Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
аліна практика.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
176.13 Кб
Скачать

3.1 Висновок

Тема зачісок спеціального призначення в суспільстві повноправно завоювала ведучі позиції в жіночій моді.

Зовнішній вигляд людини – це частина її самої. Людство з давніх – давен почало дбати про свою зовнішність. Поняття краси в різні епохи змінювалося, використовуючи досвід попередніх і накопичуючи особистий. Змінювалися люди, змінювалась їхня зовнішність, змінювався одяг і, звичайно, зачіски. Саме тому, кожне століття вносило свої відбитки, творчі знахідки, знання. А це дуже важливо, тому що зовнішність людини, зокрема її зачіска – відбиває неповторні риси індивідуальності не лише її самої, а й майстра, який створює зачіску.

Під час виробничої практики було спостережено за працею майстрів, то ж здобуто практичні навички, теоретичні знання і новини вдосконалення в перукарському мистецтві.

Салон « Гламур » має естетичний і гарний зовнішній вигляд, який з першого погляду запрошує відвідувачів.

Репутацію перукарського салону визначає рівень сервісу, якість пропонованих послуг і кваліфікація майстрів. Імідж перукарні створює насамперед дизайн інтер’єру та робочих місць, сучасне обладнання й інструменти.

Проходячи практику в салоні « Гламур » було розглянуто нові технології стрижок, зачісок, фарбування і укладок, також було вивчено систему правління та надання перукарських послуг. Проаналізувавши роботу майстрів – перукарів в салоні « Гламур », було зроблено висновок, що вони працюють за класичною схемою виконання перукарських робіт.

Технологічна практика зробила великий внесок у правильності вибору професії – перукаря.

3.2 Пропозиції

Сьогодні, перед перукарем-модельєром, стоїть ряд завдань, а саме він повинен забезпечити потреби населення у різноманітних красивих. У практичній роботі перукарі часом отримують замовлення на виготовлення зачісок, запозичених із журналів, фотографій зірок естради та кіно. У таких випадках перукар повинен залишатися послідовним. І пропозицією є мастерам перукарям працювати за єдиною продуманою і прогресивною системою.

Салон « Гламур » було оцінено і зроблено висновок, що салону не вистачає ультрамодності в дизайну приміщення і комфортності тому, що він має один змішаний зал, в якому знаходяться три робочі місця для надання перукарських послуг, одне робоче місце для манікюрних послуг і одне робоче місце для надання косметологічних послуг.

Для надання конкурентоспроможних високоякісних послуг салону « Гламур» необхідно підібрати команду досвідчених і кваліфікованих фахівців, установили сучасне встаткування. Для проведення процедур пропозицією є використання однієї марки високоякісної косметики провідних світових виробників.

Для надання салону « Гламур » більшої популярності, потрібно закупити нове обладнання: клімазони, сушарки, електричні машинки, фени, електрощипці, плойки та взагалом розширити кількість інструментів в перукарні, для більш кращого та спеціалізованого надання перукарських послуг.

Мотивом помилкового вибору концепції салону « Гламур » служить копіювання прейскуранта послуг улюбленого салону краси, власні пристрасті до певних процедур, прагнення додержуватися останньої моди індустрії краси.

Список літератури

1. Вєтров А. « Перукар – стиліст » — Ростов-на-Дону: Фенікс, 2003.

2. Гутиря Л. Г. « Сучасна перукарська справа » - Харків: Фоліо, 1997.

3. Константінов А. В. « Парикмахерское дело » - М.: Высшая школа, 1987.

4. Корпев В. Д. « Мы причесываем женщин »— М.: Стройиздат, 1991.

5. Кулешкова О. Н. « Технология и оборудование парикмахерских работ »— М.: Академия, 2002.

6. Купріянова И. Н. « Современные прически: женские, мужские, дет-ские»— М.: Эксмапресс, 2002.

7. Луканова О. В., Федорова Л. В. « Технология парикмахерских услуг » — Ростов-на-Дону: Март, 2002.

8. ЛяпичА.Д. « Парикмахерское мастерство » — К.: Будівельник, 1982.

9. Марек Збшнев. « Парикмахерское дело »— Минск: Высшая школа, 1996.

10. Панченко О. А. Прическа. « Укладка. Завивка » — СПб.: Папирус, 1999.

11.Панченко О. А. « Мелирование и прическа » — СПб.: Корона-принт, 2000.