Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Proiectare_Exemplu_2_Abordare TEORETICA(1).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
226.82 Кб
Скачать

2.1 Descrierea Domeniului de Studiu

Managementul unei firme privind realizarea stofei pentru diferite necesitati casnice, este o sarcina aparuta in practica businessului autohton moldovenesc. In rezultatul activitatii firmei apare necesitatea de a tine cont de stofa care se afla in depozitele unor puncte, numite filiale, de care managerul firmei la un moment dat nu mai poate tine cont prin mijloacele standarde, delefon sau deplasare, inregistrare in registru sau mai multe registre.

In acest caz, proiectarea unei BD şi realizarea unei aplicaţii Desktop, adică aplicaţii specializate, sau unei aplicaţii Web, ar aduce un mare beneficiu atit firmei. In cazul aplicaţiei specializate, cît şi beneficiarilor, în cazul unei aplicaţii Web.

2.2 Generalităţi (scopul lucrării, sarcina)

Scopul Lucrării: Proiectarea unei Baze de date şi elaborarea Aplicatiei Software DESKTOP/WEB de gestionare a ei, utilizind SGBD (MYSQL, SQL Server, VFP, C# ş.a), pentru ”Firma pentru realizarea stofei

In cazul elaborarii unei Pagini Web se propune a utiliza instrumentele: phpMyAdmin, MySql, DreamViewer, Demwer, Photoshop s.a. Familiarizarea userilor cu informaţia bine modelată şi coerent aranjată este obligatorie.

DS a sarcinii de creare a unui SAPI - ”Firma pentru realizarea stofei” poate fi prezentat prin următoarele componente, care pot fi precăutate in calitate de subdomenii:

  • Lista lucratorilor. Managerul firmei urmează să dirijeze cu activităţile angajaţilor firmei la oficiul central, cît şi la oficiile filialelor firmei respective. Lista angajaţilor este un subdomeniu foarte important, deoarece el prezintă o colecţie organizată de date despre toţi membrii firmei, inclusiv şi despre unii din ei care sunt imputerniciti cu drepturi şi compentenţe manageriale, de exemplu să primească şi sa administreze bunurile din filială.

  • Document de primire si de eliberare a stofei. Managerul gestionează bunurile la nivel de firmă prin intermediul personalului angajat al ei. Gestionarea bunurilor se efectuiază prin informaţia care se obţine în baza documentelor de primire şi eliberare a stofei de la fiecare filială. Subdomeniul dat prezintă colecţia organizată de date care descrie modul de circulaţie a stofei în interiorul firmei, inclusiv şi cel ce ţine de realizarea ei.

  • Modelele şi Cantităţile de stofa. Managerul şi personalul angajat cunoaste informaţia privind volumul/cantităţile şi asortimentul/modelele de stofă aflat la moment în cadrul firmei sau care din anumite considerente s-au epuizat. Subdomeniul menţionat prezintă colecţia organizată de date care vine să completeze subdomeniile precedente şi este important prin faptul ca determină de modelele si cantitatea de stofă aflată în gestiunea firmei.

  • Stocul/volumul de stofă. Managerul ţine la control şi dispune de informaţia privind stocul/volumul de stofă care la moment se află la firmă şi în filialele ei in dependenţă de modele. Subdomeniul dat determina colecţia organizată de date ce descrie stocul de stofă aflat la firmă în dependenţă de modele. El permite să se determine unde se află modelul de stofă solicitat şi în ce volum.

  • Realizare. Managerul, este cointeresat în realizarea stofei în dependenţă de modele, astfel încît profitul firmei să fie unul maximal. Acest obiectiv este realizat în baza informaţiei pe care o obţine managerul de la fiecare filială. Subdomeniul dat determina colecţia organizată de date ce descrie realizarea volumului de stofă aflat la firmă după tipul de modele. Prin intermediul acestei colecţii de date poate fi definit şi profitul firmei.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]