Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 4 Іващенко мо-09-3.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
1.88 Mб
Скачать

4.3 Аналіз рекламної політики тм «наша ряба»

Реклама – це спеціальна інформація про осіб чи продукцію, що розповсюджується в будь-якій формі та в будь-який спосіб з метою прямого чи опосередкованого одержання прибутку.

У рекламі, як ні в якій іншій сфері бізнесу потрібні, нововведення, винахідливість. Необхідно прагнути дати початок новим тенденціям. Ризик, тут, звичайно, більший ніж при використанні традиційних підходів, проте і віддача вища.

Історія бренду та причини ребрендингу

Безумовно, мало хто з українських рекламодавців зможе «похвалитися» багаторічною історією, до того ж надавши рекламні матеріали по різних роках.

ТМ «Наша Ряба» належить групі підприємств ВАТ «Миронівський хлібопродукт», яке на агропромисловому ринку України почало працювати з 1995 року. Після декількох років різний бізнес процесів, керівництво компанії прийняло рішення про необхідність розробки єдиної торговельної марки.

З липня по серпень 2001 року проводиться тендер по вибору агентства, яке повинне було зайнятися розробкою назви, дизайну логотипу і стратегії позиціонування бренду. У тендері брали участь більше десятка кращих рекламних агентств України. Переможцем стало агентство «D'Arcy Україна» (зараз, Saatchi&Saatchi Ukraine)

«Ми хотіли поміняти відношення людей до свіжого курячого м'яса. Ще з радянських часів прийшло розуміння, що курка має бути або заморожена, або щось синє і страшне. Ми розуміли, що виробляємо абсолютно інший продукт. Споживача необхідно було переконати, що це новий продукт, який має мало загального з тим, що вони бачать на ринку», - власник і топ-менеджер компанії «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк в інтерв'ю газеті «Справа».

AdMe -Україна пропонує скромну колекцію рекламних тв і друкарських матеріалів бренду «Наша Ряба» - деякі фрази з рекламних роликів давно увійшли до нашого повсякденного життя і стали крилатими. Ніхто не здивується, якщо за столом прозвучить: «А ти їж, їж»!.

2002 рік. Виведення торговельної марки «Наша Ряба». Вихід нової торговельної марки на ринок освітила яскрава трьохсерійна рекламна кампанія, в основу якої було покладено гасло: «Наша Ряба - це сама найсвіжіша курятина». А що може бути свіжішим, ніж живе? Зйомки проходили вночі в супермаркеті BILLA. Розгорнувся процес після того, як останній покупець покинув стіни супермаркету. А переможний кінець зйомок ознаменувало кукурікання актора-півня. Юрій Мотріч, арт-директор D'Arcy, (один з батьків ролика в інтерв'ю «Зірки реклами України 2002 року») : Клієнт із самого початку не хотів звичайні ролики. Потрібне було щось.

Олег Лапшин, креативний директор D'Arcy в інтерв'ю «Зірки реклами України 2002 року» : «Курки виявилися просто-таки феноменальними, і як актриси були поза конкуренцією». Пізніше на екранах телевізорів і на вулицях міст з'явилося продовження першого сюжету, який продовжив розповідь тому, що «Наша Ряба» не лише свіжий, але і дуже смачний продукт. Гаслом цієї рекламної кампанії стала одвічна жіноча мудрість: «Шлях до серця чоловіка проходить через його шлунок». Саме йому ми зобов'язані появою найбільшої кількості крилатих фраз по цієї торговельної марки, до того ж, ролик став як би «зоряною годиною» тодішнього агентства D'arcy Україна під керівництвом Олега Лапшин (агентство постійно займало перші місця на різних фестивалях і рейтингах). Закінчився 2002 рік роликом з новорічним вітанням Вівці. Вустами головних героїв - Вівці, яка була символом що настає 2003 року за східним календарем, Корови і Свіньі - був проголошений прихід в Україні нового року, Року Курки.

