Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gotova_Kursova.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
161.28 Кб
Скачать

1. Конфігурування http-серверу Apache

1.1 Загальні положення. Основи конфігурування серверу Apache

Для одержання інформації про останню версію Apache звертаємося на Web-сервер групи Apache за адресою http://www.apache.org або на Web-сайт Apache Week за адресою http://www.apacheweek.org.

Apache установлює свої файли в наступні каталоги:

  • /etc/httpd/conf – цей каталог містить всі файли конфігурації сервера Apache.

  • /etc/red/ – у цьому каталозі знаходяться інші каталоги, які містять сценарії запуску системи. Apache установлює їхній повний набір для Web-сервера. Ці сценарії можуть бути використані для запуску й зупинки сервера у ручному режимі, а також будуть автоматично запускати й зупиняти сервер, коли робоча станція зупинена, запускається або перезавантажується.

  • /home/httpd – у цей каталог установлює стандартний набір піктограм для сервера й CGI-сценаріїв.

  • /usr/doc й /usr/man – у цих каталогах містяться керівництво manual pages і файли readme. Більшість пакетів розміщає файли readme й іншу аналогічну документацію в спеціально названому для версії сервера каталозі /usr/doc.

  • /usr/sbin – у цей каталог розміщено всі виконувані програми.

1.2 Конфігураційні установки і їхнє настроювання

Apache зчитує конфігураційні установки із трьох файлів: access.conf, httpd.conf й srm.conf. Спочатку така організація була розроблена для підтримки зворотної сумісності із сервером NCSA. Файли конфігурації знаходяться у підкаталозі conf сервера. Резервні копії цих файлів також включено в програмний дистрибутив. Вони відповідно названі access.conf-dist, httpd.conf-dist й srm.conf-dist.

Настроювання роботи сервера відбувається за допомогою конфігураційних директив. Директиви – це спеціальні команди, що встановлюють деякі опції. Ними потрібно скористатися для включення таких необхідних опцій роботи сервера, як розміщення файлів, важливих для конфігурації й роботи сервера. Конфігураційні директиви мають наступний синтаксис: директива опція.

Директиви розміщуються по одній у рядку. Одні директиви встановлюють тільки значення імені файлу, інші дають можливість визначити кілька опцій. Деякі спеціальні директиви, названо секціями (section) і вони дуже схожі на теги HTML. Секції розміщено в кутових дужках, наприклад: <директива>. Після секції звичайно йде група директив, дія яких поширюється на зміст каталогу, відповідного до секції:

<Деякий_каталог_вашого_дерева_каталогів>

директива опція опція

директива опція опція

</директива>

Всі секції закриваються спеціальним секційним вираженням, що має вигляд </директива>. Ви побачите деякі із цих конструкцій у файлах conf/access.conf й conf/httpd.conf. Помітьте, що спеціальні секційні вираження схожі на інші директиви й визначаються по одному в рядку.

1.3 Редагування файлу httpd.Conf

Файл httpd.conf містить конфігураційні директиви, що управляють роботою сервера та встановлюють місце розташування файлів реєстрації, ID(UID) користувача, під яким він працює, номер використовуваного порту й багато чого іншого. Необхідно відредагувати значення початкових установок, що важливі для конфігурації вашого сайту. Звичайно залишають без зміни більшість установок, за винятком перерахованих нижче.

ServerAdmin. Директиву ServerAdmin варто настроїти на адресу Web-майстра, що керує сервером. Це повинна бути діюча адреса e-mail або псевдонім, наприклад: webmaster@Baш.домен.

User й Group. Ці директиви встановлюють UID і груповий ID(GID), які будуть використані сервером при формуванні запитів. Краще застосовувати параметри, установлені початково, тобто: nobody та nogroup. Переконайтеся, що імена nobody й nogroup існують відповідно у ваших файлах /etc/passwd і /etc/group. Повноваження для цих UID й GID повинні бути обмежені, тому що у випадку виникнення «дір системного захисту», ці програми будуть продовжувати виконуватися із призначеним UID. Якщо сервер запущений у режимі супер-користувача, хтось може скористатися виниклими «дірами в системному захисті».

ServerName. Встановлює ім'я вузла, що сервер буде повертати. Встановіть повне ім'я домену. Якщо це значення не визначене, сервер спробує визначити його сам й установить директиву ServerName з використанням імені в канонічному виді. Директива ServerName повинна бути дійсним ім'ям, визначеним службою Domain Name System (DNS) для вашої мережі. Якщо ви управляєте власною DNS, не забудьте додати псевдонім CNAME для вашого вузла. Якщо хтось інший управляє DNS, то попросіть його встановити це ім'я. Елемент вашої директиви ServerName повинен виглядати таким чином: ServerName www.ваш. домен.

ServerRoot. Ця директива встановлює абсолютний шлях до каталогу сервера. Вона вказує серверу, де шукати всі файли ресурсів і конфігурації. Більшість цих ресурсів визначено у файлі конфігурації, що відносяться до каталогу ServerRoot. Ваша директива ServerRoot може виглядати так: ServerRoot /etc/httpd.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]