Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робоча програма_бакалавры.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
260.61 Кб
Скачать

3.3. Критерії оцінювання практики

Підсумки практики підводяться у процесі захисту студентом звіту перед комісією. Оцінювання звіту здійснюється за 100-бальною шкалою згідно з вказаними критеріями.

Розподіл балів за виконання звіту:

Вид роботи

Вступ

Розділ 1

Розділ 2

Розділ 3

Висновки

Оформлення

та захист звіту

Підсумок

Індивідуальна

(звіт з виробничої практики)

5

25

25

25

5

15

100

Критерії оцінки звіту:

Максимальну кількість балів – 5 б – за написання вступу – студент отримує, якщо вступ має такі елементи:

актуальність існування підприємства;

мету, задачі, об’єкт, предмет, методи дослідження, використані на практиці та у звіті;

стисла характеристика звіту.

Максимальну кількість балів – 75 б – за написання трьох розділів роботи – студент отримує, якщо основна частина роботи має такі елементи:

розкриття теоретичних і нормативно-правових засад існування підприємства та його основні техніко-економічні показники;

проведення аналізу економічної ситуації, що склалася на підприємстві (другий розділ);

розробка практичних пропозицій щодо усунення недоліків, які зумовлюють виникнення негативних фінансових показників діяльності підприємства (третій розділ).

Максимальну кількість балів – 5 б – за написання висновків – студент отримує, якщо висновки за роботою відображають результати виробничої практики у цілому та фінансового положення підприємства.

Максимальну кількість балів – 15 б – за оформлення та захист звіту – студент отримує, якщо робота відповідає вимогам щодо оформлення науково-дослідних робіт студентів.

Для захисту студенту необхідно підготувати доповідь обсягом на 5-6 хвилин, у якій має бути викладено основні результати виробничої практики за кожним розділом звіту і загальні висновки щодо досягнення встановленої на початку практики мети.

Оцінюється практика відповідно до діючих стандартів і вимог ECTS.

За шкалою університету звіт оцінюється також диференційованою оцінкою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно"), яка характеризує успішність студента:

Критерії оцінки захисту звіту з переддипломної практики наступні.

Оцінка "відмінно" 90-100 балів «А» - зміст та оформлення звіту і щоденнику виконано бездоганно. Характеристика студента позитивна. Повні і точні відповіді на всі запитання членів комісії з програми практики і виконаної індивідуальної роботи.

Оцінка " добре" 80-89 балів «В» - несуттєві зауваження щодо змісту та оформлення звіту і щоденника. Характеристика студента позитивна. У відповідях на запитання членів комісії з програми практики студент припускає окремі неточності, хоча загалом має тверді знання.

Оцінка "добре" 75-79 балів «С» – суттєві зауваження щодо змісту та оформлення звіту і щоденника. У відповідях на запитання членів комісії з програми практики студент допускає грубі помилки, має нетверді знання.

Оцінка "задовільно" 67-74 балів «Е» - недбале оформлення роботи і щоденника. Переважна більшість питань програми практики у звіті висвітлена, але мають місце окремі розрахункові і логічні помилки. Характеристика студента в цілому позитивна. Не всі відповіді на запитання правильні та повні.

Оцінка "задовільно" 60-66 балів «Д» - недбале оформлення роботи і щоденника. Виконання задовольняє мінімальним критеріям, але мають місце розрахункові і логічні помилки. Характеристика студента в цілому позитивна.

Оцінка "незадовільно" 35-59 балів «FX» - у звіті висвітлені не всі розділи програми практики. Аналіз виконано поверхово, переважає описовий характер, відсутні системність і глибина. Запропоновані заходи не є результативними, економічне обґрунтування неповне. Мають місце недоліки в оформленні звіту. Доповідь прочитана за готовим текстом. Відповіді на запитання неточні або неповні.

Оцінка "незадовільно" 0-34 балів «F» - звіт з переддипломної практики спеціаліста до захисту не допускається, бо представлений науковому керівнику на перевірку або на будь-якому наступному етапі проходження з порушенням термінів; зміст і структура роботи не відповідає вимогам програми практики; робота недбало оформлена і не зброшурована; відсутні відгуки керівників практики від підприємства та університету.

Оцінка захисту звіту заноситься в екзаменаційну відомість та проставляється в заліковій книжці.

Студенту, який не виконав програму практики без поважних причин, може бути надано право проходження практики повторно у вільний від навчання час (у період канікулярної відпустки), при виконанні умов, визначених вищім навчальним закладом. Студент, який в останнє отримає незадовільну оцінку – відраховується з університету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]