Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіти на будову і експлуатацію.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
64.51 Кб
Скачать

Хід роботи

Відрегулювати підшипники маточин коліс, усуваємо люфт у шарнірах рульових тяг, маятникових важелів і доводимо тиск у шинах до нормального. Встановлюємо передні колеса автомобіля на рівній горизонтальній ділянці у положення для руху по прямій. Встановлюємо телескопічну лінійку між передніми колесами так, щоб її наконечники впиралися у боковину покришок спереду осей обертання коліс на висоті, яка дорівнює радіусу колеса. Суміщаємо рульову поділку шкали рухомого наконечника лінійки із стрілкою. Перекочуємо автомобіль вперед так, щоб лінійка опинилася позаду осі коліс на висоті, яка дорівнює радіусу колеса. За шкалою лінійки визначаємо величину сходження коліс і порівнюємо її з нормативними значеннями. Знімаємо лінійку. При необхідності відрегулюємо сходження. Послабляємо стіжні болти обох наконечників тяги рульової трапеції. Обертаючи тягу ключем, регулюємо сходження. Затягуємо гайки стяжних болтів і законтруїмо їх.

Перевіряємо регулювання кутів розвалу, сходження і нахилу шворнів за допомогою стенду «Вектор». Дані перевірки заносимо до таблиці:

Показники

Результати замірів

До

регулювання

Після

регулювання

За нормою

Сходження коліс, мм

Кут поперечного нахилу шкворня

Правого, град

Лівого, град

Кут повороту зовнішнього колеса при повороті внутрішнього на 20°

Кут розвалу колес

Правого, град

Лівого, град

Висновки: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________