Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Варіанти індивідуальних завдань.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
136.7 Кб
Скачать

3. Складіть посадову інструкцію для наступних посад, згідно з варіантом.

(додаткова інформація щодо посадових обов’язків надається викладачем)

3.1 Економіст з бухгалтерського обліку і аналізу господарської діяльності

3.2 Економіст з матеріально-технічного постачання

3.3 Економіст із планування

3.4 Економіст по збуту

3.5 Економіст з праці

3.6 Економіст з фінансової роботи

3.7 Юрисконсульт

3.8 Бухгалтер

3.9 Інженер з охорони праці

3.10 Інженер з підготовки кадрів

3.11 Фахівець із захисту інформації

3.12 Фахівець з маркетингу

3.13 Економіст

3.14 Торгівельний агент

3.15 Архіваріус

4. Завдання для складання протоколів. Складіть повний протокол:

4.1 Складіть повний протокол засідання інвентаризаційної комісії Горлівського заводу газової апаратури, на якому розглядалося питання про результати інвентаризації по складу № 2 допоміжних матеріалів. Були зачитані звіряльна відомість по складу № 2 і пояснювальна записка завідувача складу. На засіданні було прийнято ухвалу про затвердження результатів інвентаризації і віднесення за рахунок завідувача складом недостачі допоміжних матеріалів в сумі 365грн. Дані, яких не дістає, визначте на свій розсуд.

4.2 Складіть повний протокол загальних зборів робітників ТОВ «Запуск», на яких обговорювалося питання про створення виробництва будівельних матеріалів для будівництва житлових будинків. На зборах заслуховувалась інформація голови про можливість створення такого цеху і перспективи його роботи. Після обговорення було прийнято рішення доручити голові кооперативу і його заступникові з будівництва протягом 6 місяців розвернути роботу і виділити для цього 315 тис. грн. Додаткові дані вкажіть самостійно.

4.3 Складіть повний протокол виробничої наради працівників планово-економічного відділу Київського експериментального заводу медпрепаратів (Національній академії наук України), на якому було розглянуто питання про дострокову розробку техпромфінплану на 2008 рік. Після обговорення виробнича нарада прийняла рішення розробити техпромфінплан на тиждень раніше встановленого терміну. Інші події, пропозиції, хід обговорення визначте самостійно.

4.4 Складіть протокол засідання Вченої Ради обліково-фінансового факультету Донецького національного університету, на якому були присутні 14 осіб - членів ради і запрошені – проректор з навчальної роботи. На порядку денному розглядається питання затвердження звіту голови ДЕК.

На засіданні заслуховували звіт голови державної екзаменаційної комісії (ДЕК) спеціальності «Облік і аудит» і виступили члени ради. Було вирішено затвердити звіт голови ДЕК; на засіданні кафедри обговорити підсумки складання держіспитів і захисту дипломних робіт і намітити заходи щодо усунення недоліків, вказаних в звіті голови ДЕК.

4.5 Складіть протокол засідання правління ВАТ «Веселка», на якому обговорювалось питання про реорганізацію структури підприємства. Голова правління вказав, що у зв'язку із змінами завдань і функцій підприємства, з'явилася необхідність об'єднати відділи збуту і матеріально-технічного постачання. Після обговорення ухвалили доручити начальнику відділу кадрів внести зміни в штатний розклад підприємства. Начальнику знов створеного відділу необхідно розробити нові положення про відділ і посадові інструкції працівникам відділу. Начальником нового структурного підрозділу рекомендувати назначити начальника відділу матеріально-технічного постачання.

4.6 Складіть повний протокол зборів правління ВАТ „Прогрес», на якому обговорювалося питання про підсумки роботи товариства за перше півріччя 2008 року. На зборах заслуховувалась інформація комерційного директора про отриманий прибуток за цей період і про можливість придбання технологічної лінії з виготовлення пластмасових виробів. Після обговорення було прийнято рішення про затвердження підсумків роботи суспільства за перше півріччя 2008 року і про виділення 500 тис. грн. для придбання технологічної лінії з виробництва пластмасових виробів.

4.7 Складіть повний протокол засідання комісії з трудових спорів ТОВ «Синар», на якому обговорювалося питання про законність звільнення касира Тетріщевої В.К. З інформацією по суті питання виступив юрисконсульт товариства. Він відзначив, що при звільненні було порушено трудове законодавство. Після обговорення було прийнято рішення про відновлення касира Тетріщевої В.К. на посаді.

4.8 Складіть повний протокол засідання Ради економічного факультету Макіївського економіко-гуманітарного інституту, на якому були присутні 16 членів Ради. На порядку денному розглядалося питання про підсумки зимової екзаменаційної сесії. Із звітом виступила декан економічного факультету, яка надала повний аналіз підсумків сесії. По очно-заочному і заочному відділенням додаткові відомості вніс заступник декана. Вирішено, крім всього, створити навчально-методичний кабінет для студентів заочного відділення.

4.9 Складіть повний протокол загальних зборів робітників шахти ім. Леніна, на яких були обговорені питання про звіт комісії з питань охорони праці і виборів нового складу комісії на наступний рік. Інші події, пропозиції, хід обговорення визначте самостійно.

4.10 Складіть повний протокол засідання членів правління АТЗТ «АРКАДА» в місті Київ, на якому вирішувались питання щодо створення дочірньої фірми в місті Донецьк. З питання виступив генеральний директор АТЗТ, який висловив думку, що підприємству потрібно розширювати сфери діяльності, тому є пропозиція звернутись з приводу цього питання до міської ради міста Донецьк з приводу створення дочірнього підприємства в їхньому місті. Інші події, пропозиції, хід обговорення визначте самостійно.

4.11 Складіть повний протокол засідання членів правління дачного кооперативу «Світанок», на якому обговорювались питання про виключення двох членів кооперативу, які є неплатниками внесків і такими, що призвели до занепаду кооперативні ділянки; і прийняття у члени кооперативу двох інших бажаючих громадян; і питання про заміну поливних труб.

По одному з питань виступив бухгалтер кооперативу, який запропонував проблему заміни поливних труб вирішити наступним чином: металеві поливні труби, що стали непридатними для використання, демонтувати, здати як металевий брухт, а на виручені кошти придбати пластмасові труби, якими й буде змонтовано поливну систему. Інші події, пропозиції, хід обговорення визначте самостійно.

4.12 Складіть повний протокол засідання членів профсоюзу ВАТ «КОМБІ». На порядку денному два питання: перше – переобрання голови профкому ВАТ (за недобросовісне виконання своїх обов’язків); друге – надання матеріальної допомоги робітникові підприємства (члену профсоюзу) у зв’язку з захворюванням і необхідністю хірургічного лікування. Інші події, пропозиції, хід обговорення визначте самостійно.

4.13 Складіть повний протокол засідання кафедри вищої математики і комп’ютерних технологій Донецького економіко-гуманітарного інституту, на якому обговорювались питання щодо створення додаткового комп’ютерного класу для самостійної роботи студентів і розподілення додаткової нагрузки на лаборантів у зв’язку із створенням цього класу (кому, за яким графіком, в який термін виконувати роботу з утримання комп’ютерів). Інші події, пропозиції, хід обговорення визначте самостійно.

4.14 Складіть повний протокол зборів мешканців мікрорайону «Жовтневий», на якому обговорювалось питання про утворення ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку). На зборах було висловлено думку, що в наступний момент житлово-комунальні державні підприємства не надають послуг з утримання будинків і прибудинкових територій в повному обсязі і належної якості. Тому є доречним мешканцям мікрорайону об’єднатися в ОСББ і власними зусиллями утримувати свій житловий фонд. Інші події, пропозиції, хід обговорення визначте самостійно.

4.15 Складіть повний протокол засідання комісії з охорони праці Макіївського коксохімічного заводу (що підпорядковується міністерству хімічної промисловості України), на якому розглядалося питання про підсумки перевірки заходів з підвищення безпеки робітників на підприємстві (в цілому, або в конкретному цеху чи структурному підрозділі). З доповіддю виступив голова комісії. З обговоренням питання виступили члени комісії. Зміст докладу і хід обговорення складіть на свій розсуд.