Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лабораторна менеджмент / лабораторна №3 .doc
Скачиваний:
157
Добавлен:
19.03.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

Перелік заходів з удосконалення організаційної структури управління підприємством

Назва заходів

Обґрунтування доцільності здійснення заходів

1

2

Перерозподіл повноважень

1. ПЕВ та адміністративно-господарський відділ повинен підпорядковуватись безпосередньо директору АТП, а не відділу кадрів.

2. Відділ безпеки руху повинен підпорядковуватись безпосередньо директору АТП, а не заступнику директора з експлуатації.

3. Діяльність автоколон повинна керуватись відділом експлуатації, а не диспетчерським відділом.

Ліквідування посади

Оскільки є начальник ремонтних дільниць та начальники кожної зони, то немає необхідності в начальнику виробництва; доцільніше буде перевести його у виробничо-технічний відділ.

Організування нової посади

Досить ефективним буде призначити найбільш кваліфікованого працівника бухгалтерії на посаду головного бухгалтера, оскільки цей відділ потребує керівника.

Директор АТП

Заступник директора з експлуатації

Відділ безпеки руху

8

Головний інженер

Відділ кадрів

9

ЩО

Діагностика

ТО-2

Головний бухгалтер

Бухгалтерія

8

Відділ експлуатації

7

Відділ головного механіка

6

Виробничо – технічний відділ

8

Відділ МТП

8

Адміністративно - господарський відділ

7

Виробничі підрозділи

23

Диспетчерський відділ

5

ПЕВ

9

Автоколони

46

Ремонтні дільниці

13

Зони

10

Перша

18

Друга

28

ТО-1

ПР

Рис.2. Удосконалена організаційна структура підприємства Б

Таблиця 3

Чисельність та функції посадових осіб підприємства після заходів з удосконалення організаційної структури управління підприємством

Посадові особи

Функції(види діяльності)

Чисельність, ос.

Відповідальність і повноваження

1

2

3

4

Начальники першої та другої автоколони

Здійснення керівництва працівників першої та другої автоколони; прийняття пального та його розприділення по автоколонах; здійснення контролю над роботою на автоколонах; організація роботи на автоколонах, обслуговування клієнтів

2

Відповідають перед начальником відділу експлуатації.

Начальники автоколон мають право: діяти від імені відділу, представляти інтереси підприємства у взаємовідносинах з іншими структурними підрозділами підприємства, організаціями й органами державної влади. Здійснювати взаємодії з керівниками (співробітниками) усіх (окремих) структурних підрозділів підприємства. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються діяльності очоленого ним структурного підрозділу. Вносити на розгляд керівництва пропозиції по поліпшенню діяльності підприємства і очоленого ним структурного підрозділу зокрема. Брати участь у підготовці проектів наказів, інструкцій, указівок, а також кошторисів, договорів і інших документів, зв'язаних з діяльністю структурного підрозділу.

Начальник ПЕВ

Техніко – економічне обслуговування перспективних і поточних планів , координування роботи зі складанням техтрансплану, організування розробки прогресивної технології і нової техніки, аналізування виробничо – господарської діяльності. Керування працівниками ПЕВ

1

Відповідає перед директором АТП.

Начальник планово-економічного відділу має право: надавати керівництву подання на заохочення чи позбавляти, в зв’язку з оцінкою якості роботи, працівників відділу. Визначати черговість відпусток працівників відділу відповідно до трудового законодавства, графіку відпусток та виробничої необхідності. Вимагати надання від структурних підрозділів даних обліку та звітності для здійснення економічних розрахунків та фінансового аналізу. Доводити перелік звітності та оперативного обміну інформацією в підрозділах. Приймати участь у виробничих нарадах

Головний бухгалтер

Бухгалтерський облік і фінансова діяльність; ведення обліку всіх матеріальність цінностей, здійснення контролю за витратами матеріальних, фінансових і людських ресурсів, організування виплати зарплати; складання поточних, річних звітів та балансів; визначення потреби АТП у фінансових ресурсах, складання фінансово кредитних планів; здійснення контролю працівників бухгалтерії

1

Відповідає перед директором АТП.

Головний бухгалтер має право: діяти від імені бухгалтерії підприємства, представляти інтереси підприємства у взаємовідносинах зі структурними підрозділами та іншими організаціями з господарсько-фінансових та інших питань. В межах своєї компетенції підписувати та візувати документи. Самостійно вести листування зі структурними підрозділами підприємства, а також з іншими організаціями з питань, які належать до компетенції бухгалтерії та не вимагають рішення керівника підприємства. Вносити на розгляд керівника підприємства пропозиції по вдосконаленню роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією. Вносити пропозиції керівнику підприємства: про притягнення до матеріальної та дисциплінарної відповідальності посадових осіб за результатами перевірок; про заохочення працівників, що відзначилися. В межах своєї компетенції повідомляти керівнику підприємства про всі виявлені недоліки в діяльності підприємства та вносити пропозиції щодо їх усунення.

Начальник адміністративно – господарського відділу

Ведення документації та господарське обслуговування; оброблювання вхідної кореспонденції, розподілення її між виконавцями, контролювання термінів використання документів, відправлення вихідної документації; Закупівля і розподіл канцелярських товарів і матеріалів підрозділам.

1

Відповідає перед директором АТП.

Начальник господарського відділу має право: діяти від імені відділу, представляти інтереси підприємства у взаємовідносинах з іншими структурними підрозділами підприємства, організаціями й органами державної влади. Здійснювати взаємодії з керівниками (співробітниками) усіх (окремих) структурних підрозділів підприємства. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються діяльності очоленого ним структурного підрозділу. Вносити на розгляд керівництва пропозиції по поліпшенню діяльності підприємства і очоленого ним структурного підрозділу зокрема. Брати участь у підготовці проектів наказів, інструкцій, указівок, а також кошторисів, договорів і інших документів, зв'язаних з діяльністю структурного підрозділу.

Соседние файлы в папке лабораторна менеджмент