Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1методичн вказ вки до виконання ндив дуальног....doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
1.38 Mб
Скачать

Методичні вказівки , щодо виконання індивідуального плану роботи студента з вивчення навчальної дисципліни «Безпека життєдіяльності»

Курс “Безпека життєдіяльності ” ( далі БЖД) спирається на Концепцію ООН про сталий людський розвиток, Європейську систему освіти у сфері ризику, інші міжнародні та національні програми, наукові дослідження у сфері безпеки людини. Курс має світоглядно-професійний характер і спрямований на отримання фундаментальних знань , умінь і навичок, формування поглядів цінностей і поведінки з метою запобігання виникнення та зменшення ризику для життя й здоров’я людей.

Мета курсу:

Метою вивчення дисципліни “Безпека життєдіяльності ” є забезпечення

відповідних сучасним вимогам знання студентів про загальні закономірності виникнення й розвитку небезпек, надзвичайних ситуацій, їх властивостей, можливий вплив на життя й здоров’я людини та сформулювати необхідні в майбутній діяльності фахівця вміння й навички для запобігання надзвичайних ситуацій й ліквідації їх наслідків, захисту людей та навколишнього середовища.

Завдання навчальної дисципліни “бжд”:

  • теоретичне та практичне підготування у майбутніх фахівців умінь із створення безпечних умов життя й

діяльності у невиробничій та виробничій сфері; осягнення принципів гармонічного розвитку особистості, ; сталого розвитку суспільства; формування у майбутнього фахівця цілісної системи знань та вмінь необхідних для прийняття обґрунтованих рішень у сфері безпеки людини на рівні; людини, сім’ї суспільства, підприємства, галузі, регіону, країни та світу в цілому.

  • Формування у студентів (майбутніх фахівців) знань та вмінь у галузі організації захисту населення від

надзвичайних ситуацій, природного, техногенного, соціального характеру. Оволодіння студентами методиками: прогнозування надзвичайних ситуацій, їх попередження, організації підготовки людей до дій під час надзвичайних ситуацій; проведення рятувальних та інших невідкладних робіт; організації життєзабезпечення населення, підвищення стійкості роботи підприємств в умовах надзвичайних ситуацій та зменшення економічних збитків від їх наслідків

Приступаючи до вивчення навчальної дисципліни « Безпека життєдіяльності» студент зобов’язаний скласти і оформити згідно встановленого зразка (Додаток1) свій індивідуальний навчальний план із вивчення навчальної дисципліни « Безпека життєдіяльності», в якому обов’язково повинні бути занесені обов’язкові для вивчення і виконання розділи, теми, заняття, завдання згідно додатку 1. Додатково студент за бажанням може планувати для вивчення й інші питання з БЖД та написання рефератів з БЖД теми яких підбирає та погоджує з допомогою викладача навчальної дисципліни БЖД.

Обов’яізкові граничні строки відпрацювати тем, завданнь, здавання звітів, контролю знань за модулями, заліку вказані в додатку №1, решту строків студент планує самостійно з урахуванням , що всі питання Розділу 1 повинні бути відпрацьовані за перші п’ять тижднів семестру, а питання Розділу 2 повинні бути відпрацьовані до початку остатнього в семестрі заняття з БЖД .