальної мережі

Немає підтримки локальної мережі

Так

Так

Так

Диспетчер робочого столу

Ні

Так

Так

Так

Так

Так

Multitouch

Ні

Ні

Так

Так

Так

Так

EFS (система шифрування даних)

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Так

Можливість виступати в якості хост-комп'ютера віддаленого робочого столу

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Так

Підключення до домену

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Так

Емулятор Windows XP

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Так

Можливість даунгрейда до Vista або XP

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Так

Підтримка декількох процесорів

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Так

DirectAccess

Ні

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Підсистема для запуску Unix-додатків

Ні

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Завантаження з VHD (файлу-образу Microsoft Virtual PC)

Ні

Ні

Ні

Ні

Так

Так

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]