Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPK_ShPOR_final.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
383.06 Кб
Скачать

124. Правила написання рекламного листа.

Лист завжди встановлює особистий контакт з адресатом, а це, як пока­зали дослiдження, значно ефективнiше, нiж безособова брошура. Ясна рiч, повний комплект впливатиме на адресатiв ще бiльше.

Варто навести ще тaкi рекомендації фахiвцiв стосовно змiсту i стилю рекламного листа:

  • Звертайтеся безпосередньо до адресата як до особисто зна­йомої людини, але не допускайте навiть натяку на фамiльярнiсть; про себе завжди кажiть «я», а не «ми».

  • Пiсля звернення у перших же рядках викладiть суть справи, наприклад, так: «чи замислювалися ви над тим, як можна купити машину, заплативши за неї тiльки 25 % грошима?» або «Чи приваблюе вас знижка в 15 % на всi види вiдеоапаратури?».

  • Нiколи не виготовляйте листи iндивiдуального змiсту дру­карським способом, навіть якщо маете таку можливiсть: лiпше користуйтесь звичайною друкарською машинкою або комп'ютер­ним принтером.

  • Широко використовуйте шрифтовi та кольоровi видiлення ключових сшв, а також знаки оклику.

  • Завжди робiть в кiнцi листа приписку p.s. (постскриптум). Це один з найефективнiших знакiв прямої реклами. Це найiде­альнiший спосiб знову стисло викласти свою пропозицiю i пояс­нити вигоди для споживача.

  • Рекламнi листи дають бiльший ефект, якщо попередньо зателе­фонувати тим, кому пропонують товари чи послуги. Проте не треба вважати, що позитивний результат реклами - це тiльки пряме отримання замовлення. Iдеальним результато~ можна вважати i призначення зустрiчі для демонстрування товару чи послуги.

Серед принципів, якими необхідно користуватися при написанні рекламних листів можна виділити наступні п’ять:

Перший абзац повинен обов’язково викликати в читача інтерес.

Листи мають бути короткими і по суті справи. Ідеальним є лист, що складається з чотирьох - п’яти невеликих абзаців.

Останній абзац повинен збудити до негайної дії.

Постскриптум робить особливий наголос на міркуваннях, які фірма рекламодавач хоче підкреслити.

Використання основоположної теми і обачних повторів підвищує вплив наступних доповнюючих листів та інших супровідних матеріалів.

125. Оцінка ефективності директ-маркетингу.

Ефективність директ-маркетингової кампанії обумовлюється відсотком відгуків, які отримані на те чи інше звернення при дотриманні ключових моментів. Дуже важливим моментом є аналіз ефективності каналів комунікацій. Також необхідно проводити аналіз ефективності конкретного повідомлення. Залежно від цілей проведення директ-маркетингових-вої акції можуть застосовуватися різні принципи відбору групи споживачів. Показниками результативності ді-ректо-маркетингового заходу є: 1) число нових клієнтів, які приходять в компанію за результатами конкретного заходу (ці відомості можна отримати у результаті запиту інформації у компаній, зареєстрованих в базі пізніше дати проведення заходу, мають одне джерело інформації або отримали певний вплив); 2) обсяг продажу, збільшення якого відбулося після проведення певних директ-маркетингових акцій (відомості можна отримати, здійснивши аналіз обсягу продажів після дати проведення маркетингового заходу). Аналітичні можливості дозволяють визначити ефективність директ-маркетингу шляхом аналізу комунікаційних каналів, типів частоти і тривалості маркетингових впливів (розсилок, публікацій, реклами в Інтернеті тощо). Підсумком будь-якої діяльності є отримання прибутку від вкладених коштів.Кожну діяльність, у тому числі і директ-маркетинг, варто розглядати через критерій економічної доцільності та ефективності. З теорії проведення маркетингових досліджень запозичені основні методи, тобто аналіз документів, експеримент, опитування. Опитування - метод, при якому представники цільової групи впливу відповідають на запитання. Часто для прогнозу ефективності використовується метод «фокус-група»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]