Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

logistic

.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.03.2019
Размер:
87.28 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

Інститут економіки і менеджменту

Кафедра маркетингу і логістики

РЕФЕРАТ

З дисципліни «Вступ до фаху «Менеджмент»» на тему:

«Логістична компанія «Логістик-Плюс»»

Виконала:

ст. гр. МЕ-17 Максимів В.В.

Керівник:

Кіндій М.В.

ЛЬВІВ 2018

Вступ. Основні поняття логістики

Логістика може розглядатися як:

  1. наука про оптимальне управління матеріальними, інформаційними та фінансовими потоками в економічних адаптивних системах із синергічними зв'язками;

  2. галузь або функція в корпорації, завданням якої є забезпечення переміщення та зберігання продукції та сировини для забезпечення виробництва та продажу.

Основними положеннями логістики є:

1. Реалізація принципу системного підходу, тобто оптимізація матеріального потоку у межах як підприємства, так і його підрозділів. Однак максимальний ефект можливий тільки при оптимізації або сукупного матеріального потоку від первинного джерела сировини до кінцевого споживача, або окремих значних його ділянок. При цьому всі ланки матеріального ланцюга, тобто всі елементи макро- та мікрологістичних систем повинні працювати як єдиний злагоджений механізм.

2. Відмова від випуску універсального технологічного та підйомно-транспортного обладнання, використання обладнання, яке б відповідало конкретним умовам. Оптимізація потоків за рахунок використання обладнання, що відповідає конкретним умовам роботи, можлива лише у разі випуску і масового використання широкої номенклатури різних засобів виробництва. Тобто застосування логістичного підходу до управління матеріальними потоками можливе лише за високого рівня науково-технічного розвитку.

3. Гуманізація технологічних процесів, забезпечення сучасних умов праці. Одним з елементів логістичних систем є кадри, тобто персонал, який відповідально виконує свої функції. Логістичний підхід зміцнює суспільне значення діяльності у сфері управління матеріальними потоками, створює об'єктивні передумови для залучення в галузь кадрів з більш високим потенціалом праці. При цьому адекватно мають вдосконалюватись умови праці.

4. Облік логістичних витрат протягом усього логістичного ланцюга. Одним з основних завдань логістики є мінімізація витрат на доведення матеріального потоку від первинного джерела до кінцевого споживача. Вирішення цього завдання можливе лише за умов, коли система обліку витрат виробництва та обігу дає змогу виокремити витрати на логістику. Отже, виникає важливий критерій відбору оптимального варіанта логістичної системи - мінімум сукупних витрат протягом усього логістичного ланцюга.

5. Розвиток послуг сервісу на сучасному рівні. Сьогодні можливості різко підвищити якість продукції об'єктивно обмежені. Тому збільшується кількість підприємств, які вдаються до логістичного сервісу як до засобу підвищення конкурентоспроможності. Коли на ринку є кілька постачальників однакового товару однієї якості, переваги матиме той з них, котрий в процесі постачання зможе забезпечити вищий рівень сервісу.

6. Спроможність логістичних систем до адаптації в умовах ринку. Поява великої кількості різноманітних товарів та послуг призводить до невизначеності попиту на них, зумовлює різкі коливання якісних і кількісних характеристик матеріальних потоків, що проходять через логістичні системи. В цих умовах спроможність логістичних систем адаптуватись до змін зовнішнього оточення є важливим чинником стійкого становища на ринку.

Кінцева мета діяльності в галузі логістики виражається "шістьома правилами логістики":

  • вантаж (потрібний товар);

  • якість (необхідної якості);

  • кількість (в необхідній кількості);

  • час (доставка в належний час);

  • місце (в потрібне місце);

  • витрати (з мінімальними витратами).

Цілями сучасної логістики є:

  1. надходження всіх матеріалів у відповідних кількостях, якості й асортименті до місця споживання;

  2. зміни запасів матеріалів у відповідь на інформацію про можливості їх швидкого придбання;

  3. зміна політики продажу вироблюваних товарів на політику виробництва товарів, що продаються;

  4. зменшення оптимального розміру партії постачання та обробки до одиниці;

  5. якісне виконання усіх замовлень у мінімальні строки.

Процес логістичного управління не можна звести до однієї якоїсь постійної дії, він включає в себе відразу кілька аспектів:

  1. оформлення договорів;

  2. система управління запасами;

  3. схема доставки продукції;

  4. тісні повідомлення з митними органами;

  5. моніторинг ринкового попиту;

Логістична операція — операції, спрямовані на зміни матеріальних потоків або потоків послуг.

Логістична система — це система планування та здійснення всіх логістичних операцій.

