Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод ДП спец 2011 кор.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
585.22 Кб
Скачать

3.10. Список використаних джерел

У списку використаних джерел наводять всі використані вітчизняні й зарубіжні джерела. Список використаних джерел слід розміщувати одним із таких способів: у порядку появи посилань у тексті (найбільш зручний для користування і рекомендований при написанні дипломної роботи), в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків. Бібліографічний опис з 25-35 джерел складають відповідно до чинного стандарту бібліографічного опису документів ДСТУ 7.1:2006, запровадженого в дію 01.07.2007р.

Список використаних джерел має включати найменування усіх використаних літературних джерел; наукових праць; законодавчих та нормативних актів; інструктивних матеріалів; підручників й навчальних посібників; книг; монографій тощо. На всі джерела повинні бути посилання в тексті дипломної роботи. Зразок оформлення списку використаних джерел наведено у дод. Н.

3.11. Призначення додатків

У додатках наводяться допоміжні матеріали з теми дослідження (таблиці, схеми, графіки, діаграми, первинні облікові документи, облікові регістри, форми звітності, розрахунки тощо).

За необхідністю до додатків доцільно включати допоміжний матеріал для повноти сприйняття дипломної роботи:

- проміжні математичні доведення, формули і розрахунки;

- таблиці допоміжних цифрових даних;

- розрахунки економічного ефекту;

- інструкції і методики, опис алгоритмів і програм вирішення задач на ЕОМ, які розроблені в процесі виконання роботи;

- ілюстрації допоміжного характеру.

Усі наведені в додатках форми документів і облікових регістрів, таблиць, відомостей тощо заповнюються цифровими даними, взятими з матеріалів досліджуваного (базового) підприємства. На всі додатки необхідні посилання у тексті дипломної роботи, а самі додатки розміщуються в послідовності посилань на них і нумеруються.

Першими позначаються обов’язкові додатки, які включають інформацію демонстраційного матеріалу (плакатів), що виконані у складі дипломної роботи на аркушах А4, потім йдуть інформаційні додатки (довідкові, в тому числі звітні форми фінансової, статистичної, бухгалтерської та податкової звітності, розрахункові, рекомендаційні матеріали та ін.).

Зразок оформлення додатків наведено у дод. П.

3.12. Демонстраційний матеріал

Метою використання демонстраційного матеріалу є забезпечення захисту дипломної роботи перед Державною екзаменаційною комісією.

Демонстраційний матеріал готують, дотримуючись таких вимог:

- демонстраційні листи не є графічним матеріалом і на них не поширюються стандарти з оформлення;

- загальна кількість листів регламентується індивідуальним завданням;

- зміст демонстраційних листів має бути достатнім для розкриття суті дипломної роботи за її структурою;

- демонстраційні матеріали повинні наочно відображати основні результати, висновки і рекомендації, мати певну логічну послідовність і в сукупності повністю розкривати тему і результати роботи;

- демонстраційний матеріал повинен мати комплексний характер (взаємоузгодженість показників); його зміст має відповідати формі (назва, компонування, графічні прийоми та показники та ін.);

- оформлення листів (формат, позначки, шрифти, тощо) здійснюється відповідно до вимог кафедри.

Кількість демонстраційних матеріалів на листах формату А1 або на листах формату А4, має бути в межах 6…8 одиниць.

Показ демонстраційних матеріалів здійснюється, як правило, за допомогою мультимедійної техніки – проектору, тому вони повинні бути заздалегідь підготовлені у електронному виді і передані на кафедру. Оскільки для оформлення дипломної роботи використовується пакет Microsoft Office, то презентацію демонстраційних матеріалів необхідно підготувати в програмі PowerPoint, яка теж входить до складу цього пакету. Рекомендується використовувати версію Microsoft Office PowerPoint 2003. Додатково студенти друкують демонстраційні матеріали у вигляді роздавального матеріалу у форматі А4, який пропонується кожному члену Державної екзаменаційної комісії. Можливе також використання демонстраційних матеріалів на листах формату А1 у вигляді плакатів.