Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лабораторна менеджмент / лабораторна №3 .doc
Скачиваний:
158
Добавлен:
19.03.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

Висновок

Для кожної організації існує найкраща і тільки їй притаманна організаційна структура управління, тому кожна організація сама повинна будувати структуру управління прийнятну лише для неї. Ключовими поняттями структур управління є елементи, зв'язки , рівні і повноваження. Елементами організаційних структур управління можуть бути як окремі працівники, так і служби, або органи апарату управління, в яких зайнята або інша кількість фахівців, що виконають певні функціональні обов'язки.

В даній структурі організації було виявлено ряд проблем, для їх ліквідування було вжито таких заходів: перерозподіл повноважень, ліквідування посади та організування нової посади. Було виявлено, що відділ безпеки руху підпорядковувався не безпосередньо директору АТП, а заступнику директора з експлуатації. ПЕВ та адміністративно-господарський відділ повинен підпорядковуватись безпосередньо директору АТП, а не відділу кадрів. Діяльність автоколон повинна керуватись відділом експлуатації, а не диспетчерським відділом. Також було виявлено, що досить ефективним буде призначити найбільш кваліфікованого працівника бухгалтерії на посаду головного бухгалтера, оскільки цей відділ потребує керівника. Оскільки є начальник ремонтних дільниць та начальники кожної зони, то немає необхідності в начальнику виробництва; доцільніше буде перевести його у виробничо-технічний відділ.

Отже, після здійснення даних заходів з удосконалення організаційної структури управління підприємством дана організація має працювати ефективніше.

10

Соседние файлы в папке лабораторна менеджмент