Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод. до дипл. роб.2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
655.87 Кб
Скачать

2. Вибір та затвердження теми дипломної роботи

Дипломна робота є логічним завершенням єдиного процесу навчання та проведення наукових досліджень і виконання за їх результатами наукових студентських робіт.

Вибір студентом теми дипломної роботи обумовлюється його теоретичними знаннями й практичними навичками, можливістю добору літературних джерел і фактичного (статистичного) матеріалу для економічних розрахунків та аналізу.

Студенту надається право вибору теми дипломної роботи згідно з тематикою, яку розробляють та затверджують кафедри, з врахуванням актуальності та значення її для подальшого розвитку науки, а також практичного використання. Обираючи тему дипломної роботи, студент має право запропонувати власну тему із обґрунтуванням доцільності її розробки, актуальності та перспектив впровадження її результатів, про що приймається рішення кафедри. При цьому перевага надається темам, які продовжують розробку студентом певної науково-практичної проблеми в його курсових та наукових роботах, або які безпосередньо пов’язані з місцем майбутньої професійної діяльності студента. Довільний вибір теми дипломної роботи без погодження з кафедрою не дозволяється.

При виборі теми у навчальний відділ факультету подається заява студента із зазначенням кафедри, вибраної теми дипломної роботи і наукового керівника.

3. Керівництво дипломною роботою

Керівництво дипломними роботами здійснюється висококваліфікованими науково-педагогічними працівниками кафедр факультету. Науковий керівник надає методичні поради студенту і здійснює консультування щодо підбору матеріалу та виконання дипломної роботи, а також в разі необхідності робить зауваження щодо її змісту і оформлення, контролює виконання студентом календарного графіка написання дипломної роботи.

У обов'язок наукового керівника входить написання відгуку на дипломну роботу, у якому відзначається: новизна поставлених питань та оригінальність їх вирішення; теоретичний рівень роботи; ступінь оволодіння методами дослідження; повнота і якість розробки теми; логічність, послідовність, аргументованість, літературна грамотність викладання матеріалу; рівень підготовки дипломника до виконання професійних функцій, до науково-дослідницької діяльності; ступінь самостійності у виконанні дипломної роботи; відповідність роботи вимогам державного стандарту; можливість практичного застосування дипломної роботи або її окремих частин. У кінці відкуку робиться висновок про рекомендацію дипломної роботи до захисту.

4. Написання дипломної роботи

Приступати до написання дипломної роботи доцільно після попереднього вивчення нормативно-правових документів і спеціальної літератури та відповідного засвоєння теоретичних положень та практичного досвіду з питань обраної теми.

Після ознайомлення з основною літературою слід скласти розгорнутий план дипломної роботи, а також календарний графік її виконання і погодити їх з науковим керівником. У подальшій роботі над дипломною роботою план може уточнюватися.

У відповідності до встановлених графіком термінів, студент звітує про виконання дипломної роботи перед науковим керівником та на засіданні кафедри. Завершена дипломна робота разом з відгуком наукового керівника здається в навчальний відділ, де реєструється і передається на рецензування рецензенту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]