Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсак по економике 2.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
1.19 Mб
Скачать

2.3. Складання плану курсової роботи

План курсової роботи повинен включати найважливіші питання, що відображають її завдання і зміст теми: суть даної проблеми і методика її дослідження; природноекономічні умови досліджуваного господарства , динаміку розвитку та досягнутий рівень економічної ефективності виробництва окремих видів продукції, галузей в цілому , а також шляхи її підвищення.

Складаючи план, необхідно врахувати:

  • до роботи повинен бути вступ;

  • теоретичні питання теми повинні підтверджуватись Законами України, Указами Президента України, Постановами Кабінету Міністрів України, нормативними актами, інструкціями, що регламентують основні положення даної теми;

  • аналіз організації діяльності підприємства за період дослідження;

  • шляхи підвищення ефективності діяльності підприємства;

• висновки стосовно дослідження і пропозиції.

Курсова робота повинна мати чітку і логічну структуру, складовими якої є вступ, три розділи, висновки та пропозиції, список використаної літератури, додатки.

Орієнтовний план виконання курсової роботи

Вступ

  1. Організаційно - економічна характеристика господарства

  2. Основна частина роботи

  3. .Шляхи вдосконалення

  4. . Висновки та пропозиції

  5. Список використаної літератури

2.4. Вимоги до змісту та виконання курсової роботи

Вступ ( 1 – 2 сторінки). У вступі необхідно обґрунтувати підхід до теми, розкрити її актуальність, визначити мету і завдання курсової роботи, вказати об'єкт досліджень, джерела робочого матеріалу, які будуть використовуватись, висвітлити основні завдання, які стоять перед підприємством на сучасному етапі.

РОЗДІЛ ПЕРШИЙ Аналітичний розділ курсової роботи (об'єм - 11 - 12 сторінок) –

В ньому характеризується фінансово економічний стан підприємства.

Вивчення всіх питань необхідно здійснювати відповідно до дійсного стану та ефективності використання усіх основних факторів сільськогосподарського виробництва, тобто все те, на економічну ефективність виробництва та реалізації продукції. Матеріали даного розділу повинні бути логічним продовженням теоретичних положень з практичною діяльністю підприємства.

«Організаційно-економічна характеристика підприємства». (4 - 5 сторінок)

1.1 Природньо-економічна характеристика підприємства.

Навести найменування підприємства і назву населеного пункту, в якому розташована його центральна садиба. Дати стислий аналіз місця розташування підприємства відносно обласного і районного центрів, пунктів збуту сільськогосподарської і придбання промислової продукції. Коротко охарактеризувати природні умови (клімат, характер поверхні землекористування, грунти, рельєф, ґрунти, температурний режим, кількість опадів, тривалість джерел водопостачання природна рослинність та ін ) , відстань його від пунктів збуту продукції та закупівлі матеріальних ресурсів, землекористування, наявність зрошувальних земель.

Зробити висновок про сприятливість (несприятливість) природних умов для виробничого процесу в підприємстві у цілому та галузі зокрема.

У ди­наміці та в середньому за три останні роки охарактеризувати розмір підприємства. Зробити висновок про те наскільки він відповідає умовам ефективного ведення галузі, раціонального використання робочої сили і техніки. При необхідності вне­сти пропозиції щодо його зміни.

Визначити організаційну структуру підприємства (визначається за складом виробничих підрозділів: відділків, бригад, ферм, об"єктів підсобних і допоміжних виробництв). Навести дані про обсяги валової продукції підприємства в цілому, чисельність працівників, вартість основних засобів виробництва, наявність окремих видів сільськогосподарської техніки. Коротко охарактеризувати фінансовий стан підприємства .