Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2. Булеві функції. ЗФН.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
02.11.2018
Размер:
1.15 Mб
Скачать

12. Структурній синтез схем з функціональних елементів.

Задача синтезу обернена до задачі аналізу й у застосуванні до схем з функціональних елементів формулюється в такий спосіб.

Нехай задана скінчена множина функціональних елементів. Розглянемо задачу побудови схеми з заданого набору (базису). Оскільки кожній схемі з функціональних елементів відповідає система булевих функцій, то задача, що розглядається, зводиться до задачі реалізації систем булевих функцій схемами з функціональних елементів.

Нехай є система з функцій:

(1)

Потрібно побудувати схему, у якій робота i-го виходу визначалася б функцією , тобто побудувати схему з функціональних елементів, що реалізує систему функцій (1).

Задачу синтезу схем розглянемо на прикладі синтезу схем з функціональних елементів з одним виходом: (n, 1)–полюсникiв. Вважаємо, що нам дана деяка булева функція і задача полягає в побудові схеми з функціональних елементів, що реалізує цю функцію, тобто схеми, на єдиному виході якої відпрацьовується функція .

Якщо при цьому не обговорюється спосіб реалізації схеми, то під схемою будемо розуміти схему, реалізовану на елементах .

Приклад. Накреслити схему, робота якої визначається наступною функцією:

Виразимо функцію через :

Схема в системі базисних елементів :

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]