Сфери роботи фахівця (менеджера) з логістики наступні:

  1. перевезення, що здійснюються більш ніж одним транспортним засобом, в рамках одного договору, звані мультимодальними;

  2. експедирування вантажів;

  3. складське управління і контроль зберігання матеріалів;

  4. контроль матеріально-технічної бази;

  5. заповнення та надання необхідних митних документів;

  6. планування і управління в рамках корпоративної логістики;

  7. забезпечення контролю над послугами, пов’язаними з інформаційною, довідковою та сервісною діяльністю;

  8. збутовий контроль розподілу товарно-матеріальних цінностей;

Обов’язковою умовою діяльності логіста є вміння складати прогнози продаж, закупівель і можливі транспортні труднощі, засвоювати і застосовувати дані статистику в щоденній роботі.

Логістика представлена ​​на макро- і мікрорівнях. Завдання макрологістика – управління матеріальними потоками, які належать кільком торговим, транспортним або промисловим підприємствам, розташованим в різних регіонах або країнах. Мікрологістика вирішує ті ж питання в рамках одного конкретного підприємства.

Як науковий напрямок логістика і далі розширює межі свого застосування. На сьогодні вона виділилася в спеціальну дисципліну, тісно пов’язану з математикою, кібернетикою, статистикою та певними економічними науками.

Логістична компанія «LogisticPlus»

«ЛОГІСТИК-ПЛЮС» - сучасний 3PL оператор на ринку логістичних послуг.

Ця логістична компанія заснована в 2008 році і за цей короткий термін вони досягли великих успіхів.

Надійність і якість послуг логістичної компанії  «LogisticPlus» забезпечує команда проффесіоналів , використання професійної техніки, а також інноваційних технологій, які дозволяють максимально досягати поставлених цілей і завдань від клієнтів.

Досвід підготовлених фахівців, залучення нових технологій та вдале географічне розташування дали можливість досить динамічно розвитися в сучасну логістичну компанію, яка надає аутсорсинг логістичних послуг: транспортування по Києву, Україні та світу, митне оформлення, зберігання та складську обробку, формування метроюнітів і акційних наборів.

Послугами компанії «ЛОГІСТИК-ПЛЮС» є:

• складська логістика - відповідальне зберігання в складському комплексі класу «А» , обробка товару;

• цех перепакування - повний комплекс послуг з упакування і перепакування продукції, виробництву та комплектації наборів, метро-юнітів, термоупаковки, виконання будь-якого виду стікерування, копакінга ;

• ЗЕД - забезпечення митного оформлення «під ключ», консультації з питань митного оформлення, акредитація, отримання всіх необхідних дозвільних документів;

• дистрибуція, транспортна логістика - комлексного доставка і експедиція вантажів по Україні всіх груп товарів;

• міжнародне експедиція - комплекс послуг у сфері міжнародної транспортної логістики.

Місія логістичної компанії «ЛОГІСТИК-ПЛЮС» - стати лідируючою компанією України в сфері комлпексних логістичних послуг.

Метою логістичної компанії є максимальне задоволення потреб клієнта в логістичному обслуговуванні. Спільні зусилля людей, залучення нових технологій, сучасного складського комплексу і його зручне географічне місце розташування, дозволяє клієнтам компанії отримати суттєві переваги.

Переваги для клієнтів при роботі з логістичною компанією «Логістик-Плюс»:

1. Зручне географічне розташування складу - Склад на 21-му км міжнародної траси Е-40 дає можливість зменшити витрати на товаропотік з Європи; - Зручний плацдарм для розподілу товару по Україні; - Перебуваючи в двох кілометрах від межі міста, ми можемо приймати і розвантажувати ваш транспорт в будь-який час доби, що особливо актуально в світлі рішення Київських властей про заборону в"їзду в місто автомобілів загальною масою більше 4,5 т з 7:00 до 20:00

2. Аутсорсинг комплексной логістики. Відсутність необхідності будувати, обладнати, керувати і контролювати свій власний склад, що дозволить інвестувати активи в основний для Вас бізнес і концентрувати увагу лише на ньому. 

3. Досвід успішної роботи з мультибрендовими виробниками.

4. Сертифікат якості ISO 9001-2008

5. Співвідношення ціни та якості наданих послуг - Клієнт платить тільки за ту площу і ті послуги, якими він користується, не інвестуючи свої активи на перспективу з урахуванням зростання обсягів, а також отримує можливість швидкого створення буферних запасів. - Клієнт отримує прозорий бюджет на складські та додаткові послуги.

6. Наявність сучасної WMS системи Logistic Vision. Повна автоматизація управління складом. WMS система гарантує практично 100%-ву точність обліку товару по кількості, асортименту, терміну придатності і т.і., як під час приходу та зберігання, так і під час складного комісіонування і відвантаження товарів, за рахунок повної автоматизації процесу управління складом і максимального зниження частки людського фактору. 

