Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Прог Нав пр.ком.від..docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
56.56 Кб
Скачать

Міністерство НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ цивільного захисту УКРАЇНИ

________________________________________________________________

Програма навчальної практики курсантів 2 курсу нуцз України на посаді командира відділення пдпч гу(у) мнс України в областях.

Харків 2011

Рекомендовано методичною радою Національного університету цивільного захисту України

Протокол № 9

від " 27 " травня 2011 р.

Програма розроблена кафедрою пожежної та рятувальної підготовки

Авторський колектив: Безуглов О.Є., Ковальов П.А.

Рецензент:

Черненко О.І. – начальник ОКЦ ГУМНС України в Харківській області;

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор університету,

генерал-лейтенант

служби цивільного захисту

кандидат психологічних наук, доцент

В.П. Садковий

„____” _____________ 2011 р.

Програма навчальної практики курсантів 2 курсу нуцз України на посаді командира відділення пдпч гу(у) мнс України в областях

Програма розроблена у відповідності з вимогами наказу МНС України № 461 від 01.12.2003 року "Про затвердження положення про організацію та проведення практичної підготовки курсантів, студентів(слухачів) вищих навчальних закладів МНС України" і містить загальні положення щодо організації та проведення, практичної підготовки курсантів та методичні вказівки щодо участі працівників практичних підрозділів МНС України у процесі придбання, закріплення і вдосконалення одержаних курсантами теоретичних знань, формування у них професійних умінь та навичок для виконання майбутніх функціональних обов'язків.

Навчальна практика на посадах пожежного та командира відділення є важливим етапом навчання курсантів за програмою підготовки "бакалавра" зі спеціальності 7.092801 "Пожежна безпека" і проводиться після надання теоретичних основ діяльності підрозділів МНС.

Навчальна практика покликана максимально прискорити ознайомлення курсантів з конкретними ділянками роботи в реальних умовах на відповідних посадах з метою підготовки майбутніх спеціалістів до самостійного виконання службових обов'язків.

Як правило навчальна практика повинна проводитись за місцем розподілу випускників, що необхідно для вивчення ділових, моральних і особистих якостей курсантів з метою вирішення питання щодо їх найбільш доцільного використання у практичній роботі.

1. Завдання навчальної практики

1.1. Ознайомлення студентів з порядком несення служби на посаді командира відділення в пожежно-рятувальній частині та закріплення на практиці теоретичних знань, одержаних в університет.

    1. Формування і вдосконалення у курсантів професійних навичок і вмінь, які визначені кваліфікаційною характеристикою пожежного-рятівника та командира відділення.

    2. Прищеплення курсантам інтересу до вибраної професії співробітника оперативно-рятувальної служби.

1.4. Одержання курсантами навичок практичної роботи, на посаді пожежного та командира відділення в пожежно-рятувальних підрозділах МНС України.