2003 рік. Геть «Ніжку Буша», їж «Нашу Рябу»! Хоча народне прислів'я свідчить: «Дешева рибка - погана юшка», багато наших співвітчизників не беруть до уваги цю мудрість. Саме тому сюжет наступного рекламного ролика від «Нашої Ряба», що проходило під гаслом «Навіщо платити більше»? наочно продемонстрував очевидні переваги свіжої курятини перед замороженою. Літо, сонце, море.. Які чудові і різноманітні страви можна приготувати з курятини «Наша Ряба»! У Україні стартувала літня зовнішня кампанія.

Що найбільше нас цікавить в будь-якій страві, яку ми готуємо або їмо? Це, звичайно ж, його смак. Саме тому чергові рекламні сюжети за допомогою мови алегорій розповідали про прекрасний смак страв з «Нашої Ряби». Головне гасло цієї кампанії, що проходила двома хвилями, - «Ївши «Нашу Рябу» Ви самі стаєте смачніше». 2004-2005 рр. Якість, якість, якість. 2004 рік став переломним. Компанія упродовж двох років прийняла рішення говорити про якість в телевізійному ефірі. Природно ролики були позбавлені минулого «драйву» і виглядали буденно. Лейтмотивом стали тези про те, що «Наша Ряба» - це свіжий і смачний продукт і при виробництві продукції використовуються тільки українські корми, що складаються з натуральних компонентів. Зовсім інша історія була дотично принтов. Прінт: "Одна нога тут" узяв приз прес за кращий принт на шостому КМФР.\\

2006 рік. D'Arcy Україна = Saatchi & Saatchi Ukraine. Зміна вивіски в агентстві поставила точку в «quality campaign» бренду «Наша Ряба». У кінці року стартувала нова рекламна кампанія «ДОДОМУ» - в душі кожна жінка знає свій власний секрет того, як зробити для улюбленого чоловіка дорогу додому найприємнішою.

6 квітня, компанія «Миронівський хлібопродукт» запускає нову і унікальну для українського ринку рекламну кампанію однієї зі своїх торговельних марок «Наша Ряба». Тепер «Наша Ряба» оновлює свій стиль і стає сучаснішою. Нагадаємо, торговельна марка "Наша Ряба" народилася 26 грудня 2001 року. За ці роки ми досягли багато чого: "Наша Ряба" стала улюбленішим брендом, про що свідчать щорічні дослідження споживчих переваг. Знання торговельної марки складає близько 100 % і, відповідно, довіра споживача теж тримається на найвищому рівні. Але відтоді змінився час, помінялися технології, стиль життя людей помінявся. «Наша Ряба» не могла стояти на місці, тим більше що споживачі чекали від неї нововведень. Суттєво просунулися вперед технології виробництва курятини від тих, які були на початку 2000-х. І форма «Нашої Ряби» не повинна відставати від її змісту.

Причини оновлення бренду:

  • Сучасне графічне зображення нового логотипу

  • Інноваційний стиль торгових точок та пакування продукції

  • Нове маркування продукції - на упаковці з’являться 2 символи, що свідчать про її якість: «Натуральні корма власного виробництва», та «Упаковано виробником»

  • Новий слоган «Наша Ряба – натуральні продукти для здорового життя!»

  • Зміна стилю рекламно/підтримки

Також ТМ «Наша Ряба» використовує і інші види реклами, такі як:

  • флаєра;

  • гірлянди;

  • бандери і наклейки;

  • монетниці;

  • форма продавців;

  • акції зі стимулювання збуту власної продукції;

Унікальність нової рекламної кампанії надає появу в кадрі Юрія Косюка, власника компанії «Миронівський Хлібопродукт», що володіє брендом «Наша Ряба». Юрій Косюк, таким чином, гарантує, що при зовнішніх змінах, якість продукції і її натуральність залишаються на рівні найвищих стандартів. І цінності бренду, такі як сім'я, здорове живлення, активний спосіб життя залишаються незмінними. «Ми самі вирощуємо «Нашу Рябу», контролюємо усі етапи її виробництва - від першого зернятка в кормі до кожної упаковки на полиці. Ми робимо це для Вас і здоров'я Вашої сім'ї», - запевняє споживачів Юрій Косюк з екранів телевізорів в новому рекламному ролику.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]