Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
81.3 Кб
Скачать

Вступ

Для того, щоб правильно зробити вибір і успішно управляти діяльністю підприємства, необхідні знання основ економіки підприємства.

Виконання даної курсової роботи є найважливішою частиною вивчення економіки підприємства. У ході виконання роботи ми повинні закріпити отримані при вивченні курсу знання.

Співвідношення прибутку з авансованою вартістю або поточними витратами характеризує таке поняття, як рентабельність. У найширшому, найзагальнішому понятті рентабельність означає прибутковість або доходність виробництва і реалізації всієї продукції (робіт, послуг) чи окремих видів її; доходність підприємств, організацій, установ у цілому як суб'єктів господарської діяльності; прибутковість різних галузей економіки.

Розділ 1. Організаційно-економічна характеристика суб'єкта та об'єкта підприємницької діяльності

Для виготовлення Мікросхеми (сімейства МК45) К1630ВЕ12 для кондиціонеру було створено ПП «Костриця», яке працює на спрощеній системі оподаткування, обліку й звітності. Штатна чисельність складає 5 чол.: приватний підприємець (керівник, начальник виробництва), начальник групи, 2 складальника та бухгалтер.

Розділ 2. Визначення обсягів підприємницької діяльності та характеристика виробничих ресурсів для організації процесу господарювання.

2.1 Визначення обсягів підприємницької діяльності суб'єкта господарювання.

Обсяг випуску по окремих виробах обґрунтовується виробничою потужністю. У процесі такого обґрунтування на підприємстві з’являються внутрішньовиробничі днепропорції у завантаженні устаткування, розробляються шляхи їхнього усунення, а також заходи щодо розширення спеціалізації ї кооперування виробництва.

Отже, об’єм програми надання послуг ПП «Костриця» становить – 22050шт.

Робоча зміна триває 7 годин, а величина втрат робочого часу – 2%, тобто коефіцієнт використання змінного часу становить 0,95. Середня величина виконання планового завдання 100%. Кількість робочих днів на місяць становить 21 день, на рік – 250 дні. Загальний час, необхідний для виготовлення одиниці продукції, що включає і перевірку виробу начальником виробництва на предмет браку складає 7 люд.-год.

Таб. 2.1Обсяг господарської діяльності.

Об’єкт господарської діяльності

Один. виміру

К-сть продукції(товарів, робіт, посліг)

1

2

3

Розробка приладу

Од.

((2*7*21*)/(10/58))*12=21030

2.2 Необоротні активи фірми.

До необоротних матеріальних активів відносяться частина майна підприємства, яка використовується тривалий час в процесі експлуатації зношування та переносить свою вартість на продукцію, що виготовляється. В даному підприємстві до необоротних матеріальних активів відноситься: комп’ютер та його комплектуючі, приміщення шафа, столи стільці. Необоротні активи наведені в таблиці 2.2

Таб.2.2

Найменування обладнання

К-сть

Ціна за одиницю продукцій(грн.)

Notebook Lenovo 56G

1

3700

Принтер Samsung

1

640

Приміщення

1

7000

Стілець

8

70

Шафа

2

1300

Стіл

5

500

РАЗОМ

18

9,513

2.3 Виробничі запаси, роботи і послуги необхідні для підприємницької діяльності

Виробничі запаси – це частина оборотних засобів підприємства, яка знаходиться в сфері виробництв. Виробничі запаси необхідні для підприємницької діяльності наведені в таблиці 2.3

Таб. 2.3

Найменування серовини

Один. вим

К-сть використаних запасів

Жалюзі

шт.

6

Засоби для витирання техніки

шт.

20

Файли

шт.

20

Офісний папір

шт.

100

Фарба

л.

10

Папки

шт.

27

Дирокол

шт.

2

Настільні набори

шт.

10

Ручки

шт.

4

2.4 Трудові ресурси підприємства

Трудові ресурси – це частина працездатного населення, що за своїми віком, фізичними, освітніми даними відповідає тій чи іншій сфері діяльності.

Для того щоб розпочати роботу службі необхідно розробити щтат персоналу, за основними вимогами що описані в розділі 1 курсового проекту. Трудові ресурси відображаються в штатному розписі ПП «Костриця» категорій персоналу. Планування заробітної плати включаю планування фонду заробітної плати і середньої заробітної плати.

Плановий фонд заробітної плати – це вся сума коштів, що виділяється для оплати праці працівників за виконану роботу та відпрацьований час, а також суми виплат і доплат, які передбачені державними актами тадіючими преміальними системами у зарплатному періоді. На підприємстві планування заробітної плати включає визначення розміру фонду та середньої заробітної плати виробничого й не виробничого персоналу в цілому і за окремими категоріями працівників, а також фонд заробітної плати не облікового складу.

Заробітна плата – винагорода, обчисленау грошовому виразі, яку за трудовим договором власник виплачує працівнику за виконану роботу. Таб. 2.4

Штатний розпис персоналу

Посада

Число працюючих

Директор

1

Начальник групи

1

Бухгалтер

1

Складальник

2

Устаткування і характер роботи обумовлений наступними кваліфікаційними вимогами до працівників.

Най співробітників буде проходити на конкурсній основі з врахуванням особистих якостей та досвіду роботи. Планується Що квартально оцінювати якість роботи персоналу та заохочувати кращих робітників. Планується режим роботи з 9.00 до 17.00. Вихідні дні встановлюються в державні свята, суботу та неділю. Перерва на обід з 12.00 до 13.00. Передбачено 24 дня відпустки в робочому році кожному робітнику.

Розділ 3. Характеристика витрат підприємства та формування собівартості продукції, робіт і послуг