Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_z_YeRM.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
479.23 Кб
Скачать

Оцінювання навчальної діяльності студента

РОЗПОДІЛ БАЛІВ ЗА РЕЙТИНГОВОЮ СИСТЕМОЮ

Модулі

І

ІІ

Разом (балів)

Бали

0 - 40

0 - 60

0 - 100

Лекції

0 - 5

0 - 5

0 - 10

Семінари

0-12,5

0-12,5

0 - 25

Самостійна робота

0-12,5

0-12,5

0 - 25

Інші види роботи*

0-5

0-5

0-10

Модульний контроль

0 - 15

0 - 15

0 - 30

* – включають у себе: виконання творчіх завдань,реферування наукової літератури, складання порівняльних таблиць, схем, студентську наукову роботу.

Критерії оцінювання знань студентів за кредитно-модульною системою:

а) робота на лекції (за курс; активність та систематичність роботи) до 10 балів

б) робота на семінарському занятті від 0 до 12,5 балів (в залежності від модуля)

відповідь на семінарському занятті 1 – 7 балів

запитання на семінарському занятті до 1 бала

рецензування відповіді на семінарському занятті до 1 бала

доповнення на семінарському занятті 1 – 4 бали

реферат 1 – 7 балів

виконання практичного завдання 1 – 7 балів

в) самостійна робота 1 – 12,5 балів

г) модульна контрольна робота 1 – 15 балів

д) інші види робіт (виконання творчіх практичних завдань,

реферування наукової літератури, складання порівняльних

таблиць, схем, студентська наукова робота) до 5 балів

е) залік до 25 балів

Відповідь на семінарському занятті оцінюється за наступними критеріями:

7 балів – студент у повному обсязі опрацював програмовий матеріал (основну і додаткову літературу), має глибокі та систематичні знання, упевненню оперує відповідною термінологією, робить аргументовані висновки, може аналізувати історичну інформацію, здатний сформулювати та висловити власну оцінку історичних явищ.

6 балів – студент вільно володіє навчальним матеріалом (опрацював основну і деяку частину додаткової літератури), узагальнює окремі факти та формулює нескладні висновки, може дати порівняльну характеристику історичних явищ; самостійно встановлює причинно-наслідкові зв’язки на підставі використання набутих знань; знайомий з відповідною термінологією.

5 балів – студент загалом самостійно відтворює програмовий матеріал, може дати стислу характеристику питання, в цілому вірно розуміє історичні терміни, але викладення матеріалу несамостійне, відсутня чітка структура та логічна послідовність, є певні неточності, висновки слабко аргументовані.

3,4 бали – студент за допомогою викладача може дати неповну, неточну відповідь що містить помилки у термінології та фактажі.

1,2 бали – студент має приблизне уявлення щодо матеріалу котрий розглядається на занятті, не розуміє його зміст, може сказати кілька речень по суті, згадати деякі терміни та факти.

Запитання на семінарському занятті оцінюються в залежності від вміння сформулювати питання та його важливості для аналізу і систематизації навчального матеріалу від 0,5 бала (запитання нечітко сформульовані, проте в цілому відповідають темі, котра розглядається) до 1 бала (запитання грамотно сформульовані та відповідають темі, стосуються певних важливих аспектів).

Рецензування відповіді на семінарському занятті оцінюється з урахуванням двох факторів: володіння самого рецензента учбовим матеріалом та вміння застосовувати відповідні критерії оцінювання відповіді, від 0,5 бала (рецензування частково відповідає вимогам до цього виду роботи) до 1 бала (рецензування повністю відповідає вимогам).

Доповнення на семінарському занятті оцінюється за наступними критеріями:

4 бали – доповнення висвітлюють базові аспекти проблеми котрі були відсутні у відповіді. Студент опрацював програмовий матеріал (основну і додаткову літературу), має глибокі та систематичні знання, упевненню оперує відповідною термінологією, робить аргументовані висновки, може аналізувати історичну інформацію, здатний сформулювати та висловити власну оцінку історичних явищ.

3 бали – доповнення уточнюють та більш повно висвітлюють проблеми охарактеризовані у відповіді. Студент вільно володіє навчальним матеріалом, узагальнює окремі факти та формулює нескладні висновки, може дати порівняльну характеристику історичних явищ; самостійно встановлює причинно-наслідкові зв’язки на підставі використання набутих знань; знайомий з відповідною термінологією.

2 бали – доповнення уточнюють та (або) більш повно висвітлюють проблеми охарактеризовані у відповіді. Студент загалом самостійно відтворює програмовий матеріал, в цілому вірно розуміє історичні терміни, проте викладення матеріалу несамостійне, відсутня чітка структура та логічна послідовність, є певні неточності.

1 бал – доповнення неточне або несуттєве, містить помилки у термінології та фактажі, студент слабо розуміє його зміст.

Реферат (коротка доповідь на задану тему що виконується в письмовій формі; за 1 модуль студент може виконати 1 реферат обсягом 5 – 10 сторінок). Критерії оцінювання враховують оформлення роботи (титульна сторінка, план, список використаної літератури), її структуру (наявність вступу, висновків, розподіл на розділи), відповідність матеріалу доповіді та теми, повноту розкриття теми.

7 балів – реферат оформлено належним чином, він має відповідну структуру, матеріал відповідає темі, тема розкрита повністю.

6 балів – реферат має відповідну структуру, матеріал відповідає темі, тема розкрита повністю, проте є помилки в оформленні роботи.

5 балів – матеріал відповідає темі, тема розкрита більш-менш повно, але є помилки в оформленні,

4 бали матеріал відповідає темі, тема розкрита більш-менш повно, але є помилки в оформленні, відсутні деякі структурні елементи (вступ, висновки).

3 бали – реферат лише приблизно відповідає темі, є помилки в оформленні, відсутні деякі структурні елементи (вступ, висновки).

1,2 бали – реферат лише приблизно відповідає темі та (або) містить серйозні помилки у фактажі та використанні термінології, у тексті відсутня структура (вступ, висновки, розподіл на розділи).

Виконання практичних завдань передбачає практичну роботу на семінарському занятті, може виконуватись у письмовій або усній формі. В залежності від ступеню складності завдання та якості виконання оцінюється від 1 до 7 балів.

Самостійна робота передбачає опрацювання проблем, винесених на самостійне опрацювання і може виконуватися у формі реферату. В залежності від якості виконання оцінюється від 1 до 12,5 балів.

За виконання модульної контрольної роботи студент може отримати максимально 15 балів (в залежності від модуля). Неповна відповідь що містить багато серйозних помилок та неточностей оцінюється від 1 до 3 балів, відповідь у котрій немає серйозних помилок, але є окремі неточності оцінюється від 4 до 6 балів. Повна відповідь оцінюється від 7 до 10 балів (враховується структура, аргументованість, ступінь володіння науковим апаратом).

Складання заліку. Якщо студент отримав протягом вивчення курсу (ІІ модулі) незадовільну оцінку (35 – 59 балів), то він може скласти залік, але тільки з дозволу деканату. Кожен студент що отримав більше 60 балів, має можливість підвищити свій рейтинг під час складання заліку, але не більше ніж на 25 балів. Підвищення рейтингу здійснюється, виключно за бажанням студента, шляхом складання усного іспиту згідно з переліком питань до заліку. Якщо рівень знань, продемонстрованих студентом під час складання заліку (у 100 бальному еквіваленті), виявиться нижчим, ніж його попередній рейтинг, підсумкова оцінка за курс виводиться з кількості балів, набраних впродовж семестру. Студенти, які впродовж семестру набрали менше 35 балів до складання екзамену не допускаються і залишаються на повторний курс.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]