Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.Універ.осв.заоч..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
143.87 Кб
Скачать

Державний вищий навчальний заклад

“Українська академія банківської справи

Національного банку України”

Кафедра менеджменту

Університетська

ОСВІТА

Методичні рекомендації щодо виконання контрольної роботи для студентів економічних та правових напрямів підготовки заочної форми навчання

Суми – 2011р.

УДК 378.4(075.8)

А 67

Рекомендовано до видання методичною радою обліково-фінансового факультету Державного вищого навчального закладу “Українська академія банківської справи Національного банку України”, протокол №....... від ...........2011р.

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри менеджменту, протокол № .... від .........2011р.

Укладач:

кандидат економічних наук, доцент

О.А.Розкошна

Рецензенти:

доктор економічних наук, професор

І.І. Д`яконова;

кандидат економічних наук, доцент Сумського національного аграрного університету

Н.О.Максимова

Відповідальний за випуск:

доктор економічних наук, професор

Університетська освіта [Текст]: Методичні рекомендації щодо виконання контрольної роботи для студентів економічних та правових напрямів підготовки заочної форми навчання/ [уклад.: О.А.Розкошна]; Державний вищий навчальний заклад “Українська академія банківської справи Національного банку України”. – Суми : ДВНЗ “УАБС НБУ”, 2011. – 24 с.

Видання містить варіанти контрольних робіт, що містять в собі контрольні питання з навчальної дисципліни “Університетська освіта”. Методичні рекомендації спрямовані на закріплення та поглиблення теоретичних знань, здобутих студентом у процесі самостійного вивчення курсу «Університетська освіта», формування уміння працювати з навчальною, спеціальною літературою, законодавчими актами тощо.

Призначене для студентів економічних та правових напрямів підготоаки заочної форми навчання.

УДК 378.4(075.8)

А 67

© ДВНЗ “Українська академія банківської справи Національного банку України”, 2011

Зміст: стор.

Вступ............................................................................................. 3

1. Настанови стосовно написання контрольної роботи..................4

1.1. Умови виконання контрольної роботи....................................4

1.2. Визначення номеру варіанту контрольної роботи..................5

1.3. Вимоги до оформлення контрольної роботи...........................5

2. Варіанти завдань контрольної роботи...........................................7

3. Список рекомендованої літератури.............................................12

Додатки...............................................................................................16

ВСТУП

Розвиток України як демократичної держави супроводжується посиленням інтересу до дослідження університетської освіти, яка послідовно трансформується під впливом процесів глобалізації, економіки знань, європейської інтеграції, входження в Болонський процес. На оновленій ролі сучасного університету наголошують документи міжнародного, європейського та національного рівнів, яка стосується, зокрема, особливостей його функціонування в умовах економіки знань та створення європейських просторів освіти й наукових досліджень.

Перші підсумки трансформаційних процесів в Україні засвідчують, що наша держава зберегла достатньо високий науково-технічний, загальноосвітній, професійний та інтелектуальний потенціали. Їх формування та розвиток забезпечують вищі навчальні заклади і, в першу чергу, університетська освіта, в якій органічно поєднуються освітня та науково-дослідна діяльність.

Вища освіта в цілому і університетська зокрема набувають у даному контексті принципово нового значення. Підготовка фахівців з вищою освітою розпочала будуватись на підставі принципово нових засад - демократизації, гуманізації, диверсифікації.

Мета освіти - інтелектуальний і моральний розвиток людини. Сучасному суспільству потрібен громадянин, який би мав самостійне, критичне мислення, вмів бачити і творчо вирішувати існуючі проблеми, був освіченим фахівцем.

У вищій освіті стає найбільш актуальним питання синтезу педагогічних та психологічних концепцій, глибоке психологічне осмислення закономірностей навчальної діяльності, принципів та методів навчання й керування навчальним процесом.

Університетська освіта - найголовніша складова вищої освіти. Університет - класичний, найстаріший та найпоширеніший тип вищого навчального закладу. Тому саме на прикладі університетської освіти вважається доцільним проаналізувати зміст, сучасні особливості та тенденції розвитку вищої освіти в цілому.

Дисципліна «Університетська освіта» є нормативною для вивчення студентами, що навчаються за програмою з підготовки бакалаврів за економічними та правовими спеціальностями заочної форми навчання.

Мета контрольної роботи з дисципліни «Університетська освіта» – закріпити та поглибити теоретичні знання, здобуті студентом у процесі самостійного вивчення курсу «Університетська освіта», сформувати уміння працювати з науково-методичною літературою, законодавчими актами тощо.