Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТІЙКІСТЬ РОБОТИ АВІАПІДПРИЄМСТВ У НАДЗВИЧАЙНИХ....doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
149.5 Кб
Скачать

5. Заходи щодо підготовки до відновлення порушеної діяльності ап.

Відновлення порушеної діяльності АП організується після проведення РіІНР як логічне їх продовження, а в окремих випадках одночасно з цими роботами.

З метою скорочення часу на проведення робіт по відновленню діяльності АП повинні завчасно:

  • розроблятися плани і проекти відновлення ІТК по різноманітним варіантам можливого зруйнування;

  • створюватись і підготовлюватись бригади (ланки) для проведення ремонтно-відновлюваних робіт;

  • створюватись рухомі ремонтні бази і запаси матеріалів, що необхідні для відновлюваних робот, з урахуванням можливостей використання матеріальних засобів з найближчих об'єктів.

При плануванні відновлюючих робіт в основу розрахунків беруться можливі найбільш імовірні зруйнування і пошкодження елементів виробничого комплексу АП, які були визначені при оцінки їх стійкості.

Планування відновлюючих робіт по декільком варіантам можливого ураження АП дозволяє в будь який ситуації мати готовий план відновлюваних робіт, який в майбутньому потребує уточнення і корегування. В планах відновлення слід широко використовувати типові рішення.

При розробці планів відновлення і підрахуванні необхідних для цього сил та засобів слід виходити з того, що відновлення може носити тимчасовий характер або відбуватися частково і проводитися методами тимчасового або капітального відновлення. Слід також ураховувати основну мету (вимогу) - скоріше поновлення діяльності АП. З цією метою в планах відновлення припустимі (в розумних межах) порушення прийнятих будівничих і інших норм.

При визначені часу на проведення відновлюючих робіт слід ураховувати можливість радіоактивного, хімічного і бактеріологічного зараження території АП і необхідні при цьому карантинні та інші режимні заходи.

Все це може відтягнути терміни початку відновлюючих робіт і знизити їх темпи.

Відновлювані роботи повинні виконуватися робітниками та службовцями зруйнованого об'єкту. Тому в планах відновлення виробництва передбачається створення ремонтно-відновлюваних бригад із спеціалістів і кваліфікованих робочих.

Для підготовки цих бригад доцільно планувати для них учбово-тренувальні заняття під керівництвом спеціалістів АП.

Запаси екіпіровки і технічного оснащення бригад визначаються і створюються завчасно.

Підготовка об'єкту до проведення відновлюючих робіт передбачає створення необхідного МТЗ їх.

Великі запаси будівельних конструкцій, деталей і матеріалів зробити дуже складно і не завжди економічно доцільно оскільки це приведе до змертвіння частини засобів на тривалий час.

Таким чином, деякий запас відновлюючих матеріалів, резерв основних вузлів найважливішого обладнання, запасних частин може учинити вирішальний вплив на терміни відновлення діяльності АП. Через це необхідно створити резерви особливо важливих і легко пошкоджуючих вузлів і деталей обладнання, а також потрібних будівельних і спеціальних матеріалів.