Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3(12-26)_4.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
65.54 Кб
Скачать

7. Індивідуальні теплові пункти із залежним приєднанням до теплової мережі.

Принцип дії ІТП з залежним під’єднанням до тепломережі полягає в тому, що вода з теплової мережі поступає в опалювальну систему будівлі, а регулювання її температури здійснюється за рахунок клапана на трубопроводі чи регульованому елеваторі.

8. За рахунок чого здійснюється регулювання температури теплоносія в індивідуальних теплових пунктах із залежним приєднанням до теплової мережі.

При регулюванні споживання мережної води за допомогою регульованого клапана температура теплоносія в системі опалення встановлюється в залежності від температури зовнішнього повітря, а встановлений циркуляційний насос підтримує постійне використання води в системі опалення і гідравлічний тиск.

При використанні регульованих елеваторів змінюється коефіцієнт змішування подаючої води і зворотної води, температура води в системі опалення встановлюється в залежності від температури зовнішнього повітря. В даному випадку елеватор виконує одночасно функцію змішувача і циркуляційного насоса.

9. Переваги і недоліки регулювальних елеваторів.

Переваги регульованих елеваторів:

  1. Низькі експлуатаційні затрати;

  2. Немає необхідності у мережному насосі.

Недоліки:

  1. Складність регулювання і пуску;

  2. Невеликий діапазон регулювання;

  3. Недостатня гідравлічна стійкість.

10. За рахунок чого здійснюється регулювання температури теплоносія в індивідуальних теплових пунктах з незалежним приєднанням до теплової мережі.

В даному випадку регулювання мережевої води здійснюється регулювальним клапаном в залежності від температури зовнішнього повітря.

11. Переваги використання ультразвукових лічильників?

Сучасні ультразвукові лічильники кількості тепла призначені для вимірювання теплової енергії і кількості теплоносія у водяних системах теплопостачання, а також для виміру об’єму інших рідин.

Вони мають ряд переваг:

1) відсутність рухомих частин у вимірювальній вставці, малі втрати тиску;

2) нечутливість до забруднення води;

3) широкий діапазон вимірювання;

4) основні параметри підсумовуються з початку експлуатації і фіксуються на звітний день місяця;

5) витратомір монтується як на подаючій, так і на зворотній лініях;

6) можлива комплектація з двома первинними перетворювачами витрати, з трьома датчиками температури і з двома датчиками тиску;

7) два вільні для програмування (витрата, енергія, температура, тиск) струмові виходи 0 - 5 мА або 4-20 мА;

8) в разі зміни напряму потоку води в первинному перетворювачі витрат (літній режим) лічильник продовжує вимірювання та фіксацію всіх вимірюваних параметрів;

9) значення величин відображуваних параметрів (МВт*год, Гкал, ГДж, м3, т) можна вільно задавати за бажанням користувача;

10) при несправності підраховується час несправності і на екрані з'являється код несправності;

11) можливість виведення даних за допомогою послідовного інтерфейсу зв'язку – струмової петлі або RS-232;

12) можливість дистанційного збору інформації за допомогою персонального комп'ютера, переносного пульта, модему та принтера. Можливість друкування всіх звітів на принтері без додаткових узгоджувальних пристроїв.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]