Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота з політекономії.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
60.93 Кб
Скачать

Зміст, структура та обсяг курсової роботи

Робота повинна мати чітку і логічну структуру з відповідними складовими елементами. Традиційно курсова робота складається зі вступу, основної частини та висновків.

У вступі розглядається актуальність досліджуваної теми, її теоретичне і практичне значення з посиланням на літературні джерела, визначають мету і завдання наукового дослідження, його об’єкти, вказують методи дослідження. та зв’язок з іншими проблемами економічної теорії і практики

Основна частина роботи передбачає глибоке і всебічне висвітлення головних проблем теми. Вона поділяється на ряд розділів. Перший з них присвячується дослідженню теоретико-методологічних аспектів теми, а інші – питанням аналізу досліджуваної проблеми, обгрунтуванню пропозицій, висновків щодо їх вирішення. При цьому тексти з окремих питань повинні бути частками цілого, тієї внутрішньої єдності, якою є тема роботи в цілому. Важливо також показати, як висвітлюється дана проблема в економічній літературі, викласти різні погляди і детально проаналізувати їх.

У висновках необхідно тезисно викласти основні результати досліджуваної проблеми, зробити теоретичні висновки та пропозиції, що резюмують зміст усіх розділів роботи.

Обсяг курсової роботи - 25 –30 сторінок стандартного формату. Приблизний обсяг структурних складових тексту курсової роботи: вступ –1- 2 сторінки, основна частина – 22-25 сторінок, висновки – 2-3 сторінки.

Правила щодо написання тексту курсової роботи

Результатом вивчення літературних джерел та фактичних даних повинно стати написання курсової роботи державною мовою. Ретельно відредагований текст курсової роботи друкується на комп’ютері, а може бути також виконаним рукописно, акуратним розбірливим почерком. Закреслювання, вставки, довільні скорочення слів та будь які інші позначення не дозволяються. Якість роботи оцінюється, перш за все, за змістом її тексту: наскільки в ньому самостійно, правильно, глибоко та всебічно розглянуті основні питання теми.

Текст курсової роботи повинен бути чітко розподілений за питаннями плану. Кожному питанню плану повинен відповідати розділ тексту курсової роботи під такою ж назвою. Кожний розділ необхідно розпочинати з нової сторінки.

Текст роботи має бути ретельно відредагований. Він пишеться популярною дохідливою мовою. Слід уникати стандартних фраз, використання зайвих слів, великих цитат, занадто емоційних виразів. Треба уважно слідкувати за тим, щоб в роботі не було протиріч між окремими положеннями, фактичним і цифровим матеріалом.

Оформлення курсової роботи

Курсова робота повинна бути написана (надрукована) на одній стороні аркуша паперу стандартної форми. При цьому необхідно залишати поля: ліворуч – 30 мм, праворуч – 10 мм, угорі – 15 мм, унизу – 20мм. Сторінки роботи повинні бути пронумеровані. Нумерація має бути наскрізною, номер проставляють у правому верхньому куту сторінки, крім титульної.

Текст курсової роботи поділяють на розділи і підрозділи (параграфи). Кожний розділ починається з нової сторінки. Розділи нумеруються порядковими номерами і позначаються арабськими цифрами (розділ 1, розділ 2 тощо), підрозділи нумеруються цифрою розділу і підрозділу через крапку (2.1., 2.2 тощо).

Таблиці, у яких систематизована статистична інформація, та малюнки, що вміщують різноманітні графічні ілюстрації (діаграми, схеми, графіки), що наводяться у тексті, обов’язково повинні мати посилання на їх джерела у вигляді порядкових посилань (автор, назва джерела, місце видання, видавництво, рік, сторінка). Кожна таблиця повинна мати заголовок, який відображає її зміст. Над заголовком таблиці пишуть “Таблиця” та її порядковий номер у розділі. Наприклад: Таблиця 1.1. – перша таблиця першого розділу. Ілюстративний матеріал (схеми, діаграми, графіки тощо) оформлюються таким чином: знизу під ілюстрацією з великої букви пишеться “Рис.” 1 проставляється його номер. Наприклад: Рис.1.1 – перший рисунок першого розділу.

При використанні у тексту будь-яких цитат або статистичних даних необхідно посилатися на джерела, із яких вони запозичені. Посилання даються прямо в тексту у квадратних дужках, в яких зазначається порядковий номер джерела в списку використаної літератури та сторінка (наприклад 2, с. 15 , або під текстом методом виносок, вказуючи прізвище автора, назву праці, місце та рік видання, сторінку.

У кінці роботи наводиться список використаної літератури. Він складається у такій послідовності: спочатку наводяться державні та урядові документи, міжнародні угоди, потім за алфавітом перших літер прізвищ авторів або за назвами робіт зазначаються монографії, брошури, статистичні довідники, статті з журналів та газет.

Курсова робота має бути зброшурована і подана на кафедру в установлений термін. Вона попередньо розглядається науковим керівником, який у своєму відгуку приймає рішення про її допущення до захисту.

Зразок титульної сторінки

Київський коледж нерухомості

Вищого навчального закладу «Університет економіки та права «КРОК»

Курсова робота

на тему: “Кредит, його сутність, форми

і значення в ринковій економіці”

Студента ІІ курсу

заочної форми навчання

спеціальності «Оціночна діяльність»

Іванова Бориса Степановича

Науковий керівник:

_____________________________

(П.І.Б, вчений ступінь та звання)

Київ -2011

Оцінювання і захист курсової роботи

Оцінювання курсової роботи

Рівень виконання курсової роботи оцінюється науковим керівником за показниками, наведеними в таблиці:

Оцінка у балах

1

Якість викладу матеріалу, пропорційність змісту відповідно до плану теми (повна, часткова, неповна, достатня, недостатня).

0-5

2

Наявність у роботі аналізу альтернативних теоретичних поглядів, авторського ставлення, висновків

0- 5

3

Якісний рівень використання літератури (науково-теоретичної, матеріалів конференцій, статистичних матеріалів)

0- 3

4

Науковий апарат у роботі

0- 5

5

Наявність творчості у розкритті змісту теми, у вмінні користуватися першоджерелами, в оформленні схем, графіків, діаграм, таблиць

0- 5

6

Загальний вигляд роботи, рівень її оформлення

0-2

Загальна оцінка у балах

0-25