Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
79.62 Кб
Скачать

23. Інструментальні засоби ms Outlook Express (The Bat, Thunderbird, тощо).

Щоб користувач міг надсилати й одержувати електронні повідомлення, на його комп’ютері повинно бути програмне забезпечення клієнта електронної пошти. Існують різні поштові програми, які мають різні можливості і призначені для роботи в різних операційних системах. Широко застосовуються поштові програми Microsoft Exchange, Outlook Express, Microsoft Outlook, Internet Mail, Eudora, Exchange Mail тощо.

При роботі в Outlook Express доступна безліч інструментальних засобів. На-приклад, щоб прочитати повідомлення, достатньо натискувати кнопку «По-шта» на панелі інструментів Internet Explorer.

Зручність використовування адресної книги при відправці повідомлень не викликає сумнівів. Адресна книга Outlook Express досконаліша, ніж в інших стан-дартних поштових додатках і надає більш широкий круг можливостей. Ось деякі з них.

1) Зберігання і оновлення інформації про адресатів: домашня адреса і адреса електронної пошти, робочий і домашній телефони і т.д.

2) Створення поштових груп або списків розсилки. Можна відправляти повідомлення відразу цілій групі, а також обновлювати інформацію про окремих представників даної групи.

3) Визначення тих осіб, яким необхідно відправляти повідомлення в текстовому форматі, а не форматі HTML.

4) Використання адрес конференцій. Можна виділити декілька адрес і виклика-ти на конференцію NetMeeting вказаних абонентів.

5) Автоматичне включення візиток в у відповідь повідомлення.

The Bat - це зручна й потужна програма з багатомовним інтерфейсом, що володіє рядом можливостей, що значно полегшують роботу з електронною поштою. Вона дозволяє працювати з необмеженою кількістю поштових скриньок, підтримуючи протоколи IMAP4, POP3, APOP і SMTP, має потужну систему сортування пошти, дозволяє перевіряти орфографію й робити PGP-Шифрування, а також має безліч інших, не менш корисних функцій. Крім цього, є можливість роботи з листами безпосередньо на сервері, без їхнього завантаження на комп'ютер користувача, записна книжка, функція дозвону й утиліта для перегляду різних графічних файлів.

24. Інструментальні програмні засоби для створення експертних систем.

Експе́ртна систе́ма — це інтелектуальна комп'ютерна програма, що містить знання та аналітичні здібності одного або кількох експертів по відношенню до деякої галузі застосування і здатна робити логічні висновки на основі цих знань, тим самим забезпечуючи вирішення специфічних завдань (консультування, навчання, діагностика, тестування, проектування тощо) без присутності експерта (спеціаліста в конкретній проблемній галузі).

Процес створення експертних систем значно змінився за останні роки. Завдяки появі спеціальних інструментальних засобів побудови експертних систем значно скоротились терміни та зменшилась трудомісткість їх розробки. Інструментальні засоби, що використовуються при створенні експертних систем, можна розбити на три класи:

  • мови програмування, орієнтовані на створення експертних систем (Лісп, Пролог, Smalltalk, FRL, InterLisp та такі загальновживані, як: Сі, Асемблер, Паскаль, Фортран, Бейсик);

  • середовища програмування (Delphi, Java);

  • порожні експертні системи (наприклад, оболонка EXSYS Professional 5.0 for Windows).

На американському і західноєвропейських ринках систем штучного інтелекту організаціям, які бажають створити експертну систему, фірми-розробники пропонують сотні інструментальних засобів для їх побудови. Нараховуються тисячі розроблених вузькоспеціалізованих експертних систем. Це свідчить про те, що експертні системи складають дуже вагому частину програмних засобів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]