Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РО....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
116.74 Кб
Скачать

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «інфраструктура товарного ринку»

1. Загальні положення

Курсова робота це індивідуальне завдання, кваліфікаційна наукова праця, яка виконується студентом у вигляді спеціально підготовленого рукопису. Вона передбачає закріплення теоретичних знань і практичних навичок, які отримані в процесі вивчення модуля, а також виробку вміння самостійно досліджувати діяльність складових елементів інфраструктури товарного ринку.

Мета курсової роботи полягає у вивченні особливостей та умов функціонування елементів інфраструктурного комплексу товарного ринку України, виявленні проблем та обґрунтуванні пропозицій по їх вирішенню.

Написання курсової роботи та її подальший захист дозволяють:

  • визначити можливості і здібності студентів до самостійного творчого міслення;

  • оцінити вміння студентів користуватися спеціальною економічною літературою;

  • визначити вміння студентів узагальнювати практичний матеріал, проводити аналіз окремих аспектів діяльності обраного об’єкту дослідження;

  • оцінити вміння студентів під час захисту курсової роботи грамотно, чітко та переконливо викласти основні положення роботі.

Тема курсової роботі обирається студентом самостійно, на основі запропонованого кафедрою переліку курсових робіт.

Науковий керівник курсової роботи призначається кафедрою і надає практичну дорогу студентові в підборі літературних джерел за обраною темою, здійснює контроль виконання затвердженого плану, перевіряє та оцінює роботу.

Захист курсової роботі приймає комісія з участю наукового керівника. Курсова робота повинна буди захищена студентами раніше здачі іспиту з модуля. Студент допускається до здачі іспиту тільки після отрімання з курсової роботі позитивної оцінки.

2. Структура курсової роботи

Курсова робота розподіляється на вступну та основну частини, а також додатки.

Вступна частина містить: обкладинку; титульну сторінку; перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів; реферат та зміст.

Основна частина складається зі вступу, основних розділів, висновків і переліку літературних джерел.

Структурні елементи курсової роботи розташовуються в наступному порядку:

    1. Титульна сторінка.

    2. Реферат.

    3. Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів.

    4. Зміст.

    5. Вступ.

    6. Теоретична частина (розділ 1).

    7. Аналітична частина (розділ 2).

    8. Рекомендаційна частина (розділ 3).

  1. Висновки.

  2. Додатки.

  3. Перелік використаних літературних джерел.

Титульна сторінка включає основні відомості про курсову роботу. Приклад оформлення титульної сторінки наведений в додатку А.

Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів треба представляти у вигляді окремого списку, якщо в роботі є специфічна термінологія, а також застосовуються скорочення, нові символи, позначення (додаток Б).

Реферат призначений для ознайомлення з курсовою роботою. Він повинний буті коротким інформативним і містити: відомості про обсяг роботи, кількість ілюстрацій, таблиць, додатків, використаних джерел; текст реферату; перелік ключових слів.

Текст реферату в стиснутій формі відображає сутність виконаної роботі її мету, об’єкт і методи дослідження, основні результати.

Ключові слова, які використовуються для розкриття суті курсової роботи (кількість від 5 до 15 слів та словосполучень), розміщують після тексту реферату в називному відмінку через кому і печатаються великими літерами. Приклад складання реферату наведений в додатку В.

Текст реферату розміщують на одній сторінці. Обсяг реферату не повинний перевищувати 500 слів.

Зміст включає найменування всіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають найменування) з вказівкою номерів сторінок, на яких розміщується початок розділу або підрозділу (додаток Д).

Слово «ЗМІСТ» пишеться у виді заголовку великими літерами. Найменування, які включені до змісту, пишуться малими літерами. Підкреслення найменувань в змісті не допускається.

У вступі коротко висвітлюється сучасній стан пітання, який розглядається в роботі, обґрунтовується актуальність проблеми, викладаються мета і основні завдання роботи, методи дослідження, область використання.

У теоретичній частині надається характеристика теоретичних і методичних питань за темою, що досліджується, аналізуються точки зору різних авторів, проводитися їх критична оцінка і обґрунтовується позиція автору курсової роботі.

Теоретична частина повинна бути написана в проблемному плані. Це означає, що студент не повинний переписувати відомі істини з економічної літератури і підручників. Завдання студента - усвідомити економічне явіще, яке розглядається, проаналізувати його висвітлення в літературі, відобразити своє ставлення до позитивних і негативних сторін питання.

Аналітична частина курсової роботи повинна містити техніко-економічну характеристику об’єкту дослідження, аналіз практичного стану проблеми її позитивні та негативні моменті, розрахунки й висновки з них.

У рекомендаційній частині роботи студент на підставі теоретичних досліджень і аналізу фактичного матеріалу повинний чітко та аргументовано обґрунтувати пропозиції з проблеми, яка розглядається.

При викладенні результатів дослідження доцільним є дотртмування логічної послідовності, короткість і точність формулювання, конкретизація практичних рекомендацій.

Висновки повинні включати оцінку отриманих результатів роботи і передбачувану область їх використання. У висновках не приводяться новий фактичний матеріал і теоретичні положення, а вказуються дані, які підтверджують якість і результати проведеного дослідження.

У додатки включають ті матеріали, які мають допоміжне, підлегле значення і можуть розглядатися як потрібне доповнення до курсової роботи. Додатки розміщують на послідуючих сторінках після основного тексту.

Перелік використаних літературних джерел повинний мати безпосередній зв’язок з курсовою роботою. Джерела можна розміщувати або у порядку появлення посилань в тексті, або в алфавітному порядку прізвища авторів (заголовків). Правила бібліографічного описання використаних в роботі джерел викладені у вимогах до оформлення курсової роботи.

Посилання на літературні джерела в тексті вказують порядковим номером, який проставляється в квадратних дужках: наприклад, [24]. Нумерація посилань по всьому тексту роботи наскрізна.