7.Надання додаткових послуг: маркування, стікерування, формування наборів та метроюнітів.

8. Власний транспорт складається з 20 одиниць дрібно і великотоннажних автомобілів, вирішить Ваші транспортні завдання з доставки товару по Києву та Україні.

9. Дистрибуція: надаємо можливість доставки товару в різні точки м. Києва та України використовуючи власний та залучений транспорт, розроблену систему маршрутів його руху, технологію комплектації замовлень і завантаження автомобілів під управлінням WMS та спеціальне складське обладнання.

10. Наявність проблемної зони та зони браку, а також служби якості нашого підприємства гарантують отримання Вашими клієнтами тільки якісного товару.

11. Безпека. Цілодобова робота служби безпеки, системи відео спостереження та доступу, системи контролю температури та вологості, система сплинкерного пожежогасіння.

12. Матеріальна відповідальність за вантаж. Мінімізація можливих втрат клієнта при зберіганні товару забезпечується нашою повною матеріальною відповідальністю з відшкодуванням збитків, недостач і браку.

Користуючись послугами цієї логістиної компанії Ви маєте економію значних коштів та часу, а також зможете зосередити Ваші зусилля на основному бізнесі.

В логістичній компанії «Логістик-Плюс» всі операції на складі здійснюються за допомогою WMS системи LogisticVision III, що гарантує 100% точності робіт, що виконуються:

- відповідальне зберігання габаритних та не габаритних вантажів на будь яких видах палет;

- вантажно-розвантажувальні роботи (палети, короби, штуки);

- сортування вантажів;

- маркування товару;

- формування товарних партій (комплектація);

- відстеження товару по термінам придатності;

- інвентаризація;

- надання будь-яких звітностей по запиту клієнта за допомогою сучасних систем управління складськими процесами.

Послуги ЗЕД, які надає логістична компанія "Логістик плюс":

- транспортування товару практично з будь-якої точки світу;

- складські та експедиційні послуги у Європі;

- митне оформлення на всіх ВМО м. Києва, Київської області та, при необхідності, України. Проходження всіх митних формальностей, пов’язаних з зовнішньо-економічними операціями; 

- розрахунок митних платежів і вибір кодів УКТ ЗЕД; - консультації з питань пов’язаних з зовнішньою економічною діяльністю (ЗЕД) оформленням; 

- отримання всіх необхідних дозвільних документів;

- акредитація підприємств на митниці;

- повна конфедиційність.

Вантажі, незалежно від їх розмірів, вартості та країни відправлення, потребують митної очистки на території України.

Митне оформлення – фінальний етап ЗЕД операцій – потребує певних зусиль, досвіту та знать того, хто її здійснює. Для успішного та без затримок оформлення вантажу необхідно не тільки зібрати потрібний пакет документів але й перевірити правильність їх оформлення і заповнення необхідної інформації.

Багаторічний досвід команди нашої логістичної компанії в галузі спільної роботи з європейськими логістичними компаніями та складами, митного оформлення та взаємодії з митними органами дозволяє здійснювати митне очищення вантажів без зволікання і відстрочок. Митне оформлення виконується атестованими фахівцями.

Надаючи транспортні послуги, міжнародні вантажні перевезення, всіма видами транспорту, ми гарантуємо доставку вантажу в точно зазначений термін і місце.

Транспортно-експедиційний відділ знайомий з особливостями географії європейського та українського ринку.

Логістична компанія «Логістик-Плюс» забезпечує якісне обслуговування та індивідуальний підхід при комплектації та формуванні необхідних заказів клієнта.

Послуги цеху перепакування, що надаються логістичною компанією:

- Сортування та пакування продукції

- Пакування метроюнітов

- Комплектація подарункових наборів

- Пакування акційних наборів

- Формування товарних партій

- Обклеювання, маркування, стікерування

- Термопакування.

Транспортна логістика

Надаючи транспортні послуги, міжнародні вантажні перевезення, усіма видами транспорту, логістична компанія гарантує доставку вантажу в точно зазначений термін і місце. Транспортно-експедиційний відділ знайомий з особливостями географії європейського та українського ринку.

Має міцні партнерські відносини з перевізниками іноземних та українських компаній.

Власний транспорт компанії, що складається з 20 одиниць дрібно і великотоннажних автомобілів, вирішить Ваші транспортні завдання з доставки товару по Києву та Україні.

Логістична компанія «Логістик-Плюс» пропонує можливість доставки товару в різні точки, використовуючи наш транспорт, розроблену систему маршрутів руху транспорту, технологію комплектації замовлень і завантаження автомобілів під управлінням WMS і спеціальне складське обладнання.

Має величезний досвід по роботі з товаром і торгівельними мережами!

Доставка комплектних палетних вантажів по Україні - надання повного комплексу послуг з організації перевезення вантажних палетних відправок автомобільним транспортом по Україні.

- Компанія надає комплектні вантажівки, типу "євро-фура" від 1 до 33 палетомісць;

- Без температурного режиму: тентовані, цільнометалеві, автовози;

- Потребуючі температурного режиму: термоси, рефрижератори (-25 Co + 25 Co);

- Всі автомобілі мають санітарні паспорти;

- Комплектація вантажівок з вивантаженням на склади логістичної компанії "Логістик-плюс" і доставка до клієнта;

- Організація доставок митних вантажів;

- Повний документальний супровід перевезень (підготовка реєстрів виконаних рейсів, а також інших звітів по запиту клієнта);

- Контроль за рухом автопоїздів;

- Своєчасне прибуття вантажівок на завантаження;

- Контроль за оформленням документів;

- Перевезення в межах України;

Переваги, особливості, додаткова інформація:

- Відповідальність за збереження вантажів;

- Додаткові знижки при довгостроковому співробітництві;

- Замовлення і надання транспорту "Сьогодні на Сьогодні" на протязі 2 годин після отримання замовлення або «Сьогодні на Завтра»;

- За бажанням клієнта, кожні 3 години (з 9-00 до 18-00) на зазначений у заявці мобільний телефон приходить інформація по руху автомобіля, статус завантаження і вивантаження, проблеми, в разі їх виникнення;

- Наявність мобільного зв"язку з водіями.

Після виконання будь-якого перевезення в зазначений термін ми забезпечимо повернення всіх супровідних документів, а також підготовку бухгалтерських документів згідно з вимогами клієнта.

Доставка збірних палетних вантажів:

- Регулярні рейси відповідно до розкладу в міста України;

- Підбір вантажу за погодженням з клієнтом в будь-якій точці міста і України, доставка до одержувача;

- Транзитне зберігання і обробка вантажу на складі з подальшим бронюванням на найближчий регулярний рейс;

- Доставка "від дверей до дверей", "від складу до складу", "від складу до дверей";

- Термінова доставка поза регулярним розкладом;

- Консолідація дрібних партій вантажів на складах в Україні.

Висновок

Використання логістики на підприємстві повинно бути продиктовано необхідністю підвищення злагодженості робіт всіх підрозділів підприємства і підприємства в цілому. Метою вдосконалення логістичної системи на першому етапі може бути збільшення надійності надходження товарів (матеріалів) на підприємство (вхідний потік) і визначення необхідних обсягів закупівлі з урахуванням постачання за періодам.

Поставки товарів (матеріалів) задають ритм роботи системи, так як дозволяють регулювати створюються запаси на підприємстві і. відповідно, забезпечувати безперебійне виробництво (продаж) товарів. Організація виробництва повинна бути частиною логістичного планування. Використання "тягнучої" концепції дозволяє максимально скоротити обсяги запасів на всьому шляху руху матеріального потоку на підприємстві (запаси сировини, міжцехові запаси, запаси готової продукції, запаси повернутої продукції).

Велику увагу в практиці слід приділяти рівня логістичного сервісу при обслуговуванні клієнтів - споживачів матеріального потоку підприємства. В якості споживачів матеріального потоку можуть виступати оптові і роздрібні підприємства. В деяких випадках в якості споживачів матеріального потоку виступають кінцеві споживачі (доставка меблів та побутової техніки на будинок. виробництво і установка пластикових вікон та вбудованих шаф), і цей напрямок в умовах посилення конкуренції стає особливо актуальним.

Забезпечення ефективного виконання всіх перерахованих вище функцій і діяльності всього підприємства в цілому в умовах ринку може бути забезпечене за рахунок створення на підприємстві відділу логістики. При цьому служба логістики покликана виступити в ролі об'єднувача (інтегратора) матеріального і супутнього йому інформаційного потоку підприємства

Список використаних джерел

  1. Неруш, Ю. М. Грузовые перевозки и тарифы / Ю. М. Неруш, Я. Ю. Лозовой, Б. В. Шабанов. – Москва : Транспорт, 1989. – 185 с.

  2. Банько В. Г. Логістика : навч. посіб. / В. Г. Банько. — 2-е вид., перероб. — К. : КНТ, 2007. - 332 с.

  3. Дикань В. Л. и др. Транспортна логістика та її основні проблеми.

  4. http://www.logisticplus.com.ua/index.php?cat=132&lang=ukr

  5. https://businessman.pp.ua/logistika-shho-ce-take-prostimi-slovami-oglyad-ponyattya-vidi-i-funkcii/