Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PMK_pablik_ril.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
298.5 Кб
Скачать

2. Зміст дисципліни за темами

Тема 1. Сучасна концепція паблік рілейшнз у бізнесі

Передумови виникнення паблік рілейшнз та історія становлення його як сфери діяльності. Паблік рілейшнз як частина комунікативного простору.

Роль паблік рилейшнз у маркетингу, менеджменті та у маркетингових комунікаціях. Спільні та відмінні риси маркетингу, маркетингових комунікацій, реклами та ПР. Паблік рілейшнз, пролпаганда та неформальні вербальні комунікації. Специфіка паблік рилейшнз у бізнесі: цілі, принципи, функції та його складові.

Правове регулювання паблік рілейшнз у бізнесі. Етичні норми у паблік рілейшнз.

Тенденції розвитку світової індустрії паблік рілейшнз. Становлення ринку паблік рілейшнз послуг в Україні. Причини недостатнього використання паблік рилейшнз українськими підприємствами

Тема 2. Паблік рілейшнз в системі управління ринковою діяльністю підприємства (зовнішній пр)

Управління ринковою діяльністю підприємства, місце і роль у ньому паблік рілейшнз. Моделі здійснення ПР-діяльності у зовнішньому ПР?. Завдання та функції ПР в системі управління ринковою діяльністю підприємства. Індивідуальність та суверенітет підприємства. Імідж та легітимність підприємства. Сфера дії зовнішнього паблік рілейшнз: споживачі, конкуренти, партнери, інвестори, громадські організації, суспільні об’єднання, органи державного регулювання економіки. Роль ЗМІ у бізнес-діяльності підприємств та їх функції.

Новини і факти – основа створення інформаційного поводу. Сильні і слабкі інформаційні поводи.

Базові документи ПР у роботі з засобами масової інформації, клієнтами та партнерами та собливості їх створення: прес-релізи, бекграунди, факт-листи та факт-довідки, листи, статті, запрошення, проспекти, буклети, брошури, листівки.

Засоби взаємодії підприємства та ЗМІ, правила їх проведення: інтерв*ю, прес-конференціЇ, брифінги, промови, виступи, переговори, презентації, прес-тури або дні преси, івент-маркетинг.

Організація роботи підприємства з засобами масової інформації.

Тема 3. Паблік рілейшнз у системі управління підприємством (внутрішній пр)

Внутрішній паблік рілейшнз як система заходів, спрямованих на реалізацію ідеології внутрішнього керівництва підприємства, стратегії та тактики управління персоналом. Внутрішня громадськість. Основні завдання паблік рілейшнз у системі управління підприємством. Формування та дослідження системи корпоративних відносин як стратегічний напрямок внутрішнього паблік рілейшнз. Роль паблік рілейшнз у вирішенні проблем внутрішньоорганізаційної комунікації.

Формування корпоративної культури відносин між працівниками для забезпечення ефективного менеджменту. Роль корпоративного регламенту у формуванні корпоративної культури підприємства.

Інструменти внутрішньокорпоративного ПР. Канали поширення інформації у середині фірми. Офіційні та неофіційні документи поширення ПР-повідомлень в середині підприємства.

Тема 4. Креативні спрямування пр у бізнесі

Стратегічні напрями проведення ПР-кампаній: закон S-подібної кривої у ПР-діяльності підприємства за умов обмежених ресурсів; позиціонування об’єкта паблік рілейшнз, піднесення паблік рілейшнз об’єкта, антиреклама (зниження іміджу), відмежування від конкурентів.

Комунікативні технології в ПР: психотехнології та соціально-комунікативні. Поняття та основні характеристики домінанти у бізнес-ПР. Чинники, що формують економічну поведінку ринкових суб’єктів. Проблема небажаної домінанти та психофізіологічні прийоми її корекції .

Стереотипи та їх значення для підготовки і здійснення ПР-акцій. Засоби посилення позитивних стереотипів та коригування негативних.

Нерефлексійні чинники сприйняття ПР-впливу та емоційні компоненти.

Використання технології міфологізації в побудові ПР-кампаній. Міфологеми створення міфів. Розробка ПР-кампаній із застосуванням демократичних і тоталітарних сюжетів. Сутність використання агресивного паблік рилейшнз. Креативні підходи до створення ефективних засобів пабліситі в агресивному ПР